Neler Yeni

Bütçeni söyle laptop atayım

KemallG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemal Berke Güler
Milletin yanlış laptop önermesinden bıktım. Sizden sadece şunu istiyorum:
1) Bütçe
2) Kullanım amacı
3) Özel istekler (isteğe bağlı)
Bekliyorum.
38-45maks
OYUN
1tb m2
16gb ekran kartı
yeni nesil bir işlemci(amd)

Emurah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Emrah küçükaydın

Senerr

80+ Bronze
Çok Çok hafif, söylemeye bile değmeyecek kadar ghosting 3 cihazımda da vardı.

- 2021 F15: İ5 11400H ,RTX 3050Tİ 4GB 75W, 8+8GB 3200MHZ RAM, 512GB + 512GB M2 SSD, 1080P 144HZ IPS Ekran
- 2023 A15: R7 7735HS, RTX 4060 8GB 140W, 16+16 4800MHZ RAM, 512GB M2 SSD, 1080P 144HZ Ekran
son cihaz da imzamdaki cihaz zaten. Üçü de ağır oyunlarda veya stres testinde 95 dereceye sabitliyor ama 1 mhz bile kayıp yok.
95 derece iyi bir sıcaklık değil, sadece mhz kaybetmenizde gerekmiyor bu arada genelde w değeri kaybedersiniz. Ghosting ise gözün alışkanlığına bağlı, ben VA panel monitör almıştım deli gibi ghosting vardı onda ondan beridir gözüm masaüstü IPS panellerde, laptop IPS panellere bir baktım yeşil forumda ghostingli diye iade edenler vs. gördüm. Açıkçası ghosting var diye laptop iade etmek saçma, monitör al kullan çok takıntılıysan yanına ama benim laptopumda 3 ms civarı IPS var şu an Türkiye TUF A15 kullandığım zaman aşağı yukarı yaptığımda fare ile direkt hissetmiştim (tahminim 15 20 ms arası) göze göre değişiyor bu yüzden eğer monitörünüz varsa da hissetme ihtimaliniz epey var farkı. Srgb farkını da hissettim ama çok hafif görebilen için. Laptopların çoğunda bile bile yüksek ms IPS kullanıyorlar bataryadan herhalde ya da backlighttan.

Mesela ben bunu dediğimde bana %50 sRGB oranı berbat asıl diye cevaplar geliyordu. Evet, sRGB farkını gördüm ben ama TUF A15'in sahibi benim laptopun %50 srgb değerinin olduğunu bilmediğinden o bir fark anlayamadı ben anladım bazı renklerde. Ghosting ise hak getire bunu çoğu kullanıcı bilmiyor. 🤫
Geneli takılmıyor ekran zaten 15.6 monitöre para vermek istemiyor vs. bende söylemiyorum genelde forum hariç. Takıntılı damgası gelebilir herhan.

Kendimde yıllarıdır laptop kullanıcısıyım ofis laptopu vardı onda daha da dandik bir panel vardı 60 hz gözüm ona alışmış ghosting olsun olmasın en iyisi kendi cihazım gibi gelirdi o dönemlerde.:kekw:
Mesaj otomatik birleştirildi:

saçma gelecek ama ayda yılda bi ETS 2 bir de agalarla MC giriyoruz
Ben çok fazla ağır oyun oynadım yalan yok god of war gibi. Lakin şu an bende en fazla MC vs. oynuyorum aynı durumdayız. 🤠

Ekstra 512GB taşınabilir M2'de kullanıyorum ana dosyalarım onda. Daha çok iş - okul odaklı kullanıyorum o yüzden 512GB yetiyor, hatta şuan 200GB'si boş.
Cihazı 1TB olarak aldım 512'ye kendim düşürdüm. Aradaki parayla da RAM'leri 32 yaptım.
Vay be, lükse bak. 1 TB'de bence çok değil tabii ama TUF A15 alan arkadaşım 512 gb aldı adam bir daha ssd takmadı içimde ukte kaldı. Ya 1 kere laptopu zorlamadı, içinde 4060 ryzen 7 7840HS var DDR 5 16 gb ram ama 3 oyun yüklüyor bellek dolu ve bunun cezasını da çok çekti film falan indirirken. Bir yerden sonra önemli olan ssd oluyor. Yazık gerçekten, oyun oynamayacaksan evde de oyun bilgisayarın yoksa 3 oyun için oyun laptopu almak bana mantıksız geliyor.

Normalde TR modelleri 1080P 144HZ zaten, bendeki yurtdışı Kanada cihazı. ondan 2K 165HZ. CPU İ9 13900H dengi, RTX 4060 laptoptan sonra pek fark göremedim %15 falan daha iyi 4070, o yüzden 4060'a kıyasla bence zayıf.
Evet, ben 4070 almışsınız diye dalga geçecektim tam ama işlemcinizi görünce vazgeçtim.🙃 4070 laptop mantıksız ama sizin işlemciniz o %15 farkı yapar %20 %30 yerine göre. 🫡

Son düzenleme:

A.Samet23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Abdüssamet Öztürk
Milletin yanlış laptop önermesinden bıktım. Sizden sadece şunu istiyorum:
1) Bütçe
2) Kullanım amacı
3) Özel istekler (isteğe bağlı)
Bekliyorum.
Merhaba, bütçe 25bin -30bin arası,
Kullanım amacı okul, çoğu oyunu ortalama düzeyde oynatabilecek şekilde, uzun ömürlü,
Laptop olarak ne önerirsiniz?

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Ömer Murat KARACA
Kendimde yıllarıdır laptop kullanıcısıyım ofis laptopu vardı onda daha da dandik bir panel vardı 60 hz gözüm ona alışmış ghosting olsun olmasın en iyisi kendi cihazım
ben yaklaşık 4-5 senedir laptop kullanıyorum. Öncesi full masaüstü ve max 72HZ kullanabildim. İlk 144HZ ile laptopta tanıştım. Laptoplarımı genelde harici ekran ile kullandım. Şuanda da 27 inç 2K 165HZ VA Panel, %100sRGB, %90 DCI-P3 değerlerine sahip Koorui marka monitör bağlı laptopa. Laptop yanda ekranı kapalı, kasa gibi duruyor xD. Yandan bakınca çoğu TN panel gibi görüntü kaybı olmuyorsa renge vs çok takılmıyorum.
Vay be, lükse bak. 1 TB'de bence çok değil tabii ama TUF A15 alan arkadaşım 512 gb aldı adam bir daha ssd takmadı içimde ukte kaldı. Ya 1 kere laptopu zorlamadı, içinde 4060 ryzen 7 7840HS var DDR 5 16 gb ram ama 3 oyun yüklüyor bellek dolu ve bunun cezasını da çok çekti film falan indirirken. Bir yerden sonra önemli olan ssd oluyor. Yazık gerçekten, oyun oynamayacaksan evde de oyun bilgisayarın yoksa 3 oyun için oyun laptopu almak bana mantıksız geliyor.
Hep SQL, Java vb programları kurarken veya başka projeleri hali hazırda yüklü olan programa entegre ederken sürüm uyuşmazlığı, kütüphanelerdeki eksiklikler vs yüzünden ekstra bi ton dosya atmam gerekiyor. Dosyalar çorba olunca format atıyorum. Senede en az 2-3 format attığımdan yedeklerim, sürekli elimin altında olması gereken çalışmalar, şahsi fotoğraflar falan her formatta yedek almam gerekiyor. O yüzden ana dosyaları hep taşınabilir içinde saklıyorum. Format atacağım zaman max 50-60GB son kulandıklarımı alıp formatlıyorum. O yüzden PC'de direkt 1TB yerine 512GB + taşınabilir kullanmak çok kolaylık sağlıyor. Yoksa tek başına 512GB benim için de yetersiz. Şimdi ucuz bulursam 512, yoksa 256GB 2. bir SSD takıp Linux işletim sistemi kurup 2 sistem birden kullanacağım cihazda, sanal makina hem 2 sistem birden çalışacağından SSD'nin ömrünü biraz daha kısaltır diye düşünüyorum (fazla okuma yazma olacağından) hem de yine üstteki muhabbet format gerektiğinde iki sistemi birden sıfırdan kurmam gerekecek :(

Can801

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can
Oyun ve çoğu oyunu ortalama düzeyde oynatabilecek düzeyde. Uzun ömürlü.
Bütçe 40-50 bin

SerdarT35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Serdar Totuzbeş
38-45maks
OYUN
1tb m2
16gb ekran kartı
yeni nesil bir işlemci(amd)
16 GB ekran kartı?
Bu arada bir arkadaş Omen'de sensör sorunu var dedi de emin değilim.

30 ve yakın çevresi alt üst
oyun ve gündelik
en az 4050 olan amd olmayan ekran kartlı
acer marka hariç bir laptop arıyorum (tipini sevmiyorum)
benım bulduğum en iyisi bu şuan sizce nasıl ?

Merhaba, bütçe 25bin -30bin arası,
Kullanım amacı okul, çoğu oyunu ortalama düzeyde oynatabilecek şekilde, uzun ömürlü,
Laptop olarak ne önerirsiniz?

Oyun ve çoğu oyunu ortalama düzeyde oynatabilecek düzeyde. Uzun ömürlü.
Bütçe 40-50 bin

ben yaklaşık 4-5 senedir laptop kullanıyorum. Öncesi full masaüstü ve max 72HZ kullanabildim. İlk 144HZ ile laptopta tanıştım. Laptoplarımı genelde harici ekran ile kullandım. Şuanda da 27 inç 2K 165HZ VA Panel, %100sRGB, %90 DCI-P3 değerlerine sahip Koorui marka monitör bağlı laptopa. Laptop yanda ekranı kapalı, kasa gibi duruyor xD. Yandan bakınca çoğu TN panel gibi görüntü kaybı olmuyorsa renge vs çok takılmıyorum.

Hep SQL, Java vb programları kurarken veya başka projeleri hali hazırda yüklü olan programa entegre ederken sürüm uyuşmazlığı, kütüphanelerdeki eksiklikler vs yüzünden ekstra bi ton dosya atmam gerekiyor. Dosyalar çorba olunca format atıyorum. Senede en az 2-3 format attığımdan yedeklerim, sürekli elimin altında olması gereken çalışmalar, şahsi fotoğraflar falan her formatta yedek almam gerekiyor. O yüzden ana dosyaları hep taşınabilir içinde saklıyorum. Format atacağım zaman max 50-60GB son kulandıklarımı alıp formatlıyorum. O yüzden PC'de direkt 1TB yerine 512GB + taşınabilir kullanmak çok kolaylık sağlıyor. Yoksa tek başına 512GB benim için de yetersiz. Şimdi ucuz bulursam 512, yoksa 256GB 2. bir SSD takıp Linux işletim sistemi kurup 2 sistem birden kullanacağım cihazda, sanal makina hem 2 sistem birden çalışacağından SSD'nin ömrünü biraz daha kısaltır diye düşünüyorum (fazla okuma yazma olacağından) hem de yine üstteki muhabbet format gerektiğinde iki sistemi birden sıfırdan kurmam gerekecek :(
hocam bölüyorum da konuşmaya özelden devam etseniz? laptop isteyen üyelerin mesajlarını kaçırıyorum.

cryptmask

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emre özkurt
bütçe max 30
genel olarak iş
anaokul öğretmeniyim photoshop ve illustrator ile işim oluyo bir de depolaması min 1tb olsa çok iyi olur

SerdarT35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Serdar Totuzbeş

THERION

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Tahir
Hocam Selamlar,
Bütçe: 20k-30k arası
Kullanım amacı: Genel olarak oyun (ETS,GTA5 vb) film gündelik işler
Bütçe aralığım sanırım biraz fazla ama bazı sebeplerden ötürü net belli olmadığı için bu aralık var 30k nın üzerine çok önemli sebepleri yoksa çıkamam.
Ekran konusunda yazılanların hepsini okudum da benim pek bilgim yok. Canlı gerçekçi renk olursa iyi olur mat istemiyorum sadece.
Önerdiğiniz bazı laptoplar hoşuma gitti fakat 8 GB ram olması düşündürdü 16 GB ram olursa uzun sürede daha iyi olur sanırım.
Biraz uzun ve detaylı olduysa kusura bakmayın kendime aldığım ilk sıfır bilgisayar olacak o yüzden biraz detaycı yaklaşıyorum.
Ellerin dert görmesin teşekkür ederim şimdiden.

SerdarT35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Serdar Totuzbeş
Hocam Selamlar,
Bütçe: 20k-30k arası
Kullanım amacı: Genel olarak oyun (ETS,GTA5 vb) film gündelik işler
Bütçe aralığım sanırım biraz fazla ama bazı sebeplerden ötürü net belli olmadığı için bu aralık var 30k nın üzerine çok önemli sebepleri yoksa çıkamam.
Ekran konusunda yazılanların hepsini okudum da benim pek bilgim yok. Canlı gerçekçi renk olursa iyi olur mat istemiyorum sadece.
Önerdiğiniz bazı laptoplar hoşuma gitti fakat 8 GB ram olması düşündürdü 16 GB ram olursa uzun sürede daha iyi olur sanırım.
Biraz uzun ve detaylı olduysa kusura bakmayın kendime aldığım ilk sıfır bilgisayar olacak o yüzden biraz detaycı yaklaşıyorum.
Ellerin dert görmesin teşekkür ederim şimdiden.

YelaWolf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Emin Çelik
Yurtdışından alacağım
Bütçe 1250€ (Türkiye için 35-45k diyebiliriz)
Mühendislik için ve oyun için kullanılacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom