CASIO G-SHOCK mu yoksa VERSACE mi

Redshift

80+
Reaksiyon skoru
119
Ben olsam G-Shock alirdim ama hangi durumda/giysiler ile kullanacaginiza gore degisebilir

Öncelikle saat koleksiyoneri olduğumu ve bu konuya hakim olduğumu söyleyerek başlayayım.
İlk olarak moda saatleri almayı tavsiye etmem ancak versace istisnadır parasının hakkını verir.
Bu g shockun benzer modelleri amazonda 5k fiyatlara mevcut.Ayrıca 20k gibi bi para verip mineral camlı bir saat almanızı hiç hiç önermem.Bu fiyatlardayken size tavsiyem "safir camlı ve otomatik mekanizma" bir saat almanız.

versace daha cafcaflı duruyor fakat ben olsam casio alırdım fakat daha fiyatı olması gerektiğinden daha pahalı gibi geldi sanki daha ucuza bulunur gibi

Öncelikle saat koleksiyoneri olduğumu ve bu konuya hakim olduğumu söyleyerek başlayayım.
İlk olarak moda saatleri almayı tavsiye etmem ancak versace istisnadır parasının hakkını verir.
Bu g shockun benzer modelleri amazonda 5k fiyatlara mevcut.Ayrıca 20k gibi bi para verip mineral camlı bir saat almanızı hiç hiç önermem.Bu fiyatlardayken size tavsiyem "safir camlı ve otomatik mekanizma" bir saat almanız.
Moda saatleri ben de almam ama gündelik kullanım için düşünüyorum. Otomatik saatlerde uzun vadede şaşma oluyormuş ve belirli bir süre sonra bakım gerekiyormuş. Ben saatin piliyle bakımıyla uğraşmak istemiyorum ve g-shock tercih ettim ayrıca yarı akıllı bir saat sayılır direk uydu iletişimi var hem digital hem analog olması da istediğim bir şeydi. Elimde hali hazırda swiss made jacques philippe’nin yine g-shock fiyatında bir saati var safir camlı. Tercihimi Casio G-shocktan yana kullandım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

versace daha cafcaflı duruyor fakat ben olsam casio alırdım fakat daha fiyatı olması gerektiğinden daha pahalı gibi geldi sanki daha ucuza bulunur gibi
Bu modeli premium olduğundan daha ucuza bulunamaz ben zaten 2000₺ indirimli aldım

Moda saatleri ben de almam ama gündelik kullanım için düşünüyorum. Otomatik saatlerde uzun vadede şaşma oluyormuş ve belirli bir süre sonra bakım gerekiyormuş. Ben saatin piliyle bakımıyla uğraşmak istemiyorum ve g-shock tercih ettim ayrıca yarı akıllı bir saat sayılır direk uydu iletişimi var hem digital hem analog olması da istediğim bir şeydi. Elimde hali hazırda swiss made jacques philippe’nin yine g-shock fiyatında bir saati var safir camlı. Tercihimi Casio G-shocktan yana kullandım.
Hayırlı olsun hocam

Eyvallah

Mineral cam olmasının sebebi suda esnemesiymiş , safir cam belli derinlikte patlama yapabiliyormuş bende zamanında çok araştırmıştım , hayırlı olsun bu arada

Bir Quartz saate özellikle bir moda markasının saatine 20k verilmemeli 20 k ya çok iyi değerli markaların otomatik satleri var ne tip saat istiyorsunuz ona göre öneri yapabilirim 20 k ya kadar güzel Seiko 5 sport moldelleri var Citizenin mekanik modelleri var Orient in güzel modelleri de var
ucuz g shock istiyorusanız 5.3k ya bunu alabilirsiniz (yurt dışı)
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09GM9FP5K/ref=ewc_pr_img_1?smid=A1GG70ZA6JO1B0&psc=1 5
Önereceğim modeller (20k ya kadar)
citizen tsuyosa
seiko 5
Orient

Attığım saatler Kaliteli japon markalarının saatleri isviçre isterseniz 12.5k ya Quart mekanizmalı tissot prx var bütçe artarsa onun mekanik mekanizmalısıda var
Mekanik

Şimdi farkettim ki saati çoktan almışsınız hayırlı olsun artık ne diyeyim ama ben olsam o fiyat aralığında Citizen tsuyosa seçerdim
(safir camlı otomatik mekanizmalı model)

Son düzenleme:
Mineral cam olmasının sebebi suda esnemesiymiş , safir cam belli derinlikte patlama yapabiliyormuş bende zamanında çok araştırmıştım , hayırlı olsun bu arada
ben de şimdi öğrendim hocam sayenizde

Bir Quartz saate özellikle bir moda markasının saatine 20k verilmemeli 20 k ya çok iyi değerli markaların otomatik satleri var ne tip saat istiyorsunuz ona göre öneri yapabilirim 20 k ya kadar güzel Seiko 5 sport moldelleri var Citizenin mekanik modelleri var Orient in güzel modelleri de var
ucuz g shock istiyorusanız 5.3k ya bunu alabilirsiniz (yurt dışı)
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09GM9FP5K/ref=ewc_pr_img_1?smid=A1GG70ZA6JO1B0&psc=1 5
Önereceğim modeller (20k ya kadar)
citizen tsuyosa
seiko 5
Orient

Attığım saatler Kaliteli japon markalarının saatleri isviçre isterseniz 12.5k ya Quart mekanizmalı tissot prx var bütçe artarsa onun mekanik mekanizmalısıda var
Mekanik

Şimdi farkettim ki saati çoktan almışsınız hayırlı olsun artık ne diyeyim ama ben olsam o fiyat aralığında Citizen tsuyosa seçerdim
(safir camlı otomatik mekanizmalı model)
hocam keşke daha önce yazsaydınız gerçekten saat de kargoya verildi. Gerçekten amazonda plastik kordonlusu çok ucuz acaba orjinal mi ? Resmî Casio disbritörü ersa saatte aynı model 10bin tl ama amazonda 5bin tl yani burada bir güven algısı kurulmadı bende. Onun haricinde mekanik saat öneriyor herkes ama onun bakımı vs gibi periyodik işleri var. Bir arkadaşın mekanik saati uzun süre kullanılmadığı için tamamen durmuştu ve saatçide elektrik veren bir zeminin üzerinde biraz bekletip çalıştırdılar demişti. Biraz da bu fiyat bandındaki mekanik saatler yaşlı işi gibi duruyor hocam. Tasarımlar beni açmadı. Casio güneş enerjisi ile de sarj oluyor uydudan konum buluyor telefonla senkronize olup saati kendi kendine kuruyor falan.

Son düzenleme:
ben de şimdi öğrendim hocam sayenizde

hocam keşke daha önce yazsaydınız gerçekten saat de kargoya verildi. Gerçekten amazonda plastik kordonlusu çok ucuz acaba orjinal mi ? Resmî Casio disbritörü ersa saatte aynı model 10bin TL ama amazonda 5bin TL yani burada bir güven algısı kurulmadı bende. Onun haricinde mekanik saat öneriyor herkes ama onun bakımı vs gibi periyodik işleri var. Bir arkadaşın mekanik saati uzun süre kullanılmadığı için tamamen durmuştu ve saatçide elektrik veren bir zeminin üzerinde biraz bekletip çalıştırdılar demişti. Biraz da bu fiyat bandındaki mekanik saatler yaşlı işi gibi duruyor hocam. Tasarımlar beni açmadı. Casio güneş enerjisi ile de sarj oluyor uydudan konum buluyor telefonla senkronize olup saati kendi kendine kuruyor falan.

Otomatik saatler kolunuzda olduğu sürece durmaz ve periyoodik bakımları yapıldığı sürece 3-5 yılda bir yapılırsa evladiyelik olur nesilden nesle bile geçer ve dediğiniz elektirik verme olayını ilk defa duydum muhtemelen o tip bir olay yok çünkü bu saatler tamamen mekanik bisiklet nasıl çalışıyorsa buda onun gibi çalışıyor ve bu saatler değerini pilli saatlere göre daha az değer kaybediyor ki şanslı iseniz değerini katlayabiliyor
onun dışında amazonda satılan G shock karbon modeli 2.5 k ya olan muhtemelen gerçek metal olanda aynı şekilde Türk yorumları görmüştüm ve gerçek olduğunu söylüyorlardı.

Otomatik saatler kolunuzda olduğu sürece durmaz ve periyoodik bakımları yapıldığı sürece 3-5 yılda bir yapılırsa evladiyelik olur nesilden nesle bile geçer ve dediğiniz elektirik verme olayını ilk defa duydum muhtemelen o tip bir olay yok çünkü bu saatler tamamen mekanik bisiklet nasıl çalışıyorsa buda onun gibi çalışıyor ve bu saatler değerini pilli saatlere göre daha az değer kaybediyor ki şanslı iseniz değerini katlayabiliyor
onun dışında amazonda satılan G shock karbon modeli 2.5 k ya olan muhtemelen gerçek metal olanda aynı şekilde Türk yorumları görmüştüm ve gerçek olduğunu söylüyorlardı.
Evet yorumlara baktım şimdi ancak 5bin tl modelin kadranı ile zemini aynı renk olduğu için seçmekte zorlandıklarını yazmışlar. Bu saat işlerinde de çok kafa karışıklığı var gerçekten. Amacım hergün kullanmalık her şeye giden bir saat almaktı. Mekanik saatler biraz ağır ortam saatleri gibi. O yüzden özel gün, davet veya düğün gibi yerlerde takılacak cinsten şık saatler gibi duruyor. G-shock full metal ise daha ikisinin arası. Hazır her yerde 18binden başlayan fiyatlarla satılırken 16bin küsüre buldum tercihimi değiştirmeyim en iyisi. Bence Casio'nun bu modeli de değerlenir gibime geliyor sonuçta premium bir model. Belki ilerde daha iyi bir mekanik saat alırım denk gelirse. Fikirleriniz için çok teşekkür ederim hocam

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,906
Üyeler
186,408
Son üye
Klsleen
Geri