Neler Yeni

Bulk Mı Yapmalıyım Cut Mı?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Öncelikle merhaba. 187 boy, 83 KG, %19 - 20 yağ oranım var. Sizce ilk önce bulk yapıp kas oranımı arttırıp daha sonra cut mı yapmalıyım yoksa direk yağ mı yakmalıyım? Eğer bulka girersem zaten yağlıyım ve daha da fazla yağlanıcam ama şu an da kalori açığı verdiğim için fazla gelişemiyorum. Kafam çok karıştı. Sizce ne yapmalıyım? Minimum yağlanmayla büyümem mümkün mü? Şimdiden teşekkürler.

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
Yağ yakmak 1 aylık iş çok yağlıysan taş çatlasın 2 aylık iş.
Çok istiyorsan git 1 ay da yağ yak ama küçük gözükürsün.
Minimum yağlanma ile kas yapılır, ama kütleli gözükmen doğal olarak daha fazla sürer.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yağ yakmak 1 aylık iş çok yağlıysan taş çatlasın 2 aylık iş.
Çok istiyorsan git 1 ay da yağ yak ama küçük gözükürsün.
Minimum yağlanma ile kas yapılır, ama kütleli gözükmen doğal olarak daha fazla sürer.
2 haftadır clean bulk yapıyorum. Daha kilo almadım ancak iyi beslendiğim için antrenmanın hakkını veriyorum. Daha fazla tekrar çıkıyor ya da daha ağır girebiliyorum.

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,647
İsim
Lokman Doğan
Hocam ben de yeniyim bana da öğretir misiniz başlangıç için program . 2 yıldır bırakmıştım yine başladım ama hiç güç kalmamış bazı hareketlerde 10 kiloda bile zorlanıyorum. Nasıl güç alabilirim hangi yiyeceklerden

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Hocam ben de yeniyim bana da öğretir misiniz başlangıç için program . 2 yıldır bırakmıştım yine başladım ama hiç güç kalmamış bazı hareketlerde 10 kiloda bile zorlanıyorum. Nasıl güç alabilirim hangi yiyeceklerden
Herhangi bir yiyeceği yiyip birden güçlenemezsiniz. Antrenmanlarınıza devam edin. Yaklaşık 1 ay falan fullbody çalışın. Gittiğiniz salonda size full body antrenmanı verirler zaten. Yağ oranınız düşükse eğer bol bol yemek yiyin. Temiz beslenmeye çalışın. Zamanla vücudunuz düzelir zaten.

Covid19

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
co
Öncelikle merhaba. 187 boy, 83 KG, %19 - 20 yağ oranım var. Sizce ilk önce bulk yapıp kas oranımı arttırıp daha sonra cut mı yapmalıyım yoksa direk yağ mı yakmalıyım? Eğer bulka girersem zaten yağlıyım ve daha da fazla yağlanıcam ama şu an da kalori açığı verdiğim için fazla gelişemiyorum. Kafam çok karıştı. Sizce ne yapmalıyım? Minimum yağlanmayla büyümem mümkün mü? Şimdiden teşekkürler.
Ben de 1,84 boyunda 80 kiloydum %15 yağ oranım vardı clean bulk yaparak 2 ayda 81.5-82 kilolara kadar çıktım ve çıkarken hem kas kütlesi kazandım hem de yağ oranım %13lere indi yanlış hatırlamıyorsam 800gram kadar yağ gitmişti bir de kas kütlesi alınca ona göre bir oranlama oldu diyebiliriz.Benim tavsiyem clean bulk yap ama her antreman sonu kesinlikle 20dk kardiyo yap yağ oranın düşecektir.2 ay boyunca beslenmene sıkı bir şekilde dikkat etmen gerekiyor bir de üstüne antreman sonu kardiyo her türlü kas kütlesi alırken yağda yakarsın.

He ama yağlarına çok takılıyosan 1-1,5 ay yağ oranını düşürüp sonradan da yapabilirsin ama bu sefer kat kütlesi kazanamıcaksın zayıflayıp cılız görüncen falan filan bana sorarsan clean bulk ve kardiyo en mantıklısı

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Ben de 1,84 boyunda 80 kiloydum %15 yağ oranım vardı clean bulk yaparak 2 ayda 81.5-82 kilolara kadar çıktım ve çıkarken hem kas kütlesi kazandım hem de yağ oranım %13lere indi yanlış hatırlamıyorsam 800gram kadar yağ gitmişti bir de kas kütlesi alınca ona göre bir oranlama oldu diyebiliriz.Benim tavsiyem clean bulk yap ama her antreman sonu kesinlikle 20dk kardiyo yap yağ oranın düşecektir.2 ay boyunca beslenmene sıkı bir şekilde dikkat etmen gerekiyor bir de üstüne antreman sonu kardiyo her türlü kas kütlesi alırken yağda yakarsın.

He ama yağlarına çok takılıyosan 1-1,5 ay yağ oranını düşürüp sonradan da yapabilirsin ama bu sefer kat kütlesi kazanamıcaksın zayıflayıp cılız görüncen falan filan bana sorarsan clean bulk ve kardiyo en mantıklısı
Hocam bulk ve cardio çok ayrı şeyler. Sizin yaptığınızda cut oluyor hatta. Büyük ihtimalle spora yeni başladığınız için hem kas kazanıp hem de yağ yakabiliyorsunuz. Bulk'un mantığı normalde harcadığınız kaloriden daha fazlasını alarak kas geliştirmekdir.

Top Bottom