Neler Yeni

Bu ssd'de DRAM var mı?

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
986
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Hayır, yok.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
986
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Alabilirsin fakat güzel markanın güzel modelidir. Kendim NV2 modelini 1 seneye yakındır kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

peki yine de alınır mı sizce 1800-1900 fiyatı olursa?
O fiyattan gelirse hiç kaçırma direk al.

Emirss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Efe Sevinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alabilirsin fakat güzel markanın güzel modelidir. Kendim NV2 modelini 1 seneye yakındır kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O fiyattan gelirse hiç kaçırma direk al.
anladım, teşekkür ederim

SerdarT35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
Serdar Totuzbeş

Emirss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Efe Sevinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır yok, bugün ben de bunu düşündüm ama DRAM'li G2'de karar kıldım
çok mu önemli bu dram olayı? attığın ssd'nin hızı kingstona göre düşük ama sırf dramli diye bunu mu almalıyım sence

SerdarT35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
Serdar Totuzbeş
çok mu önemli bu dram olayı? attığın ssd'nin hızı kingstona göre düşük ama sırf dramli diye bunu mu almalıyım sence
yüksek ihtimalle peak değerlerini yazmışlardır, bence o yazma hızları gereksiz. DRAM işletim sistemi açılış hızını arttırıyor. Ayrıca G2'nin tek avantajı dram değil, daha kaliteli bir model.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
yakup bulut
DRAM SSD'lerde geçici verilerin depolandığı bir bölümdür. İşletim sisteminden gelen geçici veriler orada depolanarak hem NAND yongalarına yük bindirilmez hem de SSD daha kararlı çalışır. Aynı şekilde dosya transferlerinde DRAM sayesinde SSD'nin hızı düşmez veya dalgalanmaz. Kararlı bir dosya aktarımı sağlanır. Ömrü de uzun olur SSD'nin.

Bu DRAM'den yoksun SSD'lerde geçici veriler NAND yongalarında depolanır. Bu hem SSD'ye zarar verir hem de hızları düşer. Dosya transferlerinde de sık sık hız düşüşleri yaşanır. DRAM olmadığı için ömrü de kısa olur.

Bu yüzden mümkün olduğunca DRAM'li bir SSD alınmalı. Bu DRAM boyutu değişiyor modele göre. Örneğin Samsung 870 EVO'nun 250 ve 500 GB versiyonları 512 MB DRAM'e sahipken 1 TB versiyonu 1 GB DRAM'e sahip.

baska bir siteden alinti yaptim

Top Bottom