iron man çekip onumu render alıcan allasen =))
yaşım 41 .yaklaşık 12 yıldır 3d artisti olarak çalışıyorum. profesyonel olarak 3ds max ve corona render kullanıyorum. 3d artist cgi artist tridici meksçi... mimari alandayım. yazdığın programlara bakılırsa sende mimari alandasın. imzamda bulunan adresimden aldığım kişisel render lara bakabilirsin. son renderlar corona önceleri v-ray. bu renderlar 3770k ve gtx670 ile alındı. komedi gibi =)) işin komiği bu sistemle hala freelance çalışıyorum. (gelen büyük projelere bazen sistemim yeterli olmayacağı için girmiyorum yada teklifimde farm payını da göz önünde bulunduruyorum . )
gel gelelim yorumuma ,burada bahsedilen işlemcilerin hemen hemen hepsini değişik firmalar da kullandım. xeon u oldum olası sevmedim, çünkü iş verenin şu kadar para verdik bu kadara aldık diye kasıldıkları işlemciye bakıyosun bilmem kaç çekirdek ama rendera gelince tırt. çekirdek sayısı kadar işlemcinin frekansıda işimizde temel yapı taşı. (singlecore-multicore vızıntırıları) 3d de amd mi yoksa intel mi tartışması mereles mi iyi yoksa bmw mi iyi gibi bişey. sana mereles iyidir bana bmw. o yüzden bu soruyla boşa aklını bulandırma.
şahsen bütçem bu kadar rahatsa yapacağım şey yurt dışından bir Threadripper alıp ona uygun bi donanım kurmak olur. ( zaten emin ol iyi bir portfoyun olunca o kadar oyun oynayacak vaktin de kalmaz =))) hem frekans hem de işlemci parçacığı açısından . corona render işlemci gücüne dayanıyor.( tabi 16gb ram ile hdd ye sistem kurmayacağını varsayıyorum). sadece denoise kısmında ekran kartı istiyorki 8gb üstü (NVİDİA ne ala) her ekran kartı hem burada işini görür hem de lumion da. tavsiyem Threadripper . yok ben uğraşamam onu alıp sistem kurmaya diyosan yırtsın kendini 60bine 5950x + min 64gb ram ve (oyunda seni üzmeyecek oyuncu arkadaşların tasviye edeceği ) bir ekran kartı alırım çatır çatır hem corona da hem de lumion da render alırım. bu arada ayrıca tavsiyem bu sektörde gelecek yok bu programları salla VR olayına dal. =)
Corona Renderer is entirely CPU-based, but to use its optional Fast Preview Denoiser (NVIDIA OptiX), you need an NVIDIA GPU.