bu soruda takıldım yardımcı olurmusunuz (python)

SIR_INDO_SCARF

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,211
1644083055912.png

yani burada anlamadığım r ve c ne. onun ne olduğu anlaşılınca x ortaya çıkıyor galiba.

r ve c nin en son değeri 4 ve 2 oluyor zaten for döngüsünden dolayı. O mantıkla bakarsak 6 yazmamız lazım diye düşünüyorum.

r ve c nin en son değeri 4 ve 2 oluyor zaten for döngüsünden dolayı. O mantıkla bakarsak 6 yazmamız lazım diye düşünüyorum.
evet buldum sonradan. hınzır şey print r ve c yazarak çıkıyor

şimdi geldi aklıma tamam printr vec ile değeri buldum evallah ama kağıt üzerinde hoca sınavda bunu nereden buldun diye sorduğunda ne yapacağım? geçen senenin çıkmış sorusu bu.

şimdi geldi aklıma tamam printr vec ile değeri buldum evallah ama kağıt üzerinde hoca sınavda bunu nereden buldun diye sorduğunda ne yapacağım? geçen senenin çıkmış sorusu bu.

Birinci for döngüsünde r değişkeni oluşturuluyor ve range(5) dediği de 0 dan 5 e kadar yani (0,1,2,3,4) sayılarını sırasıyla r değişkenine atıyor. Bu sebepten r değişkeninin en son değeri 4 olur. Aynı şekilde c değişkeni içinde range(3) olduğunda o da 0,1,2 değerlerini alır ve en son değeri 2 olur.
raNge() fonksiyonunun özelliklerine bakman biraz daha aydonlatır seni.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,682
Üyeler
190,786
Son üye
redbull_sx
Geri