Eğer yanlış fiyattan bu şekilde işlem sağlanmışsa firmanın yanındayım. Hiç öyle piyasa fiyatının %60 altında ürün almaya çalışarak uyanıklık yapmaya çalışmayın. Firma çok güzel itiraz ederek karşı dava açmış. Tüketici Hakem heyetine gelen taleplerin çoğunu müşteri odaklı onaylamalarından burama kadar gelmişti zaten.
ben suçlu demedim
ama kimse de bana demesin ki piyasanın gerçekten %60-70 altında bir ürün satılıyorsa
ben piyasadan bihaberim bunun bu fiyatta olduğunu bilmiyordum demesin dedim
inandırıcı gelmiyor
sen suçlusun davayı haketmişsin demedim
vicdani olarak haklı da olsan haksız da olsan seinin bir yasal hakkın var
bu yasal haktan seni mağdur edemezler dedim
lütfen satırlar dolusu kelimeler dolusu paylaşımımın içinden aslında ne demek istediğimi çok iyi anladığınız ama algı oluşturmak için farklı algılıyor gibi tavır sergilediğiniz kelimeleri seçerek algı oluşturmaya çalışmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:
zaten itibarları yok onların yüzüne tükürsen yarabbi şükür derler de
olaylar büyümesin diye geri adım atabilirler
veya başka bir bakış açısı şu için kılını kımıldatmayacak olan pazar yeri sırf adı geçti diye çözüm odaklı bir girişimde de bulunabilir
Hocam inandırıcı gelmesi veya gelmemesi bizi bağlamaz ki biz burda yorum yapma hakkına sahip değiliz ortada alınan ve tüketicinin hakkına gasp edilip teslim edilmeyen bir cihaz var.
ben suçlu demedim
ama kimse de bana demesin ki piyasanın gerçekten %60-70 altında bir ürün satılıyorsa
ben piyasadan bihaberim bunun bu fiyatta olduğunu bilmiyordum demesin dedim
inandırıcı gelmiyor
sen suçlusun davayı haketmişsin demedim
vicdani olarak haklı da olsan haksız da olsan seinin bir yasal hakkın var
bu yasal haktan seni mağdur edemezler dedim
lütfen satırlar dolusu kelimeler dolusu paylaşımımın içinden aslında ne demek istediğimi çok iyi anladığınız ama algı oluşturmak için farklı algılıyor gibi tavır sergilediğiniz kelimeleri seçerek algı oluşturmaya çalışmayın
zaten itibarları yok onların yüzüne tükürsen yarabbi şükür derler de
olaylar büyümesin diye geri adım atabilirler
veya başka bir bakış açısı şu için kılını kımıldatmayacak olan pazar yeri sırf adı geçti diye çözüm odaklı bir girişimde de bulunabilir
Hocam inandırıcı gelmesi veya gelmemesi bizi bağlamaz ki biz burda yorum yapma hakkına sahip değiliz ortada alınan ve tüketicinin hakkına gasp edilip teslim edilmeyen bir cihaz var.
KARDEŞ HALA NEDEN ANLAMAK İSTEMİYORSUN
Ben sadece arkadaşı eleştiren bir yorumda bulunsan eyvallah
ben giriş olarak bu yorumumu yaptım
sonrasında da her ne sebep olursa olsun
ister mantıklı olsun ister olmasın
ister vicdani olsun ister olmasın
senin hukuki hakların gereği zaten hiç bir şey yapamayacaklarını söyledim
görende sen haketmişsin diyecem sanacak
hukuki süreçlerden bahsettik
fakat adalet toplumundan bahsediyorsak
yönetimlerden idarecilerden çalışanlardan hesap sormayı biliyorsak biraz da kendimizi sorgulayalım diye bir nottu aslında o
problemi yaşayan şahıs bu gün çıksa dese ki
ben piyasadaki bütün ürünlelrin 3 aşağı 5 yukarı fiyatını biliyorum
bu ürününde yanlış fiyatlandırma olduğunu biliyorum
fakat ben bu ürünün her ne kadar bu fiyat etmediğini bilsem de benim hukuki haklarım gereği bu fiyattan almaya hakkım var alırım derse
Düşünceleri kendini bağlar ama almaya hakkı var mı var
göndermezler se hukuki olarak hakkı var mı var
hukuki olarak edinmiş olduğu hakkı firma alabilir mi alamaz
LÜTFEN ARTIK BİRAZ NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAMAYA ÇALIŞIN
TEKRAR ÖYLÜYORUM SADEEC ELEŞTİRİME KARŞI GELDİĞİNİZ NOKTAYI BELİRTSENİZ BENİ ELEŞTİRMEKTE HAKLISINIZ
LÜTFEN BÜTÜNÜNÜ ELE ALIN
Eğer yanlış fiyattan bu şekilde işlem sağlanmışsa firmanın yanındayım. Hiç öyle piyasa fiyatının %60 altında ürün almaya çalışarak uyanıklık yapmaya çalışmayın. Firma çok güzel itiraz ederek karşı dava açmış. Tüketici Hakem heyetine gelen taleplerin çoğunu müşteri odaklı onaylamalarından burama kadar gelmişti zaten.
Haklı olduğunuz yerler var fakat
Burada firmanın en büyük hatasını söyleyeyim size
arkadaşın diğer müşterilerden gelen iade görsellerine baktım
farklı tarihlerde farklı ürünlerde büyük ihtimallede aynı tarihte olan ürünleri de farklı saat diliminde iade çekmişler
bende şunu söylerim o zaman firmaya
misal salı günü farklı ürünleri red etmişsiniz tüketiciye mesaj yollamışsınız
arkadaş insan bi ürün listesine bakmaz mı bizim fiyatlandırmalarımızda teknik bir problem var sanırsam bütün hepsini gözden geçirelim diye bir inecleme yapmaz mı
eeee salı günü sen farklı ürünlere red ediyorsun
bu olay çarşamba günü de devam ediyor
işte ihmalkarlık gözden kaçma durumunun biraz suistimal derecesi gibi geliyor bu durum bana
sitelerin ürün listeleme ürün fiyatı revizesi ne kadar süreç içinde hallediliyor ben bilemiyorum
anında düzenleniyor da olabilir
dakikalar sürüyor da olabilir saatler sürüyorda olabilir hiç bir net bilgim yok
ama salı günü bu problemlerle karşılaşıldıktan sonra gerekirse ürünlerin satıştan kaldırılmaları gerekiyordu hatalar giderilene kadar
kanka boş konuşma her seferinde aynı işi yapıyorlar niye yapıyorlar bilgini geçtim fikrin bile yok. Firmalar bilerek yanlış fiyat giriyor mesela bu ürün 35k 100 kişi alsa 3.5 milyon TL eder. Bu parayı sana 3-5 gün sonra iade ediyorlar neden peki? Gecelik faize koyuyorlar 3.5 milyon TL yi gecelik faize koysan en kötü %1 faizle ki çok büyük meblağ paralarda daha da fazla olabilir bir gece de 35k kazanmak 10 numara iş kim kazanıyor ki 3 gün sonra gönderseler 100k etti bile Allah bereket versin Trendyolda buna çanak tutuyor
onu da geçtim 3 rakamı nerde 9 rakamı nerde ? fiyatı düzenleyen gerzek demiyor mu? lan bu ürün 100k 35k eder mi diye ?
tavsiyem tüm mağdurlar ile beraber dava et başka türlü akıllanmazlar 100-200 kişiye piyasanın altında versinlerde belki akıllanırlar diyecem de o da en fazla bir süre
kanka boş konuşma her seferinde aynı işi yapıyorlar niye yapıyorlar bilgini geçtim fikrin bile yok. Firmalar bilerek yanlış fiyat giriyor mesela bu ürün 35k 100 kişi alsa 3.5 milyon TL eder. Bu parayı sana 3-5 gün sonra iade ediyorlar neden peki? Gecelik faize koyuyorlar 3.5 milyon TL yi gecelik faize koysan en kötü %1 faizle ki çok büyük meblağ paralarda daha da fazla olabilir bir gece de 35k kazanmak 10 numara iş kim kazanıyor ki 3 gün sonra gönderseler 100k etti bile Allah bereket versin Trendyolda buna çanak tutuyor
onu da geçtim 3 rakamı nerde 9 rakamı nerde ? fiyatı düzenleyen gerzek demiyor mu? lan bu ürün 100k 35k eder mi diye ?
tavsiyem tüm mağdurlar ile beraber dava et başka türlü akıllanmazlar 100-200 kişiye piyasanın altında versinlerde belki akıllanırlar diyecem de o da en fazla bir süre
herkes thhye vermiş süreç devam ediyormuş onların, en erken benim sonuçlandığı için ilk dava ben yedim onlar sunuçlanınca onlarda dava yiyecek büyük ihtimal ilk benim bu davayı kazanmmam lazım sonra karşı dava.
Merhaba arkadaşlar Trendyol üzerinden Casper'den 36bin civarına Casper laptop aldım normal fiyatı 95bin TL imiş. Kendi sitelerinde trendyoldada normalde 105binmiş, neyse THH'ye başvurdum THH beni haklı buldu. THH inceleme olarak rafta, vitrinde bulunan bir ürünü fiyatı ne olursa olsun göndermek zorunda maddesi gerekçe göstererek beni haklı buldu. Bundan birkaç gün sonra Casper bana %66 indirimle bu ürünü aldığım için kötü niyetli olduğumu belirterek dava açtı.
THH kararının iptalini ve masraflari benim ödemem için tüketici mahkemesine talep iletmişler.
Mahkemeden bana gelen belgede savunma dilekçesi yazmam gerektiği söylenmiş.
Gelelim benim savunmama.
1. Trendyol hakkında şikayervar sitesinde 1000LERCe ürününün kendine ulaşmadığına kendilerinden habersiz iptal edildiğine dair şikayet dolu. https://www.sikayetvar.com/trendyol
2. husus olarak %66 indirimle ürün satın almamın kötü niyetli olduğumu belirtmişler.
Buna göre: Öncelikle benim tüm bilgisayarların tüm modellerinin fiyatını bilme şansım yok.
Bir tüketici olarak görür beğenir ve alırsım daha sonrasında bu 110k mış bu 35k mış bilemem.
3. olarak.
İnternette Trendyol Hepsiburada vs herganbi siteden %99 indirimli ürünler dahi alıp teslim edilen siparişler var.
Sizlerden talebim aynı durumu yaşayan bana tavsiye verebilecek bu işlerden anlayan bu davayı kazanmam için hakkında bilgisi olanlardan tavsiye almak.
(Dava dosyalarını özetledim harici olarak birkaç eski davalaarını eklemişler ve bu ticaretin akla mantığa aykırı olduğunu belirtmişler.)
Hocam Cidden Endişelendiğiniz konu bu mu Yanlış anlamayın ama zaten çok basit bir dava heleki zaten attığınız görselleri kullanırsanız çerez ben buna dava değil kendini yakan eşek derim (Size değil karşı tarafa) yani hayatımda bu kadar kötü açılabilecek bir dava görmedim bu davaya şahsen benim avukatla çıkmama bile gerek yok boşa masraf Belgeleri al eline He birde Az aklın çalışıyorsa yaptıkları düzenek olasılıklarını sunarsa ve davadaki Şahısları Etkin altına alırsan (etki altına almaktan kastım yani onların kafalarını karıştırarak davayı kendiniz açmış gibi hissettirirseniz demek istedim ki siz bu adımı atlayın çünkü yanlış yaparsanız kendinizi yakarsınız) ve iyi bir stratejik Plan ortaya koyarsanız Dava çerez zaten keşke bana açılmış olsaydı varya içlerinden geçerdim En az 1Milyon TL zarar etirirdim onları (arkadaşlar bu zarar tezminat almaktan ziyade Diğer insanlarında haklarını savunarak biraz karışık kısacası bu durumu yakın zamanda yaşayanlara o ürünleri casper'ın yollamasını zorlardım tam anlatamadım ama neyse) he bide çok fark ettirmeden Devlet ve kanunun siz ve Onlardan daha üstün olduğunu ve onların sanki size değilde Devlete karşı çıkıyormuş gibi düşündürün hakimi yani kısacası subliminal mesaj verin subliminal bir şekilde düşüncelerinizi ona aktarın aynı tarafa çekin dava Zaten GG olur 1 davada Ez Win yaparsın
-Eğer Hakime Rüşvet vs. Verilmediyse kazanırsın
NOT: Açıkçası şimdi fark ettimde Biraz kendi açımdan konuşmuşum yani kendi yapabileceğim şeyleri sizde yapabilirmişsiniz gibi tavsiye verdim kb açıkçası ben bu taktikler sayesinde Kaç Tane Münazara yarışması Kazandım ödül aldım vs. Yani ikna kabiliyetim ve düşüncemi karşımdaki kişiye geçirme konusunda iyi sayılırım bu yüzden sizide biraz öyle değerlendirerek taktik verdim ama bence sizde yapabilirsiniz ikna kabiliyeti iz iyiyse ve Olasılıkları hesaplamakta iyiseniz dava kolay alırsınız
Hocam Cidden Endişelendiğiniz konu bu mu Yanlış anlamayın ama zaten çok basit bir dava heleki zaten attığınız görselleri kullanırsanız çerez ben buna dava değil kendini yakan eşek derim (Size değil karşı tarafa) yani hayatımda bu kadar kötü açılabilecek bir dava görmedim bu davaya şahsen benim avukatla çıkmama bile gerek yok boşa masraf Belgeleri al eline He birde Az aklın çalışıyorsa yaptıkları düzenek olasılıklarını sunarsa ve davadaki Şahısları Etkin altına alırsan (etki altına almaktan kastım yani onların kafalarını karıştırarak davayı kendiniz açmış gibi hissettirirseniz demek istedim ki siz bu adımı atlayın çünkü yanlış yaparsanız kendinizi yakarsınız) ve iyi bir stratejik Plan ortaya koyarsanız Dava çerez zaten keşke bana açılmış olsaydı varya içlerinden geçerdim En az 1Milyon TL zarar etirirdim onları (arkadaşlar bu zarar tezminat almaktan ziyade Diğer insanlarında haklarını savunarak biraz karışık kısacası bu durumu yakın zamanda yaşayanlara o ürünleri casper'ın yollamasını zorlardım tam anlatamadım ama neyse) he bide çok fark ettirmeden Devlet ve kanunun siz ve Onlardan daha üstün olduğunu ve onların sanki size değilde Devlete karşı çıkıyormuş gibi düşündürün hakimi yani kısacası subliminal mesaj verin subliminal bir şekilde düşüncelerinizi ona aktarın aynı tarafa çekin dava Zaten GG olur 1 davada Ez Win yaparsın
-Eğer Hakime Rüşvet vs. Verilmediyse kazanırsın
NOT: Açıkçası şimdi fark ettimde Biraz kendi açımdan konuşmuşum yani kendi yapabileceğim şeyleri sizde yapabilirmişsiniz gibi tavsiye verdim kb açıkçası ben bu taktikler sayesinde Kaç Tane Münazara yarışması Kazandım ödül aldım vs. Yani ikna kabiliyetim ve düşüncemi karşımdaki kişiye geçirme konusunda iyi sayılırım bu yüzden sizide biraz öyle değerlendirerek taktik verdim ama bence sizde yapabilirsiniz ikna kabiliyeti iz iyiyse ve Olasılıkları hesaplamakta iyiseniz dava kolay alırsınız
Hayatımda ilk defa dava yedim. Hiç birisinide dava etmemiştim. Kafam çalışsa burda konu açmazdım kendimce bişiler yazdım amma senin dediğin gibi bi etki eder mi? bilemem.