Neler Yeni

Coinler Haram Mıdır?

Kripto Paralar Haramdır?

• Evet

Oylar: 38 19.5%
  • Hayır

Oylar: 104 53.3%
  • Ortası

Oylar: 53 27.2%

• Oy kullanan toplam üye
    195

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,909
İsim
Metehan Akyalı
Arkadaşlar iyi günler. İnternette pek net bir şey bulamadım ama galiba doğru değilmiş. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Bende girişmek istiyorum ama tereddüt ediyorum. Nihat Hatipoğlu doğru olmadığını ama kötü de olmadığını söylüyor. Pek net bilgi bulamadım dediğim gibi. Hani şu konuda kavga etmeden değil de, birbirimizle tartışarak yardımcı olalım. Cevabını gerçekten merak ediyorum. Anketi de oylarsanız sevinirim :)
Kesinlikle haram olmadığını düşünüyorum. Ne birinin hakkına giriyosun, ne hırsızlık yapıyorsun. Yatırım yapıp yaptığın yatırımla iş yapıyorsun. Kazandığını da satıp paraya çeviriyorsun. Kısaca yatırım, üretim, satış, kazanç.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Arkadaşlar iyi günler. İnternette pek net bir şey bulamadım ama galiba doğru değilmiş. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Bende girişmek istiyorum ama tereddüt ediyorum. Nihat Hatipoğlu doğru olmadığını ama kötü de olmadığını söylüyor. Pek net bilgi bulamadım dediğim gibi. Hani şu konuda kavga etmeden değil de, birbirimizle tartışarak yardımcı olalım. Cevabını gerçekten merak ediyorum. Anketi de oylarsanız sevinirim :)
Dinen Mekruh; Haram denemez ama yapılmasa daha doğru olur.

Bana kalırsa da

Vicdanen; Başkasının kaybettiği para sana geliyor, coin sahipleri de o paradan cebe atıyor, coinin piyasa değeri düşürülüp herkesin zarar edebileceği coin sahibinin kazanabileceği bir sistem.

Bana kalırsa çok büyük paralar kazanamıyorsan gerek yok.

Çok büyük paralardan kastım, işyerindeki arkadaşın 20.000₺ yatırıp 800.000₺ yapması ve sonrasında aç gözlülük yapıp çekmedi ve elindekinden de oldu.

Kendine hakim olup kar ettiğinde aç gözlü olmuyorsan bence sakıncası yok ama seni aç gözlü yapan bir sistem bana kalırsa haram.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,240
İsim
Taha Efe
Arkasında Devlet Garantisi Yada Bir Kurum. -Gal Fan token gibi.- Olması lazım Helal olması icin diye biliyorum.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Kesinlikle haram olmadığını düşünüyorum. Ne birinin hakkına giriyosun, ne hırsızlık yapıyorsun. Yatırım yapıp yaptığın yatırımla iş yapıyorsun. Kazandığını da satıp paraya çeviriyorsun. Kısaca yatırım, üretim, satış, kazanç.
Hocam üretimi aradan çıkarabilirsin, çünkü nereden bakarsan bak tüketimdir bu kriptolar. Asic, gpu, sunucu (sunucu, pos ve bulut madenciliğinde kullanılır) vb elektrik tüketen bir çok cihazla piyasada gezebiliyor. Yani tüketiyor. Zengin biri kriptoya para yatırmak yerine fabrika açarsa, ürün üretimi olur ve insanlara istihdam sağlar yani üretim böyle olur.

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
coin bence haram değildir

YTD

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,909
İsim
Metehan Akyalı
Hocam üretimi aradan çıkarabilirsin, çünkü nereden bakarsan bak tüketimdir bu kriptolar. Asic, gpu, sunucu (sunucu, pos ve bulut madenciliğinde kullanılır) vb elektrik tüketen bir çok cihazla piyasada gezebiliyor. Yani tüketiyor. Zengin biri kriptoya para yatırmak yerine fabrika açarsa, ürün üretimi olur ve insanlara istihdam sağlar yani üretim böyle olur.
Üretimden kastım coindi yahu. Demek istediğim sizin anlattığınız tarzda bir üretim, istihdam olayı değildi. 😂

MuSt@FA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
mehmet can cemiloğlu
Tabi ki de haram. Nede olsa oturduğun yerden çaba harcamadan nerden geldiği belli olmayan bir parayı yemiş oluyorsun.

DeH$et

80+ Silver
Mekruh diyolar

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Arz ve talebe göre herhangi bir şeyin fiyatının ederinden fazla ya da az olması, yani haksız kazanç sağlaması haram olabilir. Bu konuda kesin bilgiye ahirette ulaşabiliriz diye düşünüyorum.
Coin alıp satmak haram mı değil mi emin değilim ancak kaldıraçlı işlem gibi icatlar tam anlamıyla kumar benzeri. Şöyle, 10x veya 20x kat belirleyip para yatırıyorsun ve sonra yükselecek veya düşecek diye tahminde bulunuyorsun. Tahmin tutarsa fazla kazanıyorsun, tutmazsa yatırdığın tutarı tamamen kaybediyorsun. Bu işlem tam anlamıyla kumar.
Airdrop alıyorsun (sözde bedava ama cüzdana çekerken işlem ücreti ödüyorsun), henüz listelenmemiş piyasayada işlem görmeyen yeni bir kripto para. Bu para işlem görmeye başlarsa çok kazandıracakmış. Kesin kazanç sağlamıyor, yani ya tutarsa. İşte size kumar.
Mining, pow ve pos var. Bu konuda bir fikrim yok kumar olup olmadığı konusunda.
Yukarıdaki gibi ya tutarsa şeklinde olan her şey yüzde yüz kumar. At yarışı, iddia, loto, piyango... vb bir farkı yok.
😃😃😃 airdrop a sözde bedava demen komik. 😃😃😃😃

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
hayır. recep vergi alamaz ise haram derler

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
hayır. recep vergi alamaz ise haram derler
Vergi ile alakası yok. Şüpheli konumda çünkü aslında ortada fiziksel bir para yada arkasında olan bir şirket yok . Tüm parayı tek gecede alabilirler. Belli bir şirket yok çünkü

Top Bottom