Çözüldü✓ Cinebench test sonuçlarım nasıl ? ( r5 7500f )

veneficus

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
397
Screenshot_1.webp
işlemcim r5 7500f Phantom Spirit kule tipi soğutucu satın aldım ve bu ilk testim sizce sonuçlar nasıl oda sıcaklığı 28 derece işlemci boş da 46 derecede çalışıyor bana fazla geldi birde size sorayım dedim
(hiçbir bios ayarı yapılmadı)
youtube testlerinde boşda 38 derece max 69 derece

Son düzenleme:
O soğutucuda bir problem yok, kusurlu ürün göndermemişlerse. Termal macun kurumuştur ondandır ama yine de abartılacak kadar çok değil sıcaklık. Biraz bekle, ortalama daha fazla sıcaklıklara ulaştığını görürsen, termal macunu o zaman yenilemeni tavsiye ederim.

O soğutucuda bir problem yok, kusurlu ürün göndermemişlerse. Termal macun kurumuştur ondandır ama yine de abartılacak kadar çok değil sıcaklık. Biraz bekle, ortalama daha fazla sıcaklıklara ulaştığını görürsen, termal macunu o zaman yenilemeni tavsiye ederim.
Macun nasıl kurusun daha yeni sürmüş

soğutucunun kendi kutusundan çıkan sıfır termal macun

Bazı anakartlarda voltaj problemi oluyor voltajı elle ayarlamani öneririm bir nevi Overclock yani. Çok daha stabil çalışıyor

Bazı anakartlarda voltaj problemi oluyor voltajı elle ayarlamani öneririm bir nevi Overclock yani. Çok daha stabil çalışıyor
ESKİ
Screenshot_1.webp
Screenshot_3.webp
YENİ

08ac9a19-5214-4e28-ab59-7f1ce6ec3978.webp
Qfan Control den hızı standart dan turbaya çektim sıcaklık değişmedi
d7e288ce-74b4-4b35-8da3-d01dfb2ebc4b.webp

montajı alttaki video ne diyor ise öyle yaptım

Hocam termal macunu kalın veya ince sürmüş olabilir misin ? Birde dediğim şey bu
Hocam banada öyle geldi yanlış yada eksik yaptım bence kutudan çıkan termal macun çok azdı zaten en yakın zamanda yeni termal macun alıp deneyeceğim çünkü bu soğutucuda bu kadar büyük ısı farkı anca böyle olur soğutucuyu oturturken tam oturmadığı için kaldırıp tekrar montajlamıştım termal macunda hava kabarcığı oldu büyük ihtimalle

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle işlemcim r5 7500f Phantom Spirit kule tipi soğutucu satın aldım ve bu ilk testim sizce sonuçlar nasıl oda sıcaklığı 28 derece işlemci boş da 46 derecede çalışıyor bana fazla geldi birde size sorayım dedim
(hiçbir bios ayarı yapılmadı)
youtube testlerinde boşda 38 derece max 69 derece
i5 13400f ile 15.300 puan alıyorum
sıcaklık değerleride burada var soğutucum imzadaki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sizin sıcaklıklarda sorun var

Termal macun olarak mx6 yada mx4 alsam yeterli olur mu ?

Son düzenleme:
Screenshot_1.webp
termal macunu doğru bir şekilde uyguladım ve 5 derecelik düşüş yaşadım yanlış montajdan dolayı oluşan bir sorunmuş
oda sıcaklığı 26.6

Geri