Neler Yeni

Yardım Çift ekran kartım var seçim yapmak istiyorum Yardım!

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
MERT CAN SERTBAŞ
Merhaba,
R5 2400G iGPU İşlemcim ve RTX 3060 Ekran kartım mevcut. Ben mining işleriyle uğraşıyorum ve mining yaparken oyunlara giremiyorum. Oyun oynarken discord veya chrome'da takılırken iGPU yani Ryzenin ekran karıtnı kullanmayı miningte'de sadece RTX 3060 kullanmayı istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim veya yapabilir miyim?

Pala

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
624
İsim
Pala
Reis mining işinde para varmi

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Merhaba,
R5 2400G iGPU İşlemcim ve RTX 3060 Ekran kartım mevcut. Ben mining işleriyle uğraşıyorum ve mining yaparken oyunlara giremiyorum. Oyun oynarken discord veya chrome'da takılırken iGPU yani Ryzenin ekran karıtnı kullanmayı miningte'de sadece RTX 3060 kullanmayı istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim veya yapabilir miyim?
İlk önce BIOS üzerinden dahili grafiği aktif et, ekran kartı takınca ek bir ayar yapmazsan genelde sistem onu devre dışı bırakıyor çünkü.

Hangi ekran kartından görüntü almak istiyorsan görüntü kablosunu ona tak. Görüntü kablonu anakart üzerindeki portlara takarsan görüntü dahili grafikten gelecektir.

Ekran kartını da şuan yaptığın gibi mining için kullanabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
MERT CAN SERTBAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS üzerinden dahili grafiği aktif et, ekran kartı takınca ek bir ayar yapmazsan genelde sistem onu devre dışı bırakıyor çünkü.

Hangi ekran kartından görüntü almak istiyorsan görüntü kablosunu ona tak. Görüntü kablonu anakart üzerindeki portlara takarsan görüntü dahili grafikten gelecektir.

Ekran kartını da şuan yaptığın gibi mining için kullanabilirsin.
Bios üzerinden aktif görüntüyü anakart üzerinden alıyorum ama bu sefer miningte sıkıntı yaşıyorum. Yani RTX 3060 sadece mining görevi görsün istiyorum

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Bios üzerinden aktif görüntüyü anakart üzerinden alıyorum ama bu sefer miningte sıkıntı yaşıyorum. Yani RTX 3060 sadece mining görevi görsün istiyorum
Hem dahili grafiği hem ekran kartını aynı anda aktif edecek bir ayar yok mu orada? Görüntüyü anakarttan alıp RTX 3060 ile normal şekilde mining yapabilmen gerekiyor. Hiç AMD APU kullanmadım ama İntel APU’da oluyordu dediğim şey.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
++++rez

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
MERT CAN SERTBAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hem dahili grafiği hem ekran kartını aynı anda aktif edecek bir ayar yok mu orada? Görüntüyü anakarttan alıp RTX 3060 ile normal şekilde mining yapabilmen gerekiyor. Hiç AMD APU kullanmadım ama İntel APU’da oluyordu dediğim şey.
Şuan iki ekran kartı da aktif driverler kurulu. Hdmi anakarta takınca görüntü geliyor sıkıntı yok. Ekran kartına da takınca görüntü geliyor. Anakarta taktığım zaman herhangi bir oyuna girince 20 Mh/s kadar düşüyor. Oyunu AMD software üzerinden başlatıyorum sonuç yine aynı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hatta anakarta taktığım zaman LOLMiner kartımı LHR olarak algılayıp kazımı durduruyor fakat kartım lhr değil

Fakat hem ekran kartına hemde anakarta kablo takıp görüntü aldığımda sıkıntı olmuyor fakat oyunlarda yine MH/s düşüyor

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Şuan iki ekran kartı da aktif driverler kurulu. Hdmi anakarta takınca görüntü geliyor sıkıntı yok. Ekran kartına da takınca görüntü geliyor. Anakarta taktığım zaman herhangi bir oyuna girince 20 Mh/s kadar düşüyor. Oyunu AMD software üzerinden başlatıyorum sonuç yine aynı.

Hatta anakarta taktığım zaman LOLMiner kartımı LHR olarak algılayıp kazımı durduruyor fakat kartım lhr değil

Fakat hem ekran kartına hemde anakarta kablo takıp görüntü aldığımda sıkıntı olmuyor fakat oyunlarda yine MH/s düşüyor
Şöyle bir durum var ekran kartın RTX 3060 yani LHR bir model olduğu için malum sürücü ile LHR kilidini kırsan bile o ekran kartı monitöre bağlı olmayınca LHR kilidini devreye sokuyor. O sorunun sebebi bu.

Oyuna girme olayına gelirsek oyunların dahili grafikle açılacak şekilde ayarla, büyük ihtimalle oyunlar ekran kartını kullanmaya çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
MERT CAN SERTBAŞ
Şöyle bir durum var ekran kartın RTX 3060 yani LHR bir model olduğu için malum sürücü ile LHR kilidini kırsan bile o ekran kartı monitöre bağlı olmayınca LHR kilidini devreye sokuyor. O sorunun sebebi bu.

Oyuna girme olayına gelirsek oyunların dahili grafikle açılacak şekilde ayarla, büyük ihtimalle oyunlar ekran kartını kullanmaya çalışıyor.
Oyunlar Grafik ayarlarından AMD Vega'ya ayarlı fakat girince yine mhs düşüş yaşıyor. Bir türlü çözemedim Hdmi dummyy işe yarar mı hiç bilmiyorum

2-3 mhs düşse sıkıntı yok 50'den 25lere düşüyor

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
miningden anlayan arkadaşları etiketleyebilirsiniz aslında

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,322
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
2-3 mhs düşse sıkıntı yok 50'den 25lere düşüyor
Yapacak bir şey yok maalesef. Monitöre doğrudan bağlaman lazım RTX 3060' ı. Yoksa kazım hızın düşer. Bunu çözmenin yolu HDMI aparatı.
Şu iş görebilir sanırım ama garanti vermiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,194
Üyeler
168,258
Son üye
by_dj_omar
Top Bottom