Neler Yeni

Casper Excalibur 23.8" 200HZ / 1MS / Fast IPS Panel Testi🔥

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Serkan Barındık
Hocam çok merak ettiğim bir monitör var. LG UltraGear 24GN65R modelini inceler misin? Bakalım söylenildiği gibi LG gerçekten en iyi panel üreticisi mi yoksa şişirme mi?

Fantastiktürk

80+ Bronze
Hocam msi g241 var mı acaba ben de o monitörü kullanıyorum merak ettim. Rtings de bulamadım çünkü
Maalesef bilemiyorum.
Hocam çok merak ettiğim bir monitör var. LG UltraGear 24GN65R modelini inceler misin? Bakalım söylenildiği gibi LG gerçekten en iyi panel üreticisi mi yoksa şişirme mi?
Sandığınızın aksine LG de diğerleri gibi 3. parti panelleri kullanıyor genellikle böyle modellerde... Boşuna demiyoruz marka savunuculuğu yapılmasın diye.

• Beğen
Reaksiyonlar: Era.

Serhann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Serhan Günal
Şu an piyasadaki tek(?) 24 inch 1440P olan Q24G2A/BK nın incelemesi gelir mi? Bizzat kullanıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Salih İdris Can
MODEL ETİKETİ:
Alıntıyı görüntüle

ÖNEMLİ NOT: Monitörün menüsünde OVERDRIVE ayarı YOK.
------------------------------------------------------------------

PANEL TEPKİ SÜRESİ TESTİ:

Alıntıyı görüntüle

MPRT MODU İLE GHOSTING TESTİ:
(görüntüyle eş zamanlı kamera kaydırma yöntemi kullanıldı)

Alıntıyı görüntüle

PANEL RENK ÖLÇÜMÜ:

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Abdullah hocam Gigabyte G24-f2 modelinde inceleme testini bekliyoruz sevgiler le

SyleeXin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Görkem Tezer
MODEL ETİKETİ:
Alıntıyı görüntüle

ÖNEMLİ NOT: Monitörün menüsünde OVERDRIVE ayarı YOK.

PANEL TEPKİ SÜRESİ TESTİ:

Alıntıyı görüntüle

MPRT MODU İLE GHOSTING TESTİ:
(görüntüyle eş zamanlı kamera kaydırma yöntemi kullanıldı)

Alıntıyı görüntüle

PANEL RENK ÖLÇÜMÜ:

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Abdullah hocam bir zamanlar seninde videosunu yaptığın ben dahil bir çok kişinin sende görüp satın aldığı Asus Tuf Gaming VG27AQ1A modelinede bu testleri yaparsan çok sevinirim eminim benim gibi merak eden arkadaşlar vardır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
FURKAN ŞAHİN

AOC 27" 27G2SPAE/BK 165Hz 1ms HDMI DP D-SUB AdaptiveSync FHD IPS Gaming Monitör​

bunun bir incelemesini yapabilir misin kral. Epey beğendiğim bir cihaz, son zamanlarda fiyatı biraz artmış olmasa keşke.

samet5561

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Samet Sarı
Dell g2425H incelemesi bekliyoruzz

The Semih

80+ Gold
DELL testi bekliyorum bende, bu testler arttıkça en mantıklı olan monitör hangisi olur onunda videosunu çeker misin ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
Yanlış Bilgilendirme
aslında çektiğin videoda işime gelen bir konu var: MONİTÖRÜN YAZILIMI. caspera baskı yapabilirsin belki bu videoyla da bir yazılım sunar overdrive gibi.o yüzden işine fazka karışmak istemiyorum fakat insanları yanlış yönledirmeni de istemiyorum mister hacıgül :).
kafana göre baştan savma bir inceleme olmuş ama sonuçta bu monitör için ilk inceleme videosu çeken sensin teşekkürler bunun için.boşuna okadar para vermişsin o alete.ufo testi gayet yeterli.4.6 ms civarı çıkarıyordu benimki.mprt kapalı.eğer monitörden gerçekten anlasaydın 200 hz=1 ms tepki süresi kavramını da anlardın.bu açıdan boşsun.o yüzden fast ıps kavramını kullanmış mister casper.1 ms nerde lazım: 60fps oyun oynarken veya film izlerken.o açıdan epey sıkıntılı bir monitör aksini iddia etmedim etmiyorum.bilmiyorsun öğreteyim.50 fps nin altına indiği zaman freesync devredışı kalıyor ve monitör kullanılmaz halde oluyor.işte burda 1 ms tepki süresi şart çünkü bu noktada hz. bir işe yaramıyor.hz bir işe yaramayınca freesync bir işe yaramıyor.freesync bir işe yaramıyorsa görüntü sıkıntılıdır.ghostingte vardır bulanıklılıkta vardır yırtılma vs de vardır.örneğin ben imzamdaki 60 hz 5 ms philips monitörümle 30 fps de valhallayı sıkıntısız oynayıp 400 saat civarında bitirdim.bu nasıl oluyor sence!bunu açıklayabilcek bilgili biri varmı?
herneyse en azından 200 fps aldığın bir oyunu bu monitörde oynayıp videoya çekseydin 200 hz de gram ghosting olmadığını görürdün.renk soruna gelince: monitörü bi zahmet 6500k rts moduna çek.birde ekran kartından doku netliği ayarlarını yüksek yap öyle çek videoyu birde.ayrıca hdmı kablo ile kaliteli dp kablo arasında görüntü kaite farkı olarak kat be kat fark var bilmeyen öğrensin benden.şuan monitör harika gösteriyor ister inanın ister inanmayın benden çıktı.
ayak kısmında da sana katılıyorum.ama bu fiyata budur.ama çaresi çok.en azından al eeline bir demir parçası git kaynakçıya sıkıştır eline 100 tl sana vida yerli bir demir parçası kaynak etsin ayaklığın altına sabitle.ben monitörü 4300 tl den almıştım.ozamanlar monster 4000 tl altındaydı galiba. ben bunu tercih ettim.memnunmuyum evet kısmen memnunum.memnun olmadığım taraflar: masaüstü yazılımı yok.bios yazılımı berbat dediğin gibi bir fire yazılım şart overdirive de olsun içinde.ayaklık sıkıntılı ama benim bilfisayar masasının arkası kontraplaklı olduğu için bende sorun yok gibi ama yinede tehlike tehlikedir.oırda haklısın.ama dediğim gibi çözümler çok.ama görüntüsü geröekten mükemmel.belki lenovo daha iyidir bundan kullnmadığımız için bilemeyiz belki 200hz daha daha vantajlıfır lenovadan bunuda bilemeyiz. bildiğim sen yine videoda duygusal (money money) davranmışsın.insanları yanıltman hoş değil.incelemni anlamsız aletlerle yapacağına çek 200 fps de adam gibi video.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
haro
aslında çektiğin videoda işime gelen bir konu var: MONİTÖRÜN YAZILIMI. caspera baskı yapabilirsin belki bu videoyla da bir yazılım sunar overdrive gibi.o yüzden işine fazka karışmak istemiyorum fakat insanları yanlış yönledirmeni de istemiyorum mister hacıgül :).
kafana göre baştan savma bir inceleme olmuş ama sonuçta bu monitör için ilk inceleme videosu çeken sensin teşekkürler bunun için.boşuna okadar para vermişsin o alete.ufo testi gayet yeterli.4.6 ms civarı çıkarıyordu benimki.mprt kapalı.eğer monitörden gerçekten anlasaydın 200 hz=1 ms tepki süresi kavramını da anlardın.bu açıdan boşsun.o yüzden fast ıps kavramını kullanmış mister casper.1 ms nerde lazım: 60fps oyun oynarken veya film izlerken.o açıdan epey sıkıntılı bir monitör aksini iddia etmedim etmiyorum.bilmiyorsun öğreteyim.50 fps nin altına indiği zaman freesync devredışı kalıyor ve monitör kullanılmaz halde oluyor.işte burda 1 ms tepki süresi şart çünkü bu noktada hz. bir işe yaramıyor.hz bir işe yaramayınca freesync bir işe yaramıyor.freesync bir işe yaramıyorsa görüntü sıkıntılıdır.ghostingte vardır bulanıklılıkta vardır yırtılma vs de vardır.örneğin ben imzamdaki 60 hz 5 ms philips monitörümle 30 fps de valhallayı sıkıntısız oynayıp 400 saat civarında bitirdim.bu nasıl oluyor sence!bunu açıklayabilcek bilgili biri varmı?
herneyse en azından 200 fps aldığın bir oyunu bu monitörde oynayıp videoya çekseydin 200 hz de gram ghosting olmadığını görürdün.renk soruna gelince: monitörü bi zahmet 6500k rts moduna çek.birde ekran kartından doku netliği ayarlarını yüksek yap öyle çek videoyu birde.ayrıca hdmı kablo ile kaliteli dp kablo arasında görüntü kaite farkı olarak kat be kat fark var bilmeyen öğrensin benden.şuan monitör harika gösteriyor ister inanın ister inanmayın benden çıktı.
ayak kısmında da sana katılıyorum.ama bu fiyata budur.ama çaresi çok.en azından al eeline bir demir parçası git kaynakçıya sıkıştır eline 100 TL sana vida yerli bir demir parçası kaynak etsin ayaklığın altına sabitle.ben monitörü 4300 TL den almıştım.ozamanlar monster 4000 TL altındaydı galiba. ben bunu tercih ettim.memnunmuyum evet kısmen memnunum.memnun olmadığım taraflar: masaüstü yazılımı yok.bios yazılımı berbat dediğin gibi bir fire yazılım şart overdirive de olsun içinde.ayaklık sıkıntılı ama benim bilfisayar masasının arkası kontraplaklı olduğu için bende sorun yok gibi ama yinede tehlike tehlikedir.oırda haklısın.ama dediğim gibi çözümler çok.ama görüntüsü geröekten mükemmel.belki lenovo daha iyidir bundan kullnmadığımız için bilemeyiz belki 200hz daha daha vantajlıfır lenovadan bunuda bilemeyiz. bildiğim sen yine videoda duygusal (money money) davranmışsın.insanları yanıltman hoş değil.incelemni anlamsız aletlerle yapacağına çek 200 fps de adam gibi video.

ama kafamız nası güzel

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
ayak kısmında da sana katılıyorum.ama bu fiyata budur.ama çaresi çok.en azından al eeline bir demir parçası git kaynakçıya sıkıştır eline 100 TL sana vida yerli bir demir parçası kaynak etsin ayaklığın altına sabitle.ben monitörü 4300 TL den almıştım.ozamanlar monster 4000 TL altındaydı galiba. ben bunu tercih ettim.memnunmuyum evet kısmen memnunum.memnun olmadığım taraflar: masaüstü yazılımı yok.bios yazılımı berbat dediğin gibi bir fire yazılım şart overdirive de olsun içinde.ayaklık sıkıntılı ama benim bilfisayar masasının arkası kontraplaklı olduğu için bende sorun yok gibi ama yinede tehlike tehlikedir.oırda haklısın.ama dediğim gibi çözümler çok.ama görüntüsü geröekten mükemmel.belki lenovo daha iyidir bundan kullnmadığımız için bilemeyiz belki 200hz daha daha vantajlıfır lenovadan bunuda bilemeyiz. bildiğim sen yine videoda duygusal (money money) davranmışsın.insanları yanıltman hoş değil.incelemni anlamsız aletlerle yapacağına çek 200 fps de adam gibi video.
ne bu Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları bölümüne giriş tezin mi?

1- 200Hz'in karşılığı 5MS'tir. 1000Hz 1MS'tir
.2- Dijital olarak gerçek MS'in ölçülmesi imkansızdır.
3- 60fps ile 1MS'in alakası yoktur.
4- 60Hz 5ms monitörle 30fps ile bağlantısı yoktur.
5- 200fps aklını kendinize saklayın, test cihazımız her monitörün max Hz ile ölçüm yapmaktadır.
6- Ghosting olmadığını videoda zaten söyledik gözleriniz ile takip edip kulağınız ile dinlemeniz gereklidir.
7- Yine gözlerinizle izlerseniz senin Casper Fast IPS'i "olağanüstü renk" anlamında kullanmış Fast ile renk ne alaka ise, yani element uydurm.
8- Panel renk gamut testinin, renk sıcaklığı keskinlik ayarı ve ekran kartı ayarları ile alakası yoktur. Renkleri ayar ile patlatmak renk kalitesini arttırmak değildir. Vasata olan beğeni, üst seviyeye geçene kadar sizin için en iyisidir.
9- DP kablo vurgusu yapmışsınız Nvidia Gsync desteği için DP kablo gereklidir. Testimizden Gsync testini izleyebilirsiniz. Basit matematikle monitörde test sırasında DP kablo kullanıldığını anlayabilirsiniz ama öncelikle yeterli bilgiye sahip olmanız gerekli.
10- 100 liraya kaynakçı aramaya devam edin
11- Monster A24 v1.1'den bahsediyorsanız onun da testini yayınladık videodaki monitörden çok üstün sonuçlar verdi.
Monster testi: https://forum.donanimarsivi.com/konu/monster-aryond-a24-v1-1-panel-testi.907693/
12- Cümlenin sonlarına doğru bilemeyiz bilemeyiz diye tekrar yapmışsınız evet bilmediğinizin farkındayız.13- Duygusal money money davranmışsın yazmışsın kişi kendinden bilir işi, ucuz yorum.
14- Anlamsız alet dediğiniz alet, monitör raporlamasında dünya devi olan rtings'in test yönetimine sahip sektörde son kullanıcının ulaşabileceği en iyi cihazıdır.
15- Renk ölçümü için kullandığımız ürün ise dünya devi olan X-rite & Calibrite markasıdır. Allah akıl fikir versin. kendinize iyi bakın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,888
Üyeler
160,316
Son üye
Ege Burak
Top Bottom