cihaz kaynaklı engelleme

Ardaice1

80+
Reaksiyon skoru
0
dostlar windows etkinleştirme yaoıyordum kms ve istemcinin zaman uyuşmazlığından kaynaklı sorun olabiliceğini öğrendim ama buradan bir sonuç çıkmadı daha sonrasında powershellden bir kod çalıştırdım sorunun biosdanmı yoksa cihazdan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için 0 ise cihazdan 1 ise sonuç biostan şeklinde sonuç 0 çıktı cihaz tarafından engellenme varmış bundan dolayı windows etkinleştirilemiyor nu sorunu çözmem için ayardımınızı bekliyorum cihaz engellemesini nasıl çözebilirim . bulduğum sonçlar şu şekilde :
  • 0xC004F069, 0xC004F06C: KMS sunucusu ile istemcinin zaman ayarları uyuşmadığı zaman bu hatalar alınır. Çözmek için istemcinin zaman aralığı ve saat ayarlarının yukarıdaki bilgiler doğrultusunda ayarlanması gerekir.

• Bunların ardından hala lisanslama işlemi yapılamadıysa bunun sebebi bilgisayar firmasının KMS aracılığıyla sınırsız lisanslama işlemini engellemiş olması olabilir. Cihazda "Powershell" açılarak "wmic path SoftwareLicensingService get OA2xBiosMarkerStatus" komutu çalıştırılır. Komutun çıktısı "0" ise cihaz kaynaklı bir engelleme bulunmamaktadır, "1" ise BİOS tabanlı bir engelleme mevcuttur. Lisanslama engelinin kaldırılabilmesi için Firmware (Donanım yazılımı) güncellemesi yapılması gereklidir.

Geri