Chrollo04
80+ Bronze
biliyorum zatenironiydi
biliyorum zatenironiydi
Allah beterinden korusun diyeceğim ama beteri yok.
zaten ittifaklar duygusal bir şekilde bağ kurmuş ise sıkıntı büyüktür her parti kendisi için çalışır kendi çıkarlarını gözetir. Bu bir siyaset kuralıdır kusura bakma ama ne yazık ki öyle kimse ülkemi kurtarıyımda o yüzden şu şu partileri destekleyeyim ayağına yatmaz.Herkes şunu zannediyor.
2023'te seçim olucak.
Başa muhalefet gelecek.Kısa sürede adamlar ekonomiyi ,yargıyı ,eğitimi düzeltecek.
Bu gibi konuların düzelmesi minumum 2 yılı bulur.Eğitimi saymazsak.
Tabi bu muhalefet her konuştuğunda yatırımcılara karşı tehditkar bir tavır takınması başa geldiklerinde nasıl ülkeye yatırımcı sokmalarına yardımcı olur bilmem.
Bunun yanı sıra Libya ve Doğu Akdeniz konularında taviz vermeye dünden razılar.
Selçuk Bayraktar'ın yaptığı o kadar projeyi başa geldiklerinde bir çırpıda silmeleri ise onların insafına kalmış bir şey.
Kemal Bey'in kaç seçimdir kaybedip yine aynı şekilde tekrardan aday olması bence kabullenilemez.
Bu seçimde muhalefetin Hem sağ kesimden hem sol kesimden hem de kararsız kesimden oy alabilecek bir aday çıkarması gerekirken gidip hiç bir güven emaresi vermeyen her konuştuğunda çelişkili konuşan birinin böyle dönüm noktası olabilecek bir seçimde aday olması seçimin kaderiyle oynamaktır.
Bu gibi önemli konuların yanı sıra bu başa gelecek muhalefetin 5 partinin anlaşmasıyla oluştuğunu da unutmamak lazım.
Eğer bu partiler arası bir anlaşmazlık çıktı diyelim.Bir tanesi ''Benim fikrim kabul görmedi,aşağılandım,ittifakı bozuyorum.'' derse ne olur?
(Şuan ki iktidar gibi duygusal bir şekilde birbirlerine bağlı değil..Daha çok mantık ve rasyonel görüşlü bir ittifak bu.)
Yeniden sandık başına gidilecek.Bu seçim yolu tekrar gözüktüğünde bu olayın ekonomik olarak boyutu ne olacak peki ?
Yatırımcılar,Türkiye'deki yönetimin ortakları arasında bir anlaşmazlık var.Benim yaptığım yatırımı böyle istikrarsız bir yerde bırakamam diyerekten geri çekecek.
Bu yatırımı geri çekmeler Merkez Bankasının başkanı'nın değişmesi kadar piyasayı az etkilemez.
Muhalefet partileri kendi aralarında olan anlaşmazlıkları şimdiden çözmeleri lazım.
Bu arada herhangi bir parti desteklemiyorum.Şuanlık yaşım tutmuyor oy vermek için.
Lakin 2023'te oy verme hakkına sahip olacağım.O zaman uzunca bir düşünme sürecinden sonra ülkemi ''mevcut seçenekler arasında'' en iyi yönetebileceğini düşündüğüm partiye vereceğim.
Öyle.zaten ittifaklar duygusal bir şekilde bağ kurmuş ise sıkıntı büyüktür her parti kendisi için çalışır kendi çıkarlarını gözetir. Bu bir siyaset kuralıdır kusura bakma ama ne yazık ki öyle kimse ülkemi kurtarıyımda o yüzden şu şu partileri destekleyeyim ayağına yatmaz.
ne umduğuna göre değişir knkÖyle.
Zaten duygusal bağ ile bağlanılan şeylerden vazgeçmek çok zor.
O yüzden bu tür seçimlerde her şeyi tartmalıyız.
Umarım bu seçimde ülkem için en iyisi olur.
Belki biz bu ülkenin refahını göremeyiz.
Lakin Gelecek nesiller için bu refahı oluşturalım.
Belki bu seçimde kim seçilirse seçilsin yine umduğumuzu bulamayacağız.
Halkın refahını umuyorum.ne umduğuna göre değişir knk
ee bende boş atcaktım ama ben hiç birpartiye vermek istemiyom vermek zorundamıyım ya hiçbirine vermicem hepsine bascam gecersiz olcakBoş oy atmak ile AKP'ye oy vermek arasında fark yoktur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Umarım o olur. Parlamenter sistemde Mansur Yavaş'tan daha iyi bir yönetici olacağını düşünüyorum.