C++ ve C

GHOSTTt

80+
Reaksiyon skoru
14
Merhaba herkeze ben bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim kendimi oyun alanında geliştirmek istediğim için kendi başıma C++ okulda da C olmak üzere bu programlama dillerini yerel ve yabancı kaynaklardan temel seviyede öğrendim. Öğrenme sürecinde hem okulda hemde diğer kaynaklar da bize gösterilen şeyler foksiyonların kullanımı yapıcı ve yıkıcı fonksiyonlar diziler sınıflar vb şeylerdi zaten temellerinde de bu var bu dillerin, örnek olarakta 2 sayıyı toplama bolme carpma vb işlemler hesap makinesi, oğrenci otomasyon sistemi gibi sadece konsol üzerinde yazılardan ibaret olan küçük çaplı programlar yaptım. Merak ettiğim şu konsoldan çıkıp şekle şemale ve biçime bürünen programlar nasıl yapıcam ???

Oyun için unity öneririm basit bir programdır ama normal programlar için Visual Studio öneririm.

GUI tabanlı projeler geliştirmek istiyorsan frameworklere bak. GLFW, GLEW ve GUI Frameworklerinden birkaçını kullanarak yapabilirsin.

GitHub-> ImGUI
GitHub->MyGUI

Ayrıca OpenGL tutoriallarına da bakmayı unutma, başarılar.

Merhaba herkeze ben bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim kendimi oyun alanında geliştirmek istediğim için kendi başıma C++ okulda da C olmak üzere bu programlama dillerini yerel ve yabancı kaynaklardan temel seviyede öğrendim. Öğrenme sürecinde hem okulda hemde diğer kaynaklar da bize gösterilen şeyler foksiyonların kullanımı yapıcı ve yıkıcı fonksiyonlar diziler sınıflar vb şeylerdi zaten temellerinde de bu var bu dillerin, örnek olarakta 2 sayıyı toplama bolme carpma vb işlemler hesap makinesi, oğrenci otomasyon sistemi gibi sadece konsol üzerinde yazılardan ibaret olan küçük çaplı programlar yaptım. Merak ettiğim şu konsoldan çıkıp şekle şemale ve biçime bürünen programlar nasıl yapıcam ???

C++ ile hakim olman gereken en önemli şey OOP(nesne tabanlı programlama) felsefesidir. Konsol ekranından çıkmak istiyorsan GUI(Graphical User Interface) tarafına bakabilirsin. Görsel olarak göreceğin için seni daha çok tatmin edecektir ve gömülü alanda ilerlemek istemiyorsan Java veya C# a bakıp saf OOP deneyimleyebilirsin.Ama c++ için de QT var. GUI için. Bu arayüzü gömebildiğin için çok revaçta şu an. Araştırmanı tavsiye ederim.

İyi çalışmalar dilerim...

Geri