Neler Yeni

Coil whine geçer mi?

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet cal
fps e etki etmez diye biliyorum hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

cs işlemciye yük bindirdiği için garip gelmişti ekran kartına yansıması ama araştırdım hocam biraz cs de de olabiliyormuşda zaten kulaklık takınca hissedilmez bile o ses
Aynen hissetmiyorum bile zaten 180 hz monitörüm böyle kullanırım.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet cal
fps çok az ben i3 12100f le 250fps oynuyom cs

mm de mi ölçtünüz dm falan mı
Hocam ben öyle rastgele söyledim 230-250 görmüştüm hatırlamıyom şuan.

hocam fps düşük olabilir ben r5 7500f kullanıyorum fpsim daha yüksek sizinki neden düşük onu araştırın bence
Hatırlamıyom şuan yarın bakarım.

Bünyamina

80+ Platinum
Geçmez. En iyisi ona alışmaya çalışmak. Bu sorunla ancak böyle baş edebilirsin. Benim hem ekran kartım da hem de güç kaynağım da mevcut. Ben inan çok kafama takıyordum fakat yapacağım bir şey olmadığı için alışmak zorunda kaldım. Şimdi o ses rahatsız etmiyor. Fan sesi gibi alıştım.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet cal
Geçmez. En iyisi ona alışmaya çalışmak. Bu sorunla ancak böyle baş edebilirsin. Benim hem ekran kartımda hem de güç kaynağımda mevcut. Ben inan çok kafama takıyordum fakat yapacağım bir şey olmadığı için alışmak zorunda kaldım. Şimdi de o ses rahatsız etmiyor. Fan sesi gibi alıştım.
Hocam kulaklık takınca duyulmuyor zaten sanırım bendeki az.

Critaes

80+ Bronze
Geri göndersen bile coil whine sebebiyle ürün kusurlu sayılmaz (aşırı yüksek ses varsa durum değişebilir). Kaçınılmaz bir sorun coil whine, çözümleri var ama maliyet artacağı için markalar uğraşmıyor, yüksek segment ürünlerde belki yalıtım malzemesi veya daha kaliteli bobinler kullanıyorlardır ama orta segmentte kaçınılmaz gibi bir şey. Tamamen şans meselesi, yüksek güç tüketen ürünlerde yüksek frekans vb. sebeplerden bu sorun yaşanır.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet cal
Geri göndersen bile coil whine sebebiyle ürün kusurlu sayılmaz (aşırı yüksek ses varsa durum değişebilir). Kaçınılmaz bir sorun coil whine, çözümleri var ama maliyet artacağı için markalar uğraşmıyor, yüksek segment ürünlerde belki yalıtım malzemesi veya daha kaliteli bobinler kullanıyorlardır ama orta segmentte kaçınılmaz gibi bir şey. Tamamen şans meselesi, yüksek güç tüketen ürünlerde yüksek frekans vb. sebeplerden bu sorun yaşanır.
Onu tamir etmenin bir yolu varmı?

fps çok az ben i3 12100f le 250fps oynuyom cs

mm de mi ölçtünüz dm falan mı
Mm dm ne hocam?

Critaes

80+ Bronze
Onu tamir etmenin bir yolu varmı?
Tamir etmenin yolu olsa markalar bu sorunu düzeltirdi zaten ama birkaç tavsiyem var onları deneyebilir misin sorunu çözmese de sesten kurtarabilir seni.
İlk olarak oyundaki fps ini monitör hz değerine eşitle. AAA oyun oynuyorsan monitör hz değerinden düşükte kullanabilirsin veya oyun ayarlarını düşürürsün maksat ekran kartına az yük binsin.
Kartın voltajını düşürebilirsin msiafterburner gibi programlarla.
En olmadı işi bilen birine götürüp bobinlere slikon yalıtım yaptırırsın. Ama garanti dışı kalabilir.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet cal
Tamir etmenin yolu olsa markalar bu sorunu düzeltirdi zaten ama birkaç tavsiyem var onları deneyebilir misin sorunu çözmese de sesten kurtarabilir seni.
İlk olarak oyundaki fps ini monitör hz değerine eşitle. AAA oyun oynuyorsan monitör hz değerinden düşükte kullanabilirsin veya oyun ayarlarını düşürürsün maksat ekran kartına az yük binsin.
Kartın voltajını düşürebilirsin msiafterburner gibi programlarla.
En olmadı işi bilen birine götürüp bobinlere slikon yalıtım yaptırırsın. Ama garanti dışı kalabilir.
Tamam yarın yapıcam. Zaten şuanda bile az ses vardı kulaklıkla duyulmuyordu öyle tamamen kesilir herhalde.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,115
İsim
mehmet ali oğuz
Cw sorunu çözümü yok zamanla kendi kaybolabilir veya şiddeti artabilir. Asus yetkili servisine gönderip rapor almayı deneyebilirsiniz belki müşteri memnuniyeti adına değişirler ses hassasiyetim felan diyebilirsin harici zaten gönderirken de belirtiyorlar sürekli sorun teşklil etmez arıza değil şansınızı deneyip işe yarasa bile yeni gelecek kartta da çıkması mümkün.

Top Bottom