Neler Yeni

Çin'den Aldığım "Zheino" Marka SSD'nin Son Durumu

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

İlkinde yanlış anlamadıysam 110 tane ölü hücre var, yani sıkıntı, zaten program kendisi diyor.

HyperX'in ise ölü hücresi yok, sağlık düşüşü yazılan veri yüzünden, yani önemsiz sağlık düşüşü oluyor bu durum da.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dur kralı göstereyim size :D

1603399946723.png

4573 hata :D

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
@kandes22 Wear Leveling Count hex değerini decimal'e çevirince 120 ediyor. Bu değeri nerede nasıl kullanacağız tam fikrim yok. SMART verilerinden de gidemedim, o arkadaşın rehberde bahsettiği hesaplamayı deneyecektim. HDSentinel de SMART verilerinden okuyor. Ölü hücre sayısını nasıl okuyacak fikrim yok.

Ultra DMA CRC Error sayısı veya marka özel bir isim koyduysa o sayı genellikle SATA kablosu veya anakart kaynaklı oluyor. Kabloları kontrol edin. @kandes22 @RevDeisDou

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
@kandes22 Wear Leveling Count hex değerini decimal'e çevirince 120 ediyor. Bu değeri nerede nasıl kullanacağız tam fikrim yok. SMART verilerinden de gidemedim, o arkadaşın rehberde bahsettiği hesaplamayı deneyecektim. HDSentinel de SMART verilerinden okuyor. Ölü hücre sayısını nasıl okuyacak fikrim yok.

Ultra DMA CRC Error sayısı genellikle SATA kablosu veya anakart kaynaklı oluyor. Kabloları kontrol edin. @kandes22 @RevDeisDou

Laptop içinde bulunuyor HDD.

Zaten pek önemli değil, 1-2 ay idare etsin beni yeterli.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Arkadaşın hard diskinde benzeri olmuştu, HDD girişindeki SATA oturmamış tam olarak.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Ultra DMA CRC Error sayısı veya marka özel bir isim koyduysa o sayı genellikle SATA kablosu veya anakart kaynaklı oluyor. Kabloları kontrol edin. @kandes22 @RevDeisDou
110 kez iletişimin 100 tanesi benim kapatıp açmamdır şalterden. OC denerken siyah ekrana düşünce çat kapıyorum şalterden

DobS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Yusuf Yavuz
Steam
steamcommunity.com/id/yusufyvz

Utku Aydın

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,374
İsim
Utku
Hayır herhangi bir sorun yaşamıyorum lakin sistem kilitlenme sorunun sebebi sadece depolama biriminden kaynaklı olmayabilir.
Firmware sürümünüzü nasıl güncellediniz hocam?
Benimki S0212B0. Adata destek vermedi diye biliyorum.
Belki düzelir benimki de.

Metehann.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Metehan
güzelmiş ssd :D

tunahangenç

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Tunahan Genç
Özellikle son günlerde forumda SSD'ler hakkında çok fazla konu açıldı, hiç beklenmedik markalardan beklenmedik sonuçlar gördük. Yaklaşık 2 yıl önce Çin'den aldığım (Aliexpress o zamanlar ucuzdu tabii) Zheino marka SSD 3D Nand Intel marka yongalarla gelmekteydi. İlk aldığım zaman bazı ezberci arkadaşlar kısa süre içerisinde bozulur tarzı şeyler söylemişti tahmin edebileceğiniz üzere. SSD'yi o zamanlar 235 TL gibi çok iyi bir fiyata almıştım onu belirteyim.

Alıntıyı görüntüle
SSD'nin PCB'si bu şekilde. Kontrolcü zaten görünüyor artık klasik :) Kasası ilginç bir şekilde komple metal :D

Alıntıyı görüntüle
SSD çok dolu olmasına rağmen hız testi bu durumda. Boşken zaten üzerinde yazan değerleri verebiliyordu.
Alıntıyı görüntüle
Peki bu 2 yıldır oldukça aktif bir şekilde kullandığım SSD'nin sağlığı ne durumda derseniz, şaşırtıcı bir sonuç var. Gördüğünüz gibi çok yüksek okuma-yazma işlemleri yapmışım. 6200 Saat aktif olarak çalışmış ve sağlığı %100 olarak kalmış.
sağlık durumuna nasıl bakabilirim

DENI2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,983
İsim
Deniz
Steam
https://steamcommunity.com/id/HiDeniz
Discord
DΞNI2 ム#9844
Özellikle son günlerde forumda SSD'ler hakkında çok fazla konu açıldı, hiç beklenmedik markalardan beklenmedik sonuçlar gördük. Yaklaşık 2 yıl önce Çin'den aldığım (Aliexpress o zamanlar ucuzdu tabii) Zheino marka SSD 3D Nand Intel marka yongalarla gelmekteydi. İlk aldığım zaman bazı ezberci arkadaşlar kısa süre içerisinde bozulur tarzı şeyler söylemişti tahmin edebileceğiniz üzere. SSD'yi o zamanlar 235 TL gibi çok iyi bir fiyata almıştım onu belirteyim.

Alıntıyı görüntüle
SSD'nin PCB'si bu şekilde. Kontrolcü zaten görünüyor artık klasik :) Kasası ilginç bir şekilde komple metal :D

Alıntıyı görüntüle
SSD çok dolu olmasına rağmen hız testi bu durumda. Boşken zaten üzerinde yazan değerleri verebiliyordu.
Alıntıyı görüntüle
Peki bu 2 yıldır oldukça aktif bir şekilde kullandığım SSD'nin sağlığı ne durumda derseniz, şaşırtıcı bir sonuç var. Gördüğünüz gibi çok yüksek okuma-yazma işlemleri yapmışım. 6200 Saat aktif olarak çalışmış ve sağlığı %100 olarak kalmış.
Müq

Top Bottom