Neler Yeni

Yardım Casper'dan Dava Yedim

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,171
İsim
Volkan
Merhaba arkadaşlar Trendyol üzerinden Casper'den 36bin civarına Casper laptop aldım normal fiyatı 95bin TL imiş. Kendi sitelerinde trendyoldada normalde 105binmiş, neyse THH'ye başvurdum THH beni haklı buldu. THH inceleme olarak rafta, vitrinde bulunan bir ürünü fiyatı ne olursa olsun göndermek zorunda maddesi gerekçe göstererek beni haklı buldu. Bundan birkaç gün sonra Casper bana %66 indirimle bu ürünü aldığım için kötü niyetli olduğumu belirterek dava açtı.

THH kararının iptalini ve masraflari benim ödemem için tüketici mahkemesine talep iletmişler.

Mahkemeden bana gelen belgede savunma dilekçesi yazmam gerektiği söylenmiş.

Gelelim benim savunmama.

1. Trendyol hakkında şikayervar sitesinde 1000LERCe ürününün kendine ulaşmadığına kendilerinden habersiz iptal edildiğine dair şikayet dolu. https://www.sikayetvar.com/trendyol

2. husus olarak %66 indirimle ürün satın almamın kötü niyetli olduğumu belirtmişler.

Buna göre: Öncelikle benim tüm bilgisayarların tüm modellerinin fiyatını bilme şansım yok.

Bir tüketici olarak görür beğenir ve alırsım daha sonrasında bu 110k mış bu 35k mış bilemem.

3. olarak.

İnternette Trendyol Hepsiburada vs herganbi siteden %99 indirimli ürünler dahi alıp teslim edilen siparişler var.

Sizlerden talebim aynı durumu yaşayan bana tavsiye verebilecek bu işlerden anlayan bu davayı kazanmam için hakkında bilgisi olanlardan tavsiye almak.

(Dava dosyalarını özetledim harici olarak birkaç eski davalaarını eklemişler ve bu ticaretin akla mantığa aykırı olduğunu belirtmişler.)
Hacı şahsen ben olsam geri adım atmam barız satıcı hatası mahkemede seni suçlamazlar dava eden tarafa derler ki madem dava ettiğiniz taraf bunu yaptı kanıtlayın derler sizden her hangi bir kanıt beklemezler çünkü suçu uyduranlar onlar yanlışım varsa hukukçu arkadaşlar düzeltsin kendi düşüncem davayı kazanırsın cihazıda alırsın diye düşünüyorum çünkü seni açıkça olmasada uyanık dolandırıcı al stokçu al satçı gibi alttan bir kelime kullanılmış anladığım kadarıyla mahkeme. Sorar madem böyle bir şey var kanıtla der ha sen öncesinde hep böyle yapmışsındır bunu ortaya çıkarırlar o zaman geçmiş olsun ama sadece ilkse bir şey olacağını sanmam

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Musa Topçu
adamı haksız bulanlar kendileri alsa firma böyle aç gözlü şöyle aç gözlü diye firmayı kötülerler büyük firmaysan dikkat ediceksin fiyat hatalarına o kadar para kazanıyorlar milleti kazıklayarak birazda millet kazansın

Senerr

80+ Bronze
Ya sen eğer indirim için takip etmişsen ve zaman ayırmışsan satıcı güvenilir satıcı diye normalde absürt olan bir fiyata bile gönderirler diye sepete ekleyip almışsan yani satıcı Excalibur ise %100 Casper suçlu gibi duruyor. Ha değilse satıcı fake ilan koymuş orada zaten dava diye gelip burada konu da açmazdın diye düşünüyorum. Ya o fiyata senin inanıp alman suç deyip geçecektim satıcı da Casper'ın kendisiyse gerçekten saçmalık yapmışlar gerçekten. Casper bunu ilk defa da yapmıyor sanırım, tek sıkıntı şu an bu konuda bir birey olarak firmaya karşı davanız olması. Haliyle firma dediğin bu davalar ile ilk defa karşılaşmayan ve maruz kalmayan tecrübeli kimseler oluyor. Kesinlikle yukarıdaki arkadaşların dediği gibi forumdan değil de avukatlardan yardım isteyin derim bende, yoksa kaybetme ihtimaliniz de var.

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Görkem
Haberim yok'u geç haberim var dese bile kazanması lazım ben mi koydum o ürünü pazara o fiyata. Benim paramı çektiyse benim ürünümü yollayacak. Zamanında MF Product ta mekanik klavyede fiyat hatası yapıp membran yollamıstı onlar daha büyük kolpa. Kolpa markaların ayıklanması bizim işimize gelir valla
sizin gerçekten algınızda problem var
ben şahsa böyle şeylerden haberin yok yoksa adamlar tabi mahkemeye verir fdilan demedim
nerdeyse beni casper avukatı ilan edeceksiniz
anladığınız şeyleri başka yere çekmeyi nasıl da beceriyorsunuz
ayıptır

adamlar gözden kaçırmış bile olsa bir gün kaçırır iptal ettikleri ilk üründen sonra fiyatlandırmaları gözden geçirir arkadaşın paylaştığı görslde 1 den fazla güne ait iptaller var dedim
firmayı her şart altında zaten hatalı buldum
biraz insaf artık
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu konuyu başka bir içerik üreticisi ve aynı zamanda TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ ÜYESİ olan ADEM HELVACI (tavsiye forumu) ya ulaşmayı denesene
bu konuda firmalara tokat niteliğinde youtube içerikleri üretiyor

ben zamanında hepsiburarada üzerinde satılan sahte gpu lu ekran kartları için hepsibuaradaya günlerce neredeyse yalvarır derecede ürünler sahte bakın alan yanacak dememe rağmen hiç umurlarına takmamışlardı
bahsettiğim forumda durumu yazdım bana direkt kendisi döndü ayrıntılı bana yaz diye
yazdım içerik üretmişti aynı gün başka bir youtuber durumu bildirmiş hepsiburadaya kaldırmışlar ürünleri

ADEM HELVACIYA ULAŞ
Hem süreç hakkında sana net bilgi verir
hem eğerki yankı uyandırabilecek bir içerik olacağını düşünürse içerikle ifşa da eder

Son düzenleme:

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Görkem
Ben işin başka bir boyutunu söyleyeyim postu açan arkadaş yaklaşık 10 tane başkalarına ait iptal görselini atmıştı
bunların içinden hakkını arayan da olmuştur vazgeçen de olmuştur

eğer ki casper firmasının açtığı karşı dava aleyhine sonuçlanırsa ki %99 aleyhine sonuçlanacak
yani postu açan mağdur arkadaşa bir şey olmayacak

o zaman firma kendi ayağına sıkacak uyuyan devi uyandıracak
bu iptal görsellerini nerden edindi ise mahkeme sonucunu bir paylaşırsa
emsal teşkili sonucu siparişi iptal olan herkes ürünü alacak

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
kanka boş konuşma her seferinde aynı işi yapıyorlar niye yapıyorlar bilgini geçtim fikrin bile yok. Firmalar bilerek yanlış fiyat giriyor mesela bu ürün 35k 100 kişi alsa 3.5 milyon TL eder. Bu parayı sana 3-5 gün sonra iade ediyorlar neden peki? Gecelik faize koyuyorlar 3.5 milyon TL yi gecelik faize koysan en kötü %1 faizle ki çok büyük meblağ paralarda daha da fazla olabilir bir gece de 35k kazanmak 10 numara iş kim kazanıyor ki 3 gün sonra gönderseler 100k etti bile Allah bereket versin Trendyolda buna çanak tutuyor

onu da geçtim 3 rakamı nerde 9 rakamı nerde ? fiyatı düzenleyen gerzek demiyor mu? lan bu ürün 100k 35k eder mi diye ?

tavsiyem tüm mağdurlar ile beraber dava et başka türlü akıllanmazlar 100-200 kişiye piyasanın altında versinlerde belki akıllanırlar diyecem de o da en fazla bir süre
Burda ben tavsiye istiyorum siz firmayı savunuyorsunuz pes doğrusu siz kazıklanmayı ve dolandırılmayı hak ediyorsunuz boşa laf sarfetmek.
Seyfo Koskoca firma sizin 100K lık cihaz üzerinden kazancağı parayı mı düşünecek. 100 stok bir anda fiyat doğrulamadan açmaz firma. Ki excalibur firması hakedişini zaten 10 15 gün sonra alıyor. O aradaki faizi Excalibur markası yiyemez yani. Bilip bilmeden boş konuşma diyorsun bir şey bildiğin yok. Kahkaha atarak okudum cümleni. Bizzat satış yapıyorum sizin 100 siparişten vereceğini 2 3M pek fark etmez. Aylık ciro hedefleri tahmin edemeyeceğin kadar yüksek. Hadi şimdi başka yerde konuş. Trendyol firmaya sözleşmesinde yazan ürün iptal cezası bedelini sipariş başına yansıtır ve devam eder.

Kriptoemin ben senin yaşadığın durumu okudum. THH kısmını eleştiriyorum ben. THH yüzünden her şeyinizi haklı olarak görmeye başladınız. Kesinlikle bir ürünün değerinin %50 sinden daha aşşağı aldığınız bir üründe hak talep edemezsiniz. Komik rakamlar haricinde %5 %10 %30 luk piyasa fiyatından daha aşşağı bir satın alım gerçekleştirirsen bunda hak talep edebilirsin.

Bilal539

80+ Silver
Bende almıştım bu arada ama thh ye vermedim bence de vermek lazım. Senden gelicek karara göre herkes verir zaten thh ye.

Ekler

• Screenshot_20241026_113731_Trendyol.jpg
    Screenshot_20241026_113731_Trendyol.jpg
    497.5 KB · Hit: 46

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
senin almak istediğin bir ürün aynı oranlarda indirime girdiğinde bunun gibi olumsuz durumlar yaşayınca tutuşursun. araştırmış araştırmış daha ucuzunu bulup almış ama sonuçlar bu şekilde gelişmiş, üstüne güvenilir bir site. 30kya almak varken neden 100kya alsın ki? dava açmayı bildiği kadar yanlış fiyatı da girmemeli. yanlış fiyat olsa olsa 100000 liralık bir ürünse 10000 liralık olabilir. gidip 100k yazacağına 30k da yazmaz. o kadar da asalak olmadıklarını düşünüyorum casper şirketinin. ve THH'nin asıl görevi mağdur olan müşteriyi korumak, hakkını aramasına yardımcı olmak. ayda milyonlarca kazanan şirketleri savunmak değil. anladığını varsayıyorum..

şu platformda yardımcı olmayacaksanız gevezelik yapmanıza gerek yok. konu sahibi yardım istiyor nasıl daha iyi doldurabilirim diye nasıl bu yükten kurtulurum diye. sen gelip casper haklı thhnin kararları çok saçma falan fıstık. "burama geldi" demen de ayrı şey :ROFLMAO:
THH savunmaları yazıyorum güzel kardeşim. Bir şeyler konuşacak kadar bilgi sahibiyim artık. Varsayım ile konuşarak bir yerlerinden atmaya benzemiyor. Sen git hakkını savun thh haklı bulsun seni karşı dava açtığında sende gel buraya konu aç. Belki donanımarşivinde takılan bir avukat bulursun. Entegrasyon sistemleri ile ürün açılıyor. Her pazaryeri için tek tek girip işlem sağlanmıyor. Api bağlantılarında yaşanılan aksilikler olsun farklı farklı durumlar olsun bir çok aksilik yaşanabilir. İnsan hata yapar seninde daha önce yaptığın hatalar gibi. Yanlış yapmamalı ne demek nasıl bir cümle ulan bu komik bir insansın.

Pazaryerleri satıcı firmalar ile sözleşme imzalıyor ve bu sözleşmelerde iptal/iade/eksik ürün/kusurlu ürün başına para cezası yiyor zaten firma.

sey7ullah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
SEYFULLAH KIR
Seyfo Koskoca firma sizin 100K lık cihaz üzerinden kazancağı parayı mı düşünecek. 100 stok bir anda fiyat doğrulamadan açmaz firma. Ki excalibur firması hakedişini zaten 10 15 gün sonra alıyor. O aradaki faizi Excalibur markası yiyemez yani. Bilip bilmeden boş konuşma diyorsun bir şey bildiğin yok. Kahkaha atarak okudum cümleni. Bizzat satış yapıyorum sizin 100 siparişten vereceğini 2 3M pek fark etmez. Aylık ciro hedefleri tahmin edemeyeceğin kadar yüksek. Hadi şimdi başka yerde konuş. Trendyol firmaya sözleşmesinde yazan ürün iptal cezası bedelini sipariş başına yansıtır ve devam eder.

Kriptoemin ben senin yaşadığın durumu okudum. THH kısmını eleştiriyorum ben. THH yüzünden her şeyinizi haklı olarak görmeye başladınız. Kesinlikle bir ürünün değerinin %50 sinden daha aşşağı aldığınız bir üründe hak talep edemezsiniz. Komik rakamlar haricinde %5 %10 %30 luk piyasa fiyatından daha aşşağı bir satın alım gerçekleştirirsen bunda hak talep edebilirsin.
Bu ülke de ne yolsuzluklar dönüyor bu kaç zamandır beri excaliburun yaptığı işler ki burda sadece excalibur değil sadece laptop değil e ticaret sayfalarının bir çoğunda defalarca kez bir çok üründe oluyor. Bunlar gerçekten bu firmaların helalinden kazandığını düşünüyorsan bir şey diyemem. 2022 yılındaki e ticaret alışveriş sayısı ve ticaret hacmine bakabilirsin ki şimdiki sayı belki 2 katı. Kaç tane e ticaret sayfasını olduğunu düşün sonrasında şikayet var sitesine gidip bu durumu yaşayan saçma indirimlerle mağdur kaç kişi olduğuna bakabilirsin o sayıyı 1000le çarp en kötü ihtimalle ki uğraşmayan bir çok insan var. Ve hala içinden de "evet bunlar hata adamlar temiz para kazanıyor" diyebilirsen bir şey diyemem. Bir çok firmanın yaptığı bir çok çakallık var bazılarında çalıştım bazılarında arkadaşlarım çalıştı. Ah bu işe girerken imzalattığı sözleşmeler olmasa da herkes eteğindeki taşları dökse

Ekler

• 2022AllSlide2.png
    2022AllSlide2.png
    11.3 KB · Hit: 19
  • 2022AllSlide1.png
    2022AllSlide1.png
    13.3 KB · Hit: 17
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,014