White Ravens
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 5
Çok büyük bir oyun şirketinde nasıl çalışılabilir ? Örneğin ben oyun geliştirme ve hikayeyi oluşturma aşamasında bir mühendis ve senaryo yazarı olarak çalışmak istiyorum nasıl yapabilirim bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? Amacım gelecekte dünyanın en iyi oyunu kabul edilebilecek bir oyuna az veya çok bir katkıda bulunabilmek. Çok zor olduğunu da biliyorum ama sadece hayal işte. Para gibi şeyler hiç önemli değil aç kalmayacak kadar para kazansam bile böyle bir işte bulunmak en büyük hayalim. Elimden gelen her şeyi yaparım. 18 yaşındayım. Kodlamayla hiç ilgilenmedim sayılır. İngilizce biliyorum diyebilirim. Türkiye'de iyi bir üniversite okuyup yapılabilir mi böyle bir iş ? Lütfen küçümsemeyin sadece bir hayal sonuçta
O rol için gereken gereksinimler dışında, bir şeyler sunabilmen gerekiyor. En azından basit oyunlar falan yapabilecek seviyede olursan, bir yere başvuracağın zaman referansın olur. İstediğin şeyleri yapabilmen için üst rollerde olman gerekiyor, çünkü diğer türlü başkalarının geliştirdiği oyunları veya yazdığı hikayeleri üretirsin. Üst seviyelerde olabilmen için de alt seviyedeki şeyleri yapabilmen ya da bilgin olması gerekiyor.
Yakın zamanda Ubisoft ve Gameloft'un sahiplerine ait daha küçük bir stüdyo ile Producer rolü ile ilgili konuşmuştum. Zaten oyun ile ilgili bilgim ve fikirlerimden dolayı toplulukta da sürekli öneriliyordum. Bana da kağıt üstünde olabilir gibi görünüyordu. Yapamayacağım bir şey değildi.
Fakat bu role başvurur ve kabul edilirsem şirketin beyni olacağım için dil bariyerinin sorun olacağını düşündüm ve erteledim. Çünkü şirketteki tüm takımları yönetecek, aynı zamanda şirketi temsil edecek ve yeri geldiğinde CEO'lar ile de görüşecektim vs. bu yüzden dil bilmek şart.
O dönemde bu roller ve sektör ile ilgili çok fazla araştırma yapmıştım. Ülkemizde çok fazla kaynak veya yazı bulunmuyor. Eğer yaşadığın yerlere yakın bir oyun stüdyosu varsa, onları arayıp yardım isteyebilirsin. Belki ofislerine uğramana ve sohbet etmene imkan tanırlar.