Neler Yeni

C'mi C#'mı Javascript'mi ?

Merhaba arkadaşlar 14'e daha yeni girdim normalde bilgisayara ilgiliyim ancak yazılım hiç bilmiyorum. Sadece şu zamana kadar sadece C# ta Debug.Log, İf, İnt, Bool'u biliyorum başka bir şey yok. benim amacım Oyun yapmak ve telefonda uygulama geliştirmek hangi dilleri kullanmalıyım sizce

nerox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Nerox
Web ile uğraşmak istiyosan JS ( en eğlencelisi bu, ben js developer olarak çalışıyorum) .
Mobil için geliştireceksen Saf Java ve Android Studio,
C# da windows application yapabilirsin.

OrkunJJ

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar 14'e daha yeni girdim normalde bilgisayara ilgiliyim ancak yazılım hiç bilmiyorum. Sadece şu zamana kadar sadece C# ta Debug.Log, İf, İnt, Bool'u biliyorum başka bir şey yok. benim amacım Oyun yapmak ve telefonda uygulama geliştirmek hangi dilleri kullanmalıyım sizce
Unity ile C# kullanarak oyun yapabilirsin.

milenix

80+ Gold
Oyun yapmak için oyun motoru kullanmalısın. Unreal Engine için C++, Unity için C# öğrenmelisin. Mobil uygulama için İos için Swift (Ayriyeten bunun için Macos kullanmalısın. Windows ve Linux dağıtımlarında İos uygulama geliştiremezsin), Android için Java öğrenmelisin. Javascript web ile ilgili bunların hiç biriyle alakası yok.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun yapmak için oyun motoru kullanmalısın. Unreal Engine için C++, Unity için C# öğrenmelisin. Mobil uygulama için İos için Swift (Ayriyeten bunun için Macos kullanmalısın. Windows ve Linux dağıtımlarında İos uygulama geliştiremezsin), Android için Java öğrenmelisin. Javascript web ile ilgili bunların hiç biriyle alakası temel bir unity bilgim var
temel bir unity bilgim var

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
833
İsim
Fatih Ayhan
Amacınız mobilde oyun geliştirmekse unity çok güzel bir başlangıç olacaktır. Farklı dillere ya da motorlara yönelmenize gerek yok. Hem basit hem de oldukça fazla kullanılıyor. Bilgisayara oyun geliştirmek istiyorsanız C++ ile Unreal Engine'e girişebilirsiniz. Unity'ye göre nispeten zor olduğu söylenir fakat mantık hepsinde aynı. Yüksek bütçeli oyunlar da genelde Unreal Engine ile yapılır. Mobilde uygulama geliştirmek istiyorsanız java vs. değil Kotlin öneririm. Daha yeni modern ve performanslı. Tabii kotlin ile sadece android geliştirme yapabilirsiniz IOS için swift ya da objective-C kullanılıyor. Hybrid programlama için de şu an en popüleri Flutter. Bu kavramları ve konuları araştırıp daha net bir fikir elde edebilirsiniz.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Amacınız mobilde oyun geliştirmekse unity çok güzel bir başlangıç olacaktır. Farklı dillere ya da motorlara yönelmenize gerek yok. Hem basit hem de oldukça fazla kullanılıyor. Bilgisayara oyun geliştirmek istiyorsanız C++ ile Unreal Engine'e girişebilirsiniz. Unity'ye göre nispeten zor olduğu söylenir fakat mantık hepsinde aynı. Yüksek bütçeli oyunlar da genelde Unreal Engine ile yapılır. Mobilde uygulama geliştirmek istiyorsanız java vs. değil Kotlin öneririm. Daha yeni modern ve performanslı. Tabii kotlin ile sadece android geliştirme yapabilirsiniz IOS için swift ya da objective-C kullanılıyor. Hybrid programlama için de şu an en popüleri Flutter. Bu kavramları ve konuları araştırıp daha net bir fikir elde edebilirsiniz.
nereden indirebilirim kotlini
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve kotlini kullanmak üst bir biligisayara ihtiyaç varmıdır
6gb ram var i5 7200U işlemci
Mesaj otomatik birleştirildi:

940 mx ekran kartı

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
833
İsim
Fatih Ayhan
nereden indirebilirim kotlini
İnternetten araştırabilirsin. Android studio indirmen gerekiyor. Bilgisayar özelliklerin başlangıç için yeterli. ram 8 gb olursa daha iyi olur tabi. Android studio ağır gelir bilgisayarına kasarsa visual studio code'a kurulumları yapabilirsin. İnternette bir ton kaynak var bununla ilgili.

Zepett8

80+ Bronze
JavaScript = Web Developer
C# = Game Developer

Top Bottom