Neler Yeni

Yardım Casper'dan Dava Yedim

K.R.A.T.O.S

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Elvan Emircan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Donanım
Instagram
emrcn.exe
Merhaba arkadaşlar Trendyol üzerinden Casper'den 36bin civarına Casper laptop aldım normal fiyatı 95bin TL imiş. Kendi sitelerinde trendyoldada normalde 105binmiş, neyse THH'ye başvurdum THH beni haklı buldu. THH inceleme olarak rafta, vitrinde bulunan bir ürünü fiyatı ne olursa olsun göndermek zorunda maddesi gerekçe göstererek beni haklı buldu. Bundan birkaç gün sonra Casper bana %66 indirimle bu ürünü aldığım için kötü niyetli olduğumu belirterek dava açtı.

THH kararının iptalini ve masraflari benim ödemem için tüketici mahkemesine talep iletmişler.

Mahkemeden bana gelen belgede savunma dilekçesi yazmam gerektiği söylenmiş.

Gelelim benim savunmama.

1. Trendyol hakkında şikayervar sitesinde 1000LERCe ürününün kendine ulaşmadığına kendilerinden habersiz iptal edildiğine dair şikayet dolu. https://www.sikayetvar.com/trendyol

2. husus olarak %66 indirimle ürün satın almamın kötü niyetli olduğumu belirtmişler.

Buna göre: Öncelikle benim tüm bilgisayarların tüm modellerinin fiyatını bilme şansım yok.

Bir tüketici olarak görür beğenir ve alırsım daha sonrasında bu 110k mış bu 35k mış bilemem.

3. olarak.

İnternette Trendyol Hepsiburada vs herganbi siteden %99 indirimli ürünler dahi alıp teslim edilen siparişler var.

Sizlerden talebim aynı durumu yaşayan bana tavsiye verebilecek bu işlerden anlayan bu davayı kazanmam için hakkında bilgisi olanlardan tavsiye almak.

(Dava dosyalarını özetledim harici olarak birkaç eski davalaarını eklemişler ve bu ticaretin akla mantığa aykırı olduğunu belirtmişler.)
Geçmiş olsun hocam bence sizlik bi durum yok ama avukat önemli

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Casper paralara konup konup 3 ayda sizin paranızdan faiz kazanırken, burada firmanın yanındayım yazıyor, Müslümansanız hakkı olmayan paradan faiz ve vade aracılığıyla haramın haramını kazanıyor buna karşı çıkarsınız, kaldı ki Müslüman değilsiniz, etik ve ahlaki açıdan yine kazanılmamış geri verilecek bir para üzerinden aylarca faiz toplamak yanlış, casperin ilk olayı değil, çalışanlarına ücretleri böyle dağıtıyor gün geçtikçe daha da kötüye gitmesinin tek açıklaması bu olabilir.

Edt: İş/ticaret hukukunda çalışmış bir avukat bulursan paranı katlar tazminat bile alırsın

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,282
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
sizin gerçekten algınızda problem var
ben şahsa böyle şeylerden haberin yok yoksa adamlar tabi mahkemeye verir fdilan demedim
nerdeyse beni casper avukatı ilan edeceksiniz
anladığınız şeyleri başka yere çekmeyi nasıl da beceriyorsunuz
ayıptır
Niye kendi kendine tribe girdin ben sana bir şey bile söylemedim

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
kanka boş konuşma her seferinde aynı işi yapıyorlar niye yapıyorlar bilgini geçtim fikrin bile yok. Firmalar bilerek yanlış fiyat giriyor mesela bu ürün 35k 100 kişi alsa 3.5 milyon TL eder. Bu parayı sana 3-5 gün sonra iade ediyorlar neden peki? Gecelik faize koyuyorlar 3.5 milyon TL yi gecelik faize koysan en kötü %1 faizle ki çok büyük meblağ paralarda daha da fazla olabilir bir gece de 35k kazanmak 10 numara iş kim kazanıyor ki 3 gün sonra gönderseler 100k etti bile Allah bereket versin Trendyolda buna çanak tutuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

onu da geçtim 3 rakamı nerde 9 rakamı nerde ? fiyatı düzenleyen gerzek demiyor mu? lan bu ürün 100k 35k eder mi diye ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

tavsiyem tüm mağdurlar ile beraber dava et başka türlü akıllanmazlar 100-200 kişiye piyasanın altında versinlerde belki akıllanırlar diyecem de o da en fazla bir süre
Trendyolda hiç ürün sattınız mı? O para satıcıya gelmiyor her şey onaylanmadan bide ne günlük %1 faiz mi? Cehalet akıyor gir Bi bankanın sitesine de o paralara da ne kadar faiz veriyorlar bak

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Görkem
Niye kendi kendine tribe girdin ben sana bir şey bile söylemedim
benim tribe girdiğim filan yok
siz algı oluşturmaya çalışıyorsunuz
Haberim yok'u geç haberim var dese bile kazanması lazım demişsiniz
bende zaten aynı şeyi diyorum aslında
sebep ne olursa olsun ahlaki olsun olmasın vicdani olsun olmasın buralar ayrı bir tartışma konusu ama hukuki bir hakkı var diyorum
ama siz başta koskoca yazılarımın içinden sadece üzerime algı oluşturacak şahsa küçük eleştirime getiriyorsunuz olayı

sey7ullah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
SEYFULLAH KIR
Trendyolda hiç ürün sattınız mı? O para satıcıya gelmiyor her şey onaylanmadan bide ne günlük %1 faiz mi? Cehalet akıyor gir Bi bankanın sitesine de o paralara da ne kadar faiz veriyorlar bak
sattım satan arkadaşım da var çalışan arkadaşım da var kısa süre çalıştımda ki, 1 hafta çalışsan en basit e ticaret işinde dönen dedikodulara 3gün uyumadan düşünürsün. 2. yazdığım paragrafı bir oku sonra geri konuş. Kastettiğim sadece excalibur değil tamam mı ? Gecelik Faiz oranına da minimal olarak %1 den attım belki daha fazladır belki daha azdır ki Trendyolun her gece ne kadar parası vardır ne biliyim maliye bakanı mıyım ben ? cahillikten konuşuyorsun daha demek istediğimi bütün şekilde okumayıp içinden cımbızla alıyorsun tamam kanka ben cahilim

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
sattım satan arkadaşım da var çalışan arkadaşım da var kısa süre çalıştımda ki, 1 hafta çalışsan en basit e ticaret işinde dönen dedikodulara 3gün uyumadan düşünürsün. 2. yazdığım paragrafı bir oku sonra geri konuş. Kastettiğim sadece excalibur değil tamam mı ? Gecelik Faiz oranına da minimal olarak %1 den attım belki daha fazladır belki daha azdır ki Trendyolun her gece ne kadar parası vardır ne biliyim maliye bakanı mıyım ben ? cahillikten konuşuyorsun daha demek istediğimi bütün şekilde okumayıp içinden cımbızla alıyorsun tamam kanka ben cahilim

Satmadığın açık belli. Satsaydın satış yapsaydın bu şekilde bir hesaplama yapmazdın. Metrik olarak iptal/iade/kusurlu ürün/yanlış ürün başına cezai bir tutar vardır ve bu ürün başına uygulanan cezaya mağaza puanı dahil edilir. Trendyol veyahut herhangi pazaryerinden satış yapan bir satıcı hiç bir zaman(Pilot mağazalar hariç) 7 10 günden aşşağı vaade ile çalışamaz. Dolayısıyla hiç bir satıcı parayı alıp faize atamadan müşteriye para iadesi sağlanır.
Ceza tutarlarının hesaplama şekli ise ürün bedelinin ortalama % lik dilim ile uygulanır.
Örnek tablo :

5-100₺ Ürün iptal ceza bedeli 50₺
100-1000₺ ürün iptal ceza bedeli 150₺
1000-10000₺ ürün iptali ceza bedeli 500₺

15 Gün vaade ile çalışsa firma. Firmaya verilen 3 gün içinde kargoya teslim süresi dolacağı için iptal olacak. Yani satıcı mağaza bırak parayı faizde yemeyi siparişin iptal olmasından -500₺ içeride olacak.
Kusura bakma'da seyfullah o kadar avukatlar ile hazırlanan Tüketici Sözleşmesi/Satıcı Sözleşmeleri senin benim gibi adamlarla birlikte yazılan sözleşmeler değil. Hepsi düşünülmüş her kurnazlığı hesaplanmış sözleşmelerdir.

Yani demem o ki hiç mantıklı bir hareket değildir.
Uygulanacak ceza + Müşterinin mağazaya olumsuz yorumu + Mağaza puanının tedarik edememe kaynaklı iptalinden dolayı düşümesi.
Not: Mağaza puanı bir çok şey için çok önemlidir gerek müşterilerin yüksek puanlı mağazalara yönelmesi. Gerek satış yapacağın ürün için girdiğin fiyatın en ucuz fiyat olmasına rağmen 1. sıraya çıkarmaması. Yani senin bir malın için mağazasının algoritmasını bu şekilde hiç etmesinin bir anlamı yok. Tamamen Entegrasyon/Api veya insan hatası ile girilmiş fiyat diye tahmin ediyorum.

Elein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Emre
Eğer yanlış fiyattan bu şekilde işlem sağlanmışsa firmanın yanındayım. Hiç öyle piyasa fiyatının %60 altında ürün almaya çalışarak uyanıklık yapmaya çalışmayın. Firma çok güzel itiraz ederek karşı dava açmış. Tüketici Hakem heyetine gelen taleplerin çoğunu müşteri odaklı onaylamalarından burama kadar gelmişti zaten.
Casper yan çar gelmiş

Elein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Emre
Evime sokmadığım bir marka. Ben olay hakkında konuşuyorum marka hakkında değil.
Hocam piyasa fiyatının %60 ı altına ürün almaya çalışarak uyanıklık yapmaya çalışmayın demişsiniz.Bu zaten firmanın hatası tüketici ne yapsın fiyatı görüyor ve alıyor??Ayrıca yanlış görmediysem casper bunu bir süredir yapıyormuş zaten

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Hocam piyasa fiyatının %60 ı altına ürün almaya çalışarak uyanıklık yapmaya çalışmayın demişsiniz.Bu zaten firmanın hatası tüketici ne yapsın fiyatı görüyor ve alıyor??Ayrıca yanlış görmediysem casper bunu bir süredir yapıyormuş zaten
Piyasanın %60 altına aldığınız bir üründe uyanıklık yapıp viyanaya dayanır gibi THH de hakkınızı aramanız saçmalık diyorum zaten. Daha önce Forumda hakem heyetine bundan dolayı giden arkadaşların THH cevaplarınıda görebilirsiniz. Belirli bir % lik dilim farkı var ise firma bunu göndermek zorunda. Ama piyasa fiyatından oldukça fark olan bir fiyattan satılmışsa Talebiniz red ediliyor. Tabii ki her hakem heyeti bu şekilde cevap vermiyor genel olarak müşteri odaklı olduğu için.

wpceza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Adem
Merhaba arkadaşlar Trendyol üzerinden Casper'den 36bin civarına Casper laptop aldım normal fiyatı 95bin TL imiş. Kendi sitelerinde trendyoldada normalde 105binmiş, neyse THH'ye başvurdum THH beni haklı buldu. THH inceleme olarak rafta, vitrinde bulunan bir ürünü fiyatı ne olursa olsun göndermek zorunda maddesi gerekçe göstererek beni haklı buldu. Bundan birkaç gün sonra Casper bana %66 indirimle bu ürünü aldığım için kötü niyetli olduğumu belirterek dava açtı.

THH kararının iptalini ve masraflari benim ödemem için tüketici mahkemesine talep iletmişler.

Mahkemeden bana gelen belgede savunma dilekçesi yazmam gerektiği söylenmiş.

Gelelim benim savunmama.

1. Trendyol hakkında şikayervar sitesinde 1000LERCe ürününün kendine ulaşmadığına kendilerinden habersiz iptal edildiğine dair şikayet dolu. https://www.sikayetvar.com/trendyol

2. husus olarak %66 indirimle ürün satın almamın kötü niyetli olduğumu belirtmişler.

Buna göre: Öncelikle benim tüm bilgisayarların tüm modellerinin fiyatını bilme şansım yok.

Bir tüketici olarak görür beğenir ve alırsım daha sonrasında bu 110k mış bu 35k mış bilemem.

3. olarak.

İnternette Trendyol Hepsiburada vs herganbi siteden %99 indirimli ürünler dahi alıp teslim edilen siparişler var.

Sizlerden talebim aynı durumu yaşayan bana tavsiye verebilecek bu işlerden anlayan bu davayı kazanmam için hakkında bilgisi olanlardan tavsiye almak.

(Dava dosyalarını özetledim harici olarak birkaç eski davalaarını eklemişler ve bu ticaretin akla mantığa aykırı olduğunu belirtmişler.)
Son durum nedir hocam 2 saattir yorumları okuyorum beynim sulandı burda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,951
Üyeler
160,774
Son üye
Tahapece
Top Bottom