Neler Yeni

🚨 ÇALIŞMA SAATLERİ 8'DEN 6'YA DÜŞEBİLİR!

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ

Mesai Süresi Düzenlemesi Meclis'te!

Bakan Bilgin, çalışma saatlerine ilişkin şunları söyledi:
"Ben onu daha önce söyledim. Ertesi gün çalışma gününü kaça düşürüyorsunuz? sorusu ile karşılaştım. İngiltere biliyorsunuz önce 6 saat sonra 5 saat pilot uygulamalar yaptı. İngiltere'de 5 saat ile ilgili çalışma neticelenmedi ama 6 saat neticelendi.

Türkiye'de bu konuda sektörel düzeyde farklılaştırarak bu çalışma sürelerindeki etkililiği ve verimliliği değerlendiren çalışmalar yapılması lazım. Ben buna acil ihtiyacımız olduğunu söyledim. Onun üzerine Çalışma Bakanı çalışma süreleri azalacak diye haberler çıktı. Ama bizim böyle bir hazırlığımız var. Bu çalışmayı yapalım. Hangi sektörlerde çalışma süreleri; Adam 8 saat çalışıyor ama verimliliği çok düşük. 5 saat çalışsa belki daha verimli olacak.

Bu konu ile ilgili hazırlığımız var. Ben OECD'de bir toplantıya katılmıştım. Hangi kadrolar ne zaman kaç saat çalışıyor tartışması vardı. Ben de demiştim: Türkiye'de 8 saat çalışma var ama dünyanın pekçok yerinde var. Avrupa'da biraz 7 saat uygulamaları var. Sektörel eksende bakmak lazım. Tüm sektörlerde emek verimliliği aynı değil.

vedat-bilgin-aa-1968545.jpg

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Bulunduğum pozisyon ve yaptığım işin hiçbir gerekliliği olmadığı halde sırf patron kendini tatmin etsin diye günde 10 saatten haftada 6 gün 60 saat çalışıyorum. Türkiyede imkansız bu işler.

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, yazılım, bilgisayar ve telefon
Çok değil, geçen sene 10-12 saat çalışıyodum bi pastanede asgari ücret ile :D
Ve ağır olduğu için işten ayrıldım. Bu yasa gelir gelmesine de işveren ne der buna karşılık. Bu kadar çalışmaya asgari ücreti sağlayabilirler mi yine?

Mehm3t

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
714
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
PC donanım

Mesai Süresi Düzenlemesi Meclis'te!​

Bakan Bilgin, çalışma saatlerine ilişkin şunları söyledi:
"Ben onu daha önce söyledim. Ertesi gün çalışma gününü kaça düşürüyorsunuz? sorusu ile karşılaştım. İngiltere biliyorsunuz önce 6 saat sonra 5 saat pilot uygulamalar yaptı. İngiltere'de 5 saat ile ilgili çalışma neticelenmedi ama 6 saat neticelendi.

Türkiye'de bu konuda sektörel düzeyde farklılaştırarak bu çalışma sürelerindeki etkililiği ve verimliliği değerlendiren çalışmalar yapılması lazım. Ben buna acil ihtiyacımız olduğunu söyledim. Onun üzerine Çalışma Bakanı çalışma süreleri azalacak diye haberler çıktı. Ama bizim böyle bir hazırlığımız var. Bu çalışmayı yapalım. Hangi sektörlerde çalışma süreleri; Adam 8 saat çalışıyor ama verimliliği çok düşük. 5 saat çalışsa belki daha verimli olacak.

Bu konu ile ilgili hazırlığımız var. Ben OECD'de bir toplantıya katılmıştım. Hangi kadrolar ne zaman kaç saat çalışıyor tartışması vardı. Ben de demiştim: Türkiye'de 8 saat çalışma var ama dünyanın pekçok yerinde var. Avrupa'da biraz 7 saat uygulamaları var. Sektörel eksende bakmak lazım. Tüm sektörlerde emek verimliliği aynı değil.

vedat-bilgin-aa-1968545.jpg
Türkiye'de hayal bile olamaz bu çalışma şekli

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Türkiye'de bu sistem nasıl işleyecek, çok merak ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ee yani bunu patronuma göstersem arkasıyla güler sabah 8 akşam 9 bazen 10 o işler öyle kolay olmuo
E illaki işi resmiyete vururlar. Öyle çalıştıran olursa da bir şeyler yapılacaktır muhtemelen. Çünkü milyonlarca insan senin dediğin gibi çalışıyor.

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
İbrâhim Halil
Kurumsal firmalarda denemelere başlayabilirler

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru