Neler Yeni

Coinler Haram Mıdır?

Kripto Paralar Haramdır?

• Evet

Oylar: 38 19.5%
  • Hayır

Oylar: 104 53.3%
  • Ortası

Oylar: 53 27.2%

• Oy kullanan toplam üye
    195
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Kerim
Mantığına bakarsak, başkasının kaybettiğini sen kazanıyorsun.

Kumardan farksız oluyor o zaman, kumar haram olduğuna göre bu da haram olabilir.

bir şey üzerine emek verip kazanmak onu helal kılmaz.

Kumar da; şu kartı mı atsam, şunu mu yapsam diye kafa patlatınca, kumarın helal olmadığı gibi.
Kumar oyunla ve haksız kazanç elde etmektir.Buna kumar oyunları ve milli piyango sayılabilir ama iş borsaya ve kripto paraya gelince enflasyon oranını geçmediği sürece haram değildir.Haksız kazanç değildir. Kültürlü ve kafası çalışan adamların işidir.Çok düzenli takip gerektirir.Ayrıca bu işlere gireceklere söylüyorum adamı soyup soğana çevirirler başkan dikkat edin.Ayrıcada adam dinliyorsanız öyle sahtekarları hiçbirşey bilmeyenleri dinlemeyin.Gerçekten bu işin eğitimini almış insanları dinleyin.

Cevizli sucuk

80+ Bronze
Bence kişiye göre değişir bir kişi alınteri olmadan haram der biri neden olsun bu iş der bence haram değil altın dolar gibi bir farkı yok haram sayılıyorsa tr deki bütün teyzeler cehennemmm saçma

Keptın

80+ Silver
Bilen adam için helal, bilmeyen için haramdır. Fetva verildi, dağılabilirsiniz. 😇

Bu arada orta ne abi ASdasdadsf, tövbe estağfurullah

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Kerim
Bence kişiye göre değişir bir kişi alınteri olmadan haram der biri neden olsun bu iş der bence haram değil altın dolar gibi bir farkı yok haram sayılıyorsa tr deki bütün teyzeler cehennemmm saçma
Kişiye göre değişmeyen bir konudur.Müslümansanız tek esas Kur an dır.Geri kalanı hikaye.Dediğim gibi enflasyon oranını aşmadığı sürece haram değildir.

Cevizli sucuk

80+ Bronze
Kişiye göre değişmeyen bir konudur.Müslümansanız tek esas Kur an dır.Geri kalanı hikaye.Dediğim gibi enflasyon oranını aşmadığı sürece haram değildir.
Knk kişiye göre değişir yorum çünkü din adamı dediğimiz dinlediğimiz adamlar bile neler söylüyor o senim düşüncen herkesim kendi düşüncesi kendime burda herkes kendi düşüncesini yazıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Kerim
Knk kişiye göre değişir yorum çünkü din adamı dediğimiz dinlediğimiz adamlar bile neler söylüyor o senim düşüncen herkesim kendi düşüncesi kendime burda herkes kendi düşüncesini yazıyor
O sahtekarların ne söylediklerini biliyorum başkan ama ediğim gibi tek esas Kur an dır.Ondan bakabilirsin geri kalan her şey hikaye.Aç Kur an ı oku.

HoYeon Jung

80+ Gold
Bilen adam için helal, bilmeyen için haramdır. Fetva verildi, dağılabilirsiniz. 😇

Bu arada orta ne abi ASdasdadsf, tövbe estağfurullah
Yani meşruh (tam emin değilim, sigara ve midye olayı gibi. Ne günah, ne de sevap. Yapılmaması daha iyi gibi. Yazılışından emin değilim.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Coinlerin arkasında devlet dayanağı yok, yani paralar sistem çökerse uçup gidebilir bence eğer yanlışsa düzeltin lütfen, almak yada almamak sana kalmış.
@Keptın güzel söylemiş :D

BIGGZ

80+ Bronze
Kumar oyunla ve haksız kazanç elde etmektir.Buna kumar oyunları ve milli piyango sayılabilir ama iş borsaya ve kripto paraya gelince enflasyon oranını geçmediği sürece haram değildir.Haksız kazanç değildir. Kültürlü ve kafası çalışan adamların işidir.Çok düzenli takip gerektirir.Ayrıca bu işlere gireceklere söylüyorum adamı soyup soğana çevirirler başkan dikkat edin.Ayrıcada adam dinliyorsanız öyle sahtekarları hiçbirşey bilmeyenleri dinlemeyin.Gerçekten bu işin eğitimini almış insanları dinleyin.
Aga valla ben riske girmezdim şahsen, girmeyeceğim de. Durumu net olmayan bir ise girip ahiretimi riske atamam.
Durum netlesirse, devlet onaylarsa girişebilirim ama devlet onaylamıyor bu işleri

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Kerim
Aga valla ben riske girmezdim şahsen, girmeyeceğim de. Durumu net olmayan bir ise girip ahiretimi riske atamam.
Durum netlesirse, devlet onaylarsa girişebilirim ama devlet onaylamıyor bu işleri
Sen biraz bağnazsın anladığım kadarıyla başkan Kur anı açıp okumanı öneririm.Müslümanlığın tek esası o Kitap tır.Diğer şeyler hikaye dediğim gibi.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Teknoloji forumunda bu neden anasayfama düşüyor ya!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,311
Üyeler
163,640
Son üye
Emin Kaymaz
Top Bottom