Neler Yeni

Bütçem 56 bin. DDR5, RTX 4070, AMD işlemcili sistem önerileriniz nelerdir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda YAKAKAYI
Bütçe
56000
Uzun yılların ardından laptoptan masaüstü sisteme geçmeyi düşünüyorum. Laptopum da Monster olmasına rağmen fiyat performans olarak sistem toplama konusunda çok yeniyim hatta bu benim ilk seferim. O yüzden DDR5'li, RTX 4070 ekran kartlı ve AMD işlemcili bir sistem toplamak istiyorum. Grafik tasarım, 3D render ve oyun oynamak için almak istiyorum. Rekabetçi oyunları çok fazla oynamıyorum. Sadece Rocket League veya ara sıra arkadaşların ısrarı üzerine PUBG oynuyorum. Onun dışında daha çok Story bazlı veya işte Single player oyunları tercih ediyorum. Böyle bir sistemi sayfalardan almak mı daha mantıklı yoksa Vatan, Mediamarkt gibi firmalardan mı? Ayrıca önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Aynı bütçe ile monitör dahil kendim işlemci olarak ryzen 8700f kullanmıştım benzer Bi mantıkla çekirdek sayısı fazla diye hemde daha ucuz diye 4070 super aldım yanına 2k ekrana biraz fazla vermiş olabilirim Bi anlık hevesle sadece hafıza olarak Samsung 990 EVO 2 tb almıştım ancak ramleri tam hatırlamıyorum anakart olarak da msi a 620 m aldım ancak işlemciyi doğrudan desteklemiyorum maalesef ki teknik servise yollayıp bios yüklettirmiştim bide harici bir hava soğutma olarak da peerless assassin modelini tercih etmiştim kasa olarak da msi power supleylı Bi kasa aldım ancak model aklımda değil
güvenli olduğu sürece ucuz yerlerden parça parça alıp toplamak daha mantıklı bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda YAKAKAYI
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı bütçe ile monitör dahil kendim işlemci olarak ryzen 8700f kullanmıştım benzer Bi mantıkla çekirdek sayısı fazla diye hemde daha ucuz diye 4070 super aldım yanına 2k ekrana biraz fazla vermiş olabilirim Bi anlık hevesle sadece hafıza olarak Samsung 990 EVO 2 tb almıştım ancak ramleri tam hatırlamıyorum anakart olarak da msi a 620 m aldım ancak işlemciyi doğrudan desteklemiyorum maalesef ki teknik servise yollayıp bios yüklettirmiştim bide harici bir hava soğutma olarak da peerless assassin modelini tercih etmiştim kasa olarak da msi power supleylı Bi kasa aldım ancak model aklımda değil
güvenli olduğu sürece ucuz yerlerden parça parça alıp toplamak daha mantıklı bence
Parçaları ayrı ayrı toplamayı da düşündüm. Akakçe gibi sayfalardan parçaların en uygun fiyatlı yerlerini bulmaya çalıştım. Ancak o tarz durumlarda da işlemcilerde tray konusu ortaya çıkıyor ve pek de güvenemiyorum kutusuz olduğu gibi fansız olması da ihtimalinden dolayı.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,745
İsim
Emir
1730362319362.png
Genelde işlemci bazlı işlemler yapıyorsanız bu sistem daha iyi olur fakat ekran kartı bazlı işlemler yapıyorsanız
işlemci 5 7500f yapıp 4070ti super yapablrsnız

Bu sadece bir örnek daha f/p sistemler de olabilir eskisi gibi sistemlere bakmıyorm

YusufAPAK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yusuf apak
Alıntıyı görüntüle Genelde işlemci bazlı işlemler yapıyorsanız bu sistem daha iyi olur fakat ekran kartı bazlı işlemler yapıyorsanız
işlemci 5 7500f yapıp 4070ti super yapablrsnız

Bu sadece bir örnek daha f/p sistemler de olabilir eskisi gibi sistemlere bakmıyorm
PALİT markasına sıcak bakmıyorum malzeme olarak plastik parça çok daha fazla diye biliyorum.ve ram olarak CL değerlerinin düşük olmasına dikkat etmeni öneririm CL 48 bana fazla geldi açıkçası

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,745
İsim
Emir
PALİT markasına sıcak bakmıyorum malzeme olarak plastik parça çok daha fazla diye biliyorum.ve ram olarak CL değerlerinin düşük olmasına dikkat etmeni öneririm CL 48 bana fazla geldi açıkçası
Özelleştirmeden rami ayarlayablrsn attığım sistemin örnek olduğnu da belirttim.Ekran kartı markasına gelirsek iş görecek bir marka

Fakat yazmayı da unutmuşum 30 tl fark ile inno alınması daha iyi

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
B650 veya üzeri anakart
RTX 4070 Super
Ryzen 7 9700X
1 TB M.2 SSD