Rulep
80+ Gold
Hangi yayın buAnladım bir daha maceraya girmeyeceğim.
Hangi yayın buAnladım bir daha maceraya girmeyeceğim.
ToprakHangi yayın bu
Kral denemenin cevap anahtarı lazım müsait olunca atıverToprak
Kral denemenin cevap anahtarı lazım müsait olunca atıver
Adamsın cevapları pzt vereceklermiş bizde girdiğin denemeleri bilgilendirde erkenden kontrol etme şansım olur
Tamamdır hocam.Adamsın cevapları pzt vereceklermiş bizde girdiğin denemeleri bilgilendirde erkenden kontrol etme şansım olur
Cevap 1-2-3Cevap 1-2-3
1- 34+35+36=105 eder ve en küçük Artek sayı olur.
2- Çiftar sayılar 8 ile bölünür. Çünkü 8 demek 2 üssü 3 demek. Çiftar sayıda da 3 tane 2 içeriyor min. O yüzden bölünür.
3- Bu da doğru. Artek sayıların toplamı ne yaparsan yap hep tek olur. Çiftar sayı da ne yaparsan yap hep çift olur. Tek ile çiftin toplamı da tek olur.
a) yazan yeri düzelttiğiniz iyi oldu gözden kaçmış işim vardı. c) de yazan yerde de ben aynısı demişim zaten.Cevap 1-2-3
Ama açıklamalar eksik veya hatalı...:
a) 33 + 35 + 37 = 105 EN KÜÇÜK ARTEK DOĞAL SAYIDIR. Sayıları tek seçmen gerek ve sonuç doğal sayı olmalı, eğer doğal sayı demeseydi - negatif sayılara da bakmamız gerekebilirdi...
b) Bu açıklaman doğru. Sıfır /sayı= 0 dır ama Sıfırın sıfıra bölümü belirsizdir.
c) Artek sayıların toplamı T + T+ T olduğundan hep T olur. Çiftar sayıların çarpımı Ç*Ç*Ç = Ç olacağından T + Ç = T olur.