Neler Yeni

Yardım Casper'dan Dava Yedim

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,297
İsim
Emre
Discord
necromancerr
ben suçlu demedim
ama kimse de bana demesin ki piyasanın gerçekten %60-70 altında bir ürün satılıyorsa
ben piyasadan bihaberim bunun bu fiyatta olduğunu bilmiyordum demesin dedim
inandırıcı gelmiyor
Burada aslında sorun satıcılarda da Vergi dahil satış fiyatı sallıyorum 15 bin olan ürünü gidip 20 bine satarsa bu tarzda bir indirimide kaçırmaz biri
ki Casper şirketi de ürünü yanlış fiyattan koymuş ve bu durum THH'ye kadar gidip tüketici haklı görülmüş bir durum zaten şirketin bunu yollaması gerek.

Musty?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Mustafa TURNA
Casper vereceği laptoptan ne olur ki görsem yine almam rezalet marka

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,282
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
ben suçlu demedim
ama kimse de bana demesin ki piyasanın gerçekten %60-70 altında bir ürün satılıyorsa
ben piyasadan bihaberim bunun bu fiyatta olduğunu bilmiyordum demesin dedim
inandırıcı gelmiyor

sen suçlusun davayı haketmişsin demedim
vicdani olarak haklı da olsan haksız da olsan seinin bir yasal hakkın var
bu yasal haktan seni mağdur edemezler dedim

lütfen satırlar dolusu kelimeler dolusu paylaşımımın içinden aslında ne demek istediğimi çok iyi anladığınız ama algı oluşturmak için farklı algılıyor gibi tavır sergilediğiniz kelimeleri seçerek algı oluşturmaya çalışmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten itibarları yok onların yüzüne tükürsen yarabbi şükür derler de
olaylar büyümesin diye geri adım atabilirler
veya başka bir bakış açısı şu için kılını kımıldatmayacak olan pazar yeri sırf adı geçti diye çözüm odaklı bir girişimde de bulunabilir
Haberim yok'u geç haberim var dese bile kazanması lazım ben mi koydum o ürünü pazara o fiyata. Benim paramı çektiyse benim ürünümü yollayacak. Zamanında MF Product ta mekanik klavyede fiyat hatası yapıp membran yollamıstı onlar daha büyük kolpa. Kolpa markaların ayıklanması bizim işimize gelir valla

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,297
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
nemo
herhangi bir masrafın olmaz. git savunmanda bu ürünün yada bu satıcının ürünlerinden herhangi birisinin Akakçe de ki fiyat değişimini göster. baska ürünlerde ki 1 yıl içinde ki fiyat değişimini bu değişimin artışın hangi enflasyon yada hangi döviz kuruna gore yapıldığını sor. döviz kurundan enflasyondan kat kat fazla fiyatlara satış yapiyorlar onu aciklasinlar önce art niyet kimdeymiş diye. sen güzelce bi savunma yaz hic bir halt edemezler. yuzde 60 lik oranda bir zammın normal olup indirimin neden normal olamayacagini sor. zam olacagina göre indiriminde mümkün olduğunu söyle. herhangi bir art niyetin olmadığını açıkla bu şekilde. sonra da enflasyon yada döviz kuru şu kadar iken bu ürünlere olağanüstü düzeyde zammı yapanlar art niyetle mi iyi niyetlemi yapiyorlR diye de bir soru yönelt.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
sinan
Yorumlara baktım, düşündüm bir platform satıcısı olarak tekrar düşündüm. Tüketici kanunumuza göre halk dilinde dolanan tüketici gördüğü fiyattan alır. Burada casper firması isterse 500 bin tl bu ürün desin fark etmez. Etikete bir kere bastıysan kaçamazsın.

Kanun maddesindeki “Tüketici lehine olan fiyat uygulanır” ibaresi de dikkate alındığında , hangi fiyat düşükse, tüketiciye düşük olan fiyat uygulanır. İlgili firmanın yapabileceği bir şey yok.

Birde fiyatları hata ile yazmayan firmalar var. Ucuza koyup hem google index çekiyorlar, hem de e-ticaret platformlarında 1.sıra ve öne çıkma özelliğini kullanıyorlar. Sen kendi aklınla öne çıkmak için kurnazlık yaparsan, karşıdaki uyanıklara da kızamazsın.

onurkaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Onur
burada mahkemeye vermesi önemsiz zaten haklı olan sensin onlar burada işi uzatmaya çalışıyor.

Bu tarz THH şikayetlerde karşı tarafından itiraz etme hakkı var casper mahkemeyi sürdürebilecek bütçesi ve avukatları var

senin burada şunu sorman gerek kendine avukat masrafları davanın masraflarını karşılayacak bütçen var mı var ise devam et yok ise devam etmeni önermem tuzluya çıkıyor bu işler günün sonunda harcadığın parayı alacaksın onuda unutma

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emin
burada mahkemeye vermesi önemsiz zaten haklı olan sensin onlar burada işi uzatmaya çalışıyor.

Bu tarz THH şikayetlerde karşı tarafından itiraz etme hakkı var casper mahkemeyi sürdürebilecek bütçesi ve avukatları var

senin burada şunu sorman gerek kendine avukat masrafları davanın masraflarını karşılayacak bütçen var mı var ise devam et yok ise devam etmeni önermem tuzluya çıkıyor bu işler günün sonunda harcadığın parayı alacaksın onuda unutma
Ne devam etmesi dava açıldı görülmek zorunda.

UnderGoin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
XXXX
arkadaşlar thh ye nerden başvuruluyor

Senerr

80+ Bronze
Görsellere koyduğun bir kaç tanesini biliyorum, Casper ve Trendyol arasında bir sıkıntı var çözemiyorlar. Bu yüzden bu foruma da yüzlerce mesaj geldi, işte 36K olan laptopu 18K 60K olan laptopları bir ara yanlışlıkla 30K gibi fiyata koymuşlardı ve önüne gelen al sat içinde olsa sipariş vermişti sonra tek tek hepsi iptal olmuştu o görselleri orada görmüştüm ben. Bence bu davada haklı taraf olmaz uzar gider gibi görünüyor çünkü iki tarafta kendinde haklı. Bana kalırsa Casper'ın bu Trendyol satış sorumlularını kovması ve onlardan davacı olması lazım. Başka markada yok ha, bir tek Casper sürekli absürt fiyatlar ile ürün koyup duruyor ve iptal ediyor başka marka varsa da o kadar az yaşanıyor ki ben bilmiyorumdur. Tabii siparişi iptal edilipte üstüne dava yiyeni ilk defa gördüğümden konuya gireyim dedim ama sonuç çıkmaz gibi. Casper'ın yanı sıra yanlış fiyat koyan bir firma daha vardı iptal eden yine Trendyol'da ama unuttum adını ben.

Dediğim gibi 3 4 yıl sürer ve en son dava süre aşımına girer benim tahminim. Ülkede döviz yani ithal ürünlerde fiyatların dengesizliğinden mahkeme Casper'ı suçlu bulsa bir ayrı sizi bulsa ayrı. Casper bence burada suçlu bu arada bence size en azından bir özür maiyetinde bir ürün yollamalı.

Son düzenleme:
Top Bottom