ChatGPT'den evinizdeki malzemelere uygun tarif isteyebilirsiniz.
Ben şunu dedim. Evimde şu an peynir yok. Ayrıca domates ve salça sevmiyorum. Bana ne önerirsin?
Şu tarifi verdi ve yaptım. Tatsız tuzsuz sade makarna yerine nane fresh'liği olan bir makarna yiyorum:
Limonlu Naneli Makarna:
Malzemeler:
Ben şunu dedim. Evimde şu an peynir yok. Ayrıca domates ve salça sevmiyorum. Bana ne önerirsin?
Şu tarifi verdi ve yaptım. Tatsız tuzsuz sade makarna yerine nane fresh'liği olan bir makarna yiyorum:
Limonlu Naneli Makarna:
Malzemeler:
- Makarna
- Zeytinyağı
- Limon suyu (1-2 limonun suyu)
- Taze nane yaprakları (isteğe bağlı olarak kurutulmuş nane de kullanabilirsiniz)
- Tuz ve karabiber
- Parmesan peyniri (isteğe bağlı)
- Tencerede su kaynatın ve içine makarnayı ekleyin. Makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
- Makarna pişerken, büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- Taze nane yapraklarını ince doğrayın veya kurutulmuş naneyi ufalayın ve tavaya ekleyin. Kısık ateşte birkaç dakika soteleyin.
- Limon suyunu sıkarak tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Karıştırarak naneyi ve limon suyunu makarnaya iyice yedirin.
- Haşlanmış makarnayı süzün ve tavaya ekleyin. Zeytinyağı, nane ve limon suyu ile karıştırarak makarnayı kaplayın.
- İsteğe bağlı olarak rendelenmiş parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.
- Makarnayı sıcak olarak servis yapın. Üzerine biraz taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz.