Çevirmenlikte alınan para doğru mu ?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
21,768
Dostlar öncelikle konuyu eğitim bölümüne açmamın sebebi dil bölümü hakkında kararsız kalıyor oluşum yani ne alaka demeyin.

Okulumuza gelen mezun bir arkadaşla konuşuyordum, bana "arkadaşım 25 sayfa metin çevirdi 15k tl aldı" dedi ve rakam çok uçuk geldi.
Bu rakamın doğru olma ihtimali nedir ? İngilizcem zaten iyi Almanca'ya da biraz özen gösteririm dili hallederim sanırım.

Son düzenleme:
benim bildiğim saatlik değil de yazılan sayfa sayısına göre ücret ödeniyor
Zaten sayfa sayısına göre de bana mezun arkadaş kaç saat sürdüğünü söyledi hani saat/kazanç bakımından.

Zaten sayfa sayısına göre de bana mezun arkadaş kaç saat sürdüğünü söyledi hani saat/kazanç bakımından.
Ben sayfa sayısını bilmedikten sonra yorum yapmak istemiyorum belki de normal ücretin altına çalıştı?
gene de 25 saate göre iyi para

Ben sayfa sayısını bilmedikten sonra yorum yapmak istemiyorum belki de normal ücretin altına çalıştı?
gene de 25 saate göre iyi para
Jeton yeni düştü 25 saat değil sayfa idi.

Jeton yeni düştü 25 saat değil sayfa idi.
Sayfa başı ortalama kaç kelime yazmıştır tahminince (boşluksuz)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de hangi dile çevirmiş tr'ye mi?

1500 euro onlara göre çok bir şey değil ama genede fazla geldi

Dostlar öncelikle konuyu eğitim bölümüne açmamın sebebi dil bölümü hakkında kararsız kalıyor oluşum yani ne alaka demeyin.

Okulumuza gelen mezun bir arkadaşla konuşuyordum, bana "arkadaşım 25 sayfa metin çevirdi 15k TL aldı" dedi ve rakam çok uçuk geldi.
Bu rakamın doğru olma ihtimali nedir ? İngilizcem zaten iyi Almanca'ya da biraz özen gösteririm dili hallederim sanırım.
Dedikleri kadar var mı bilmem ama kesin olarak bildiğim şey şu ki ülkede yabancı dil bilirsen işsiz kalmazsın + iyi para kazanabilirsin, yani normalden 1-0 önde başlıyorsun iş hayatına.

çok fazla kazandıklarını biliyorum ama o kadara var mıdır bilemem
bu zamanda bileceğin 2 yabancı dil hayatını kutarmaya yetebilir

Okulumuza gelen mezun bir arkadaşla konuşuyordum, bana "arkadaşım 25 sayfa metin çevirdi 15k TL aldı" dedi ve rakam çok uçuk geldi.
Doğru değil tabii ki. :D
CB'nının yanında olman lazım öyle bir miktar alman için.
O kadar da almıyorlar tabii ki ama kendilerine yetecek kadar alıyorlardır. Fakat bir tercümanın maaşı bildiği dilleri aradan çıkarırsak 7K'yı geçmez.

15k TL bence abartılı bir ücret veriliyorsa gerçekten gülünç çok profesyonel devlet işlerinde görev alırsan olabilir onun dışında git google çeviri gibi bir şey varken 15k vermez hiçbir yer.

Geri