Neler Yeni

c++ nasıl öğrenmeye başlamalıyım?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
CSharp ile başlayıp, paralelde algoritma ve önce Python daha sonrasında C ve C++ dillerini öğrenin. Bu sırada paralel olarak Java'yı da öğrenmeye çalışın.

Sıralamam sadece bilgisayar programları ve oyunları yapabilmek için geçerli en temel dillerden oluşuyor.

Hiç alakan olmadığı için tüm hepsinde uzmanlaşma ortalama 3 ila 5 yıl alacaktır. (Java hariç) İlk bir sene sonunda küçük çaplı projeler yapabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekstra olarak Visual Studio editör(lerine) çalışmalı ve editörü kullanmayı öğrenmelisin. Oyunlar için Unity3D yeterli olacaktır. Uzman seviyesine geldiğinde zaten kendin ne yapman gerektiğini anlayacaksın.
çooook teşekkür ederim peki hangi yöntem ile yapayım
kodları öğrenerek deneme yanılmamı yapayım yoksa projelerin içini kurcalayarak hangi kod ne işe yarıyor diye mi öğrenmeliyim

CSharp ile başlayıp, paralelde algoritma ve önce Python daha sonrasında C ve C++ dillerini öğrenin. Bu sırada paralel olarak Java'yı da öğrenmeye çalışın.

Sıralamam sadece bilgisayar programları ve oyunları yapabilmek için geçerli en temel dillerden oluşuyor.

Hiç alakan olmadığı için tüm hepsinde uzmanlaşma ortalama 3 ila 5 yıl alacaktır. (Java hariç) İlk bir sene sonunda küçük çaplı projeler yapabilirsin.

Ekstra olarak Visual Studio editör(lerine) çalışmalı ve editörü kullanmayı öğrenmelisin. Oyunlar için Unity3D yeterli olacaktır. Uzman seviyesine geldiğinde zaten kendin ne yapman gerektiğini anlayacaksın.
yanlışım yok ise
c shar yap ama yanında algoritma olayını çöz
sonra python'a atla sonra da atla c ve ++'a ama hepsini yaparken gölgelerden java yap diyorsun düzeltiniz varsa yanlışım

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Mert mekatronik youtube kanalı na bakabilirsin ben oradan az da bişey c++ öğrenmiştim sonra ise kitapları var onlardan al pratik yap hooop bitti he tabi kod yazarken sinirlenmezsen

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
çooook teşekkür ederim peki hangi yöntem ile yapayım
kodları öğrenerek deneme yanılmamı yapayım yoksa projelerin içini kurcalayarak hangi kod ne işe yarıyor diye mi öğrenmeliyim
Kaynaktan okuyarak, eğitimini alarak öğreneceksin. Sen bilmediğin bir dilde yazılmış metnin ne anlattığını anlayabilir misin? Hayır. Bu da öyle işte. Algoritma ve programa dilini bilmeden hazır bir projenin algoritmasını ve dizinlerini anlamazsın. Önce dili öğren. Zaten kalıpları sen deneyimleyeceksin.

Kaynak MEB'de var giriş seviyesi. Oradaki modüller yardımcı olur sana. İnternette var.

Birde bu iş konusunda istekliysen, uzmanlardan başka birinden yardım isteme. Seni bu konuda olduğu gibi yanlış yönlendirebilirler. En son HTML ve CSS konuşuyordunuz :)

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Kaynaktan okuyarak, eğitimini alarak öğreneceksin. Sen bilmediğin bir dilde yazılmış metnin ne anlattığını anlayabilir misin? Hayır. Bu da öyle işte. Algoritma ve programa dilini bilmeden hazır bir projenin algoritmasını ve dizinlerini anlamazsın. Önce dili öğren. Zaten kalıpları sen deneyimleyeceksin.

Kaynak MEB'de var giriş seviyesi. Oradaki modüller yardımcı olur sana. İnternette var.

Birde bu iş konusunda istekliysen, uzmanlardan başka birinden yardım isteme. Seni bu konuda olduğu gibi yanlış yönlendirebilirler. En son HTML ve CSS konuşuyordunuz :)
aslında algoritma her kodu bir evet hayır olarak bir gidişat ermek ise o konuda bi sorunum yok giriş seviyesinde

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
aslında algoritma her kodu bir evet hayır olarak bir gidişat ermek ise o konuda bi sorunum yok giriş seviyesinde
Algoritma basit bir şey değildir. Programlamanın da temelini oluşturur. İzlenecek yol, yapılacak adımlardır. Tek bir yanlış yada eksik binlerce satırı işlevsiz kılabilir.

İyice öğren sen. Okumaktan, denemekten vazgeçme.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Algoritma basit bir şey değildir. Programlamanın da temelini oluşturur. İzlenecek yol, yapılacak adımlardır. Tek bir yanlış yada eksik binlerce satırı işlevsiz kılabilir.

İyice öğren sen. Okumaktan, denemekten vazgeçme.
dediğiniz gibi kısalrda değil uzunlaştıkça zorluyor insanı
bu arada şu anlık amacımbiraz cmd yazmak
eğlenmek amaçlı biraz da
insan sıkılıyor be hocam
evde bunaldım
kendime yatırım yapayım dedim
bu arada saol
bu algoritmayı nereden nsaıl çalışayım

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
dediğiniz gibi kısalrda değil uzunlaştıkça zorluyor insanı
bu arada şu anlık amacımbiraz cmd yazmak
eğlenmek amaçlı biraz da
insan sıkılıyor be hocam
evde bunaldım
kendime yatırım yapayım dedim
bu arada saol
bu algoritmayı nereden nsaıl çalışayım
Kod konusu bulabilirsek bir tane, altında birkaç kod paylaşımı yaparım vakit buldukça senin için olsun buradaki arkadaşlarımız için olsun.

Bu arada algoritma bir kod vs değildir. Çizdiklerindir, izlemen gereken yoldur, alınan kararlardır. İnternette araştırma yaparak başlayabilirsin.

Uzun bir yol bu başarılar dilerim :)

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Kod konusu bulabilirsek bir tane, altında birkaç kod paylaşımı yaparım vakit buldukça senin için olsun buradaki arkadaşlarımız için olsun.

Bu arada algoritma bir kod vs değildir. Çizdiklerindir, izlemen gereken yoldur, alınan kararlardır. İnternette araştırma yaparak başlayabilirsin.

Uzun bir yol bu başarılar dilerim :)
kanka aslında algoritma insanın doğuşuyla aynı yaşta çünkü insan hep bir algoritma içinde sadece farkında değiliz
mesela yağmur yağıyormu
eve-şemsiye al çık
hayır-havaya bak
yağmur bulutu gleiyor mu
evet-şemsiyeyi ginede al
hayır-şemsiyeyi bırak
asşında hayatımız bir algoritma be dostum

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
kanka aslında algoritma insanın doğuşuyla aynı yaşta çünkü insan hep bir algoritma içinde sadece farkında değiliz
mesela yağmur yağıyormu
eve-şemsiye al çık
hayır-havaya bak
yağmur bulutu gleiyor mu
evet-şemsiyeyi ginede al
hayır-şemsiyeyi bırak
asşında hayatımız bir algoritma be dostum
Sen yine de sadece yazılım için algoritmayı öğren :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,195
Üyeler
164,267
Son üye
ey3ppq
Top Bottom