Çip krizi geliyor. Zam kapıda.

Blacdus

80+
Reaksiyon skoru
154
Günaydın herkese. Maalesef güne kötü bir haberle başladık. Belleklerde çip krizi varmış. 2026 yılında da devam edecekmiş. Ramlerde ki kriz şöyle ki ddr5 16 gb lık ramlerin fiyatları 35 dolardan 105 dolara yükselmiş. Dolaylı yoldan ssd ve ekran kartlarını da etkiliyormuş. Maalesef ram, ssd ve ekran kartlarında zam kapıda. İlgili videoyu paylaşıyorum izlemenizi tavsiye ederim.

Dün 2x16 ramleri 6900 civarına çektim 6000mhz cl30 olarak, ekran kartı da yolda geliyor bugün teslim edilir. İşlemciyi de cuma günü incehesaptan çözersem benim iş tamamdır beyler

Ekran görüntüsü 2025-11-05 075917.webp

Maalesef tablo çok ciddi. Erdi abi ramlerde ki bu artışın işlemcilere kadar vuracağından bahsediyor. Yani alınacak neyiniz var en kısa zamanda almaya bakın dostlar.

Ne yapıciklar daha zam olarak ekran kartı araba ile takas edilir halinemi getirecek daha nasıl kazık fiyatlar olabilir ki.

Hocam pc almak için 11.11 indirimleri 28 kasım indirimleri falan onları bekliyordum ama yanlış mı yapıyorum direkt almalı mıyım

Maalesef ülkede 3-5 kuruş fazla vereyim kalitesini alayım devri de bitti, fiyat performans ürün ne varsa insanlar onları kovalıyor tabi parası olana durum farklı. Adamlarda 100 birim zamlanan ürün bizde direkt 2x-3x fiyatlara tekabül ediyor en büyük örneği de ramler. 1 Ay önce alacağım iyi markalı rame vermediğim parayı dün gece 7000'e kumar oynayıp daha az bilindik marka ram aldık, Allah sonumuzu hayır etsin bakalım :kekw:

Hocam pc almak için 11.11 indirimleri 28 kasım indirimleri falan onları bekliyordum ama yanlış mı yapıyorum direkt almalı mıyım
Valla şu trt bandrol saçmalığı yüzünden hazır sistemlerde de ciddi zamlar gelecek. Şu an yapılacak en mantıklı şey indirimleri kovalayıp ayrı ayrı almak. Atıyorum incehesapta gaming gecesini takip et. Vatanda her aksam 22.00 dan sonra %15 lik güzel indirimler geliyor orayı takip et. 29 bin liraya 9070 xt veriyorlar mesela. Bu fiyatları 2026 da görmemiz imkansız gibi gozukuyor

Hepsiburada ve amazon gibi yerlerde zaten iade süreçleri mevcut, ürünü alıp kullanmadığın taktirde daha uygununu görürsen satın alırsın diğerini de iadeye gönderirsin hocam

Sistem toplayayım dedim kıyametin kopmadığı kaldı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,605
Üyeler
183,861
Son üye
sehzadex
Geri