Çip krizi geliyor. Zam kapıda.

Dün 2x16 ramleri 6900 civarına çektim 6000mhz cl30 olarak, ekran kartı da yolda geliyor bugün teslim edilir. İşlemciyi de cuma günü incehesaptan çözersem benim iş tamamdır beyler
Ram'i nereden aldın marka model belirtebilir misiniz ? Benim de ram ihtiyacım var 😅

Teknolojik herşeyin fiyatı çip krizi yüzünden %50 artacak anlaşılan...

Çip krizi neden gelsin???
Yeni bir savaş mı başladı?
Çipler Gazze'de mi üretiliyordu?
İntel'in fabrikası mı vuruldu?

Zam yapmak için suni kriz yaratma çabası bunlar. Söylenti çıkarıp zam yapıyorlar. Yok öyle bir şey.

Ben bankadan fon almıştım , robotik teknolojiler ve çiplerle ilgili. O zaman alımlarımı arttırayım.

Zam yapmak için suni kriz yaratma çabası bunlar. Söylenti çıkarıp zam yapıyorlar. Yok öyle bir şey.
Yapay zeka

3 haftadır var bu kriz zamlar zaten yansıtıldı
sebebi yapay zeka çip (ram vb) ihtiyacı ve server firmalarının stoklar biterse diye ne var ne yok çip stoklarını piyasadan satın alması
Tarih vermesi ise saçma onu kimse tahmin edemez bir süre ram fiyatları artışa devam eder sonra dengelenir
mining döneminin ram versiyonu gibi düşünün

Gündemi takip etmiyor musun? Çipleri amerika üretiyor olabilir ama üretmek için gerekli değerli metalleri çinden tedarik ediyorlar. Kedi ile köpek gibi iki ülke. Bunu bilmek için azıcık haberlere bakmak yeterli. Yalan olsaydı ramlere zam gelmezdi

neyse ki 2024 aralıkta sistemi komple toplamısım sadece ekran kartında 5080 veya 5090 güzeli indirim ve beyaz yakalayabilirsem ben bir 2 sene kaybolurum :D

Ben kendimi bildim bileli çip krizi var

Hatta durum öyle ciddi ki bu ram krizinin telefonlara kadar yansıyacağı söyleniyor. Hafıza içerikli ram depolama alanında kullanılan ne kadar elektronik alet varsa her yere dokunacak ucu.

Ram SSD lerse çip kırizi diyerek yolluyorlar.
Bildiğim kadar orta segment işlemci zam yedi 10 dolar civarı.
Ama x3d 40 dolar düştü ama daha yansımadı. Daha beter zam geldi.
Yillardir çip kırizi yapay zeka mining dolar kuru derken 10 katına fiyatına ekran kartı kitliyorlar.
İşlemci kırizı var diyip 7800x3d.20 kitlediler insanlara 14 düştü geri.
Bildim bileli çip kırizi var yapak.zeka tarafı doyuruncs üretim normale gelir ama bilinci olarak yüksek satış yaparak milleti alıştığı için ses etmeyeceni bildikleri için adamlar fazldan kar olan fiyattan düşürmeyecek.
Arz talep diyerek milleti soyucaklar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,872
Üyeler
184,066
Son üye
BiGDreAM06
Geri