Cevap nedir çözebilirmisiniz lütfen?

Yusuffff

80+
Reaksiyon skoru
63
bir yuvarlak masa etrafında oturan 666 cüceden 222 tanesinin kavuğukırmızı, 222tanesinen beyaz , 222 tanesinin kavuğu mavidir.bir cücenin komşuları heemn sağındaki ve soluncaki cücelerdir.bir cücenin kamşularının kavuklarıaynı renkte ise bu cüce mutlu cücedir.Masa etrafında 666 cüceden en fazla kaçı mutlu olabilir?

Not : mutlu cüce sayısının, bulduğunuz sayıdan daha fazla olamayacağını göstermeniz gerekmektedir.

Çözebilirseniz çok sevinirim

bir yuvarlak masa etrafında oturan 666 cüceden 222 tanesinin kavuğukırmızı, 222tanesinen beyaz , 222 tanesinin kavuğu mavidir.bir cücenin komşuları heemn sağındaki ve soluncaki cücelerdir.bir cücenin kamşularının kavuklarıaynı renkte ise bu cüce mutlu cücedir.Masa etrafında 666 cüceden en fazla kaçı mutlu olabilir?

Not : mutlu cüce sayısının, bulduğunuz sayıdan daha fazla olamayacağını göstermeniz gerekmektedir.

Çözebilirseniz çok sevinirim
bu ne sorusu baya zor

En fazla kaç mutlu oluyor diyorsa 222-222-222 tüm aynı renk kavuğa sahip cüceler yanyana oturur sadece tüm renklerin 2 ucunda kalan 2x3=6 tane cüce mutlu olmaz. 666-6=660 cüce mutludur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Formülleri unuttum da mantığı böyle.

Mantık

Ekler

• mutsuz.png
    mutsuz.png
    19.9 KB · Hit: 46
bir akıllı sensin galiba kardeş qwe

En fazla kaç mutlu oluyor diyorsa 222-222-222 tüm aynı renk kavuğa sahip cüceler yanyana oturur sadece tüm renklerin 2 ucunda kalan 2x3=6 tane cüce mutlu olmaz. 666-6=660 cüce mutludur.

bu kadar kolay olmamasılâzım

knk bende böle düşündüm ama değil
660 666 arası olması lazım

Ödül olarak bilim kitabı veriyorlarmış.
Yardımcı olabilecek olan varsa olsun,
Üye kitaplardan faydalansın.

Neden bu kadar kolay olmaması lazım gençler. Fazla düşünüyorsunuz. Basit düşünün .

eyw yardım edenler buldum cevabı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,717
Üyeler
189,137
Son üye
WhiteCloud_1
Geri