Neler Yeni

Çift monitörde 1. 2. monitör değiştirme ayarı

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Celal Can
Merhaba dostlar, az önce 2. monitörümü taktım ancak ana monitörümü 2. monitör yeni taktığımı ise 1. olarak gösteriyor. Ben ana monitörümün 1. monitör olmasını istiyorum. Bunu nereden ayarlayabilirim? Bir de ana monitörümün çözünürlük oranı 1920x1080 ikinci monitör ise 1440x900. Herhangi bir sorunu olur mu? Çünkü 1440x900 olan monitör sanki sağa doğru biraz daha kaymış. (solda siyahlık var ve sağda saat kısmı gözükmüyor.) Yardımcı olursanız sevinirim.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Ekran kartındaki portlar sıralı şekildedir. Mesela HDMI, DVI ve DisplayPort var. HDMI birinciye DVI da ikinciye ayrılmış olabilir, bunu maalesef değiştiremezsiniz. Ana monitörünüzün 1. monitör olarak gözükmemesi çok fazla bir şeyi değiştirmez, ana monitörünüzü görüntü ayarları üzerinden "Bunu ana ekranım yap." deyin herhangi bir sorun olmaz. Çözünürlüklerin farklı olması sorun olmaz, kullanabilirsiniz ancak sizin ikinci monitörünüzde görüntünün taşması gibi bir sorun var sanırsam. Solda siyahlığın ve saat kısmının gözükmemesi gibi bir şeyin olmaması lazım.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Merhaba dostlar, az önce 2. monitörümü taktım ancak ana monitörümü 2. monitör yeni taktığımı ise 1. olarak gösteriyor. Ben ana monitörümün 1. monitör olmasını istiyorum. Bunu nereden ayarlayabilirim? Bir de ana monitörümün çözünürlük oranı 1920x1080 ikinci monitör ise 1440x900. Herhangi bir sorunu olur mu? Çünkü 1440x900 olan monitör sanki sağa doğru biraz daha kaymış. (solda siyahlık var ve sağda saat kısmı gözükmüyor.) Yardımcı olursanız sevinirim.
Masaüstü - Sağ Tık - Görüntü ayarları
Screenshot_66.png

Açılan pencerede sistemdeki monitörler var. Onları mouse ile tıklayıp, taşıyabilirsin sağa sola.
Screenshot_67.png

Ana monitör yapmak için de, istediğin monitörün üstüne tıkla,
aşağıda "Ana monitörüm yap" seçeneğine bas.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,758
Üyeler
169,618
Son üye
Hesher1
Top Bottom