Malzemeler:
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek İçin:
- Çikolata (isteğe göre eritilmiş veya doğranmış)
- Rende çikolata veya çikolata parçacıkları
Yapılışı:
- Keki Hazırlayın:
- Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikserle çırpın. Karışım köpürüp beyazlaşınca süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin.
- Kremayı Hazırlayın:
- Tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın.
- Ocağa alıp orta ısıda sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Koyulaşınca ocaktan alın, tereyağını ekleyin ve karıştırarak kremayı soğutun.
- Pastayı Birleştirin:
- Kekin üst kısmını ortadan ikiye keserek iki kat haline getirin.
- Bir kat kekin üzerine kremayı sürün.
- Diğer katı üzerine kapatın ve kalan kremayı pastanın üstüne sürün.
- Çikolata ile süsleyin (isteğe göre rendelenmiş çikolata da kullanabilirsiniz).
- Soğutun ve Servis Edin