Çip krizi geliyor. Zam kapıda.

5000 serisinde superleri bekliyordum. Hikaye olacak sanırım artık almak. Ya da zam gelmeden hemen almak

Çip krizi neden gelsin???
Yeni bir savaş mı başladı?
Çipler Gazze'de mi üretiliyordu?
İntel'in fabrikası mı vuruldu?

Zam yapmak için suni kriz yaratma çabası bunlar. Söylenti çıkarıp zam yapıyorlar. Yok öyle bir şey.
1762331654833.webp

o her gün kullandığımız ai lar çeşmeden akmıyor birader hadi evrimi anladık çip krizine inanmamak ne

5000 serisinde superleri bekliyordum. Hikaye olacak sanırım artık almak. Ya da zam gelmeden hemen almak
senmi benmi 5090 parasına alırız kafanı yorma zaten çıkardıklarında ülkede faiş fiyata satacaklar üzülecek bir şey yok.

TRT Bandrolden sonra birde çip krizi zaten vergi 2-3 katına çıkartacak birde bunlar olacak 100k ya alınan ekran kartını artık 200 250 300k ya alacağız sanırım belki insaflı düşünüyorumdur daha fazla da olabilir

Sebebinin çip krizinden ziyade, yapay zeka üreticilerinin yaptığı yatırımlar sonucu yüklü miktarda ram almaları olduğunu söyleyenler de var

Yav yine mi 2022 de tsmc, sk hynix, samsung, intel gibi büyük firmalar 2025 sonuna kadar cip krizini gidermek için yeni fabrika yapıyorlardı ne oldu onlara?

Son düzenleme:
1 ay önce forumda 6000 serisini mi beklesem diyen arkadaşlara çip krizi çıkabilir dediğim için uzunca tartışmıştık haklı olmanında bi faydası yok

İlk fiyat artışını Apple da görürüz.

Son düzenleme:
Herkese İyi günler arkadaşlar bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim ben bir sistem toplayacağım veya hazır sistem düşünüyorum sistem özellikleri
İşlemci: 7500F
Anakart: Asus prime B650M-R
Ekran Kartı :İnno3d 5060ti 16 gb vatan PC
Ram:8*2:16gb ram 6000mhz
Kasa:Yok tavsiye
Psu:yok tavsiye
İşlemci soğutucu: yok tavsiye
Böyle bir sistem düşünüyorum kasım ayında çok iyi sistem olacak denildi bekledim ama şuana kadar daha iyi bir şey çıkmadı acaba ileride çıkar mı veya tek tek toplamak mı daha mantıklı yardımcı olursanız çok memnun olurum parçaları daha almadım bazı parçalar yok onların yerine güzel bir parça söylerseniz uygun fiyat performans sevinirim parçalar Bütçe:36K

Eski cihazlarımızı kullanmaya devam ederiz. Benden yana sıkıntı yok. Satamayan onlar olur.

Kasim indirimi olur dedik 4-5k olan ramleri almadik simdi her gun 1k koyarak fiyat artiyor. 9k olan ramin 1 ay once 5k olmasi cok pis koyuyor hala da almiyorum belki bir ihtimal az bisi duser diye. Simdi ekran kartini bekletiyorum ona da zam gelecek. Her sey mi ters gider be. Altin da dustu. Bize pc toplamak haram

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,663
Üyeler
184,038
Son üye
Macbeth42
Geri