- En İyi Cevap
- 4
- Konu Sahibi Konu Sahibi
ekledimrenk testi de gelecek mi?
ekledimrenk testi de gelecek mi?
Bu modelde ghostingin iyi çıkmasının sebebi ilk tepki süresi ve sonraki tepki süresinin de ilki gibi yüksek ve aynı olmasından kaynaklanıyor. Bu arada alt üst testini yaptım farklılık yok.MPRT ghosting testi güzel. Ama yanıltmasın bu. Bu modelde iyi olmasına ihtimal dahi vermiyorum. Strobe crosstalk dediğimiz artifact, çoğunlukla alt ve üstte daha kötü olmak üzere ekranın farklı bölümlerinde farklı şiddette olur. Örnek:
Mantıklı. Tabloya baktım, olması gerekenin tersi bir şekilde açik renklerde tepki süresi yavaş, koyu renkte hızlı. Ufo test koyu rengi ölçüyor.Bu modelde ghostingin iyi çıkmasının sebebi ilk tepki süresi ve sonraki tepki süresinin de ilki gibi yüksek ve aynı olmasından kaynaklanıyor.
Yani iyiyse budget strobe yapılabilir. Yine de strobe isteyen XG2431 almalı.Bu arada alt üst testini yaptım farklılık yok.
Hocam laptoparşivi gibi şu monitör işine de bi el atsanız iyi olur. Panel markası (boe, panda vs.), renk ve ms sonuçları gibievet, oruç biraz vurdu beni uzanma modundayım yapar eklerim
hocam asus tuf vg249q1a modeline de bakma şansınız var mı ?MODEL ETİKETİ:
Alıntıyı görüntüle
ÖNEMLİ NOT: Monitörün menüsünde OVERDRIVE ayarı YOK.
------------------------------------------------------------------
PANEL TEPKİ SÜRESİ TESTİ:
Alıntıyı görüntüle
MPRT MODU İLE GHOSTING TESTİ:
(görüntüyle eş zamanlı kamera kaydırma yöntemi kullanıldı)
Alıntıyı görüntüle
PANEL RENK ÖLÇÜMÜ:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
hocam asus tuf vg249q1a modeline de bakma şansınız var mı ?
Asus Tuf VG249Q1A gelirmi?MODEL ETİKETİ:
Alıntıyı görüntüle
ÖNEMLİ NOT: Monitörün menüsünde OVERDRIVE ayarı YOK.
PANEL TEPKİ SÜRESİ TESTİ:
Alıntıyı görüntüle
MPRT MODU İLE GHOSTING TESTİ:
(görüntüyle eş zamanlı kamera kaydırma yöntemi kullanıldı)
Alıntıyı görüntüle
PANEL RENK ÖLÇÜMÜ:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Paneli değişti bu modelin, yeni panel bu kadar hızlı değil. Bu inceleme şuan satılan vg249q1a'ların büyük kısmını temsil etmiyor. Piyasada ne kadar eski ne kadar yeni panel var bilmiyorum, çoğu yenidir tahminen.Onun var. Uygun fiyattaki en hızlı monitör denebilir. Ancak renk olarak zayıf. Geniş renk gamutu desteklemiyor. Yalnızca sRGB.ASUS TUF Gaming VG249Q1A Review
The ASUS TUF Gaming VG249Q1A is a decent budget monitor with great gaming performance. It's an IPS monitor with a 24 inch screen and 1080p resolution. Its motion...www.rtings.com
Yeni paneli biliyor musun hocam?Paneli değişti bu modelin, yeni panel bu kadar hızlı değil. Bu inceleme şuan satılan vg249q1a'ların büyük kısmını temsil etmiyor. Piyasada ne kadar eski ne kadar yeni panel var bilmiyorum, çoğu yenidir tahminen.
Panel arşivi konumda LC238LF1F diye yazmışım.Yeni paneli biliyor musun hocam?
Bi sefer de şaşırt be Asus... Bir sefer de bi segmentte öncü olacak F/P monitör çıkar...