Neler Yeni

Coil Whine Çözümü [Kesin Değil]

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

SinanFx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
SinanFx
Merhaba Arkadaşlar Neredeyse Gtx 970 serisinden itibaren birçok ekran kartında Coil Whine görülmekte ve bu çok üst seviye kartlarda bile görülmekte benim kartım RTX 2060Super ve bende bile var yani bunun kartın gelişmişliği ile alakası yok Coil Whine aslında bir sorun değildir genelde oyunlarda 200,300,600 ve buna benzer yüksek fpslerden kaynaklanan bir sestir bazılarına göre ekran kartı çok güçlü olduğu için ekran kartımızdan böyle bir ses duyarız bu ses Power Suppy'danda gelebilir
Çözüm için

1-MSİ Afterburner programını indirin ve Kurun
2-MSİ Afterburner'ı kurduktan sonra otomatikmen yanında Riva Tunner programıda yükleniyor
3- Riva Tunner programını çalıştırın ve Framerate ve oraya 60 değerini yazın

bu şekilde artık oyunlarda maximum 60fps alacaksınız menü vs. ve Artık bu Coil Whine sesini duymayacaksınız

bende işe yarıyor
NOT: Genellikle PSU yetersiz kaldığı için ortaya çıkan bir durumdur benim ekran kartım 550w istiyor ancak ben 500w kullanıyorum bu sayede Coil Whine sesinden kurtulabilirsiniz 😃
başarılar..

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Berat
Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
Merhaba Arkadaşlar Neredeyse Gtx 970 serisinden itibaren birçok ekran kartında Coil Whine görülmekte ve bu çok üst seviye kartlarda bile görülmekte benim kartım RTX 2060Super ve bende bile var yani bunun kartın gelişmişliği ile alakası yok Coil Whine aslında bir sorun değildir genelde oyunlarda 200,300,600 ve buna benzer yüksek fpslerden kaynaklanan bir sestir bazılarına göre ekran kartı çok güçlü olduğu için ekran kartımızdan böyle bir ses duyarız bu ses Power Suppy'danda gelebilir
Çözüm için

1-MSİ Afterburner programını indirin ve Kurun
2-MSİ Afterburner'ı kurduktan sonra otomatikmen yanında Riva Tunner programıda yükleniyor
3- Riva Tunner programını çalıştırın ve Framerate ve oraya 60 değerini yazın

bu şekilde artık oyunlarda maximum 60fps alacaksınız menü vs. ve Artık bu Coil Whine sesini duymayacaksınız

bende işe yarıyor
NOT: Genellikle PSU yetersiz kaldığı için ortaya çıkan bir durumdur benim ekran kartım 550w istiyor ancak ben 500w kullanıyorum bu sayede Coil Whine sesinden kurtulabilirsiniz 😃
başarılar..
hocam PSU yetersin kaldığı için demişsin ama bende MSI rx6750xt Mech 2X OC var önerilen güç kaynağı 650W bende MSI A750GF PSU var ve bu coil whine denen ses çıkıyor (yani bana öyle dendi) nasıl cozecem ben bunu ses 1 tane fandan çıkıyor fani elimle durdurunca ses gidiyor

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,402
Üyeler
165,671
Son üye
Rrywen
Top Bottom