Neler Yeni

Coinler Haram Mıdır?

Kripto Paralar Haramdır?

• Evet

Oylar: 38 19.5%
  • Hayır

Oylar: 104 53.3%
  • Ortası

Oylar: 53 27.2%

• Oy kullanan toplam üye
    195

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
tabii ki de kesin haram diyemeyiz ama caiz değildir. Neden diyen arkadaşlar için şunu söylemek istiyorum. Kara para aklamak için çoğu insan sanal paraları kullanıyor. Yani eroin uyuşturucu vs den kazanılan paralar resmi bir şekilde piyasaya sürülmek için paralar borsaya yatırılıp çekiliyor.
Kara para aklamak için müzik de kullanılıyor . Tl de kullanılıyor hatta son günlerde çok haber çıktı eski başbakanın çocuğu ile ilgili, dolarla da aklanıyor 🙈 bu çok saçma bir argüman gibi geliyor. Ayrıca dünyadaki kriptoların tamamı kara para aklanması için harcansa bile tüm dünyadaki kara paranın %3ü tek aklanabiliyor 😬
Kara para aklamak için kullanılan enstrümanlar haram denilirse elimizdeki malların çoğu haram olur onu demek istedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Metehan Akdeniz
Arkadaşlar iyi günler. İnternette pek net bir şey bulamadım ama galiba doğru değilmiş. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Bende girişmek istiyorum ama tereddüt ediyorum. Nihat Hatipoğlu doğru olmadığını ama kötü de olmadığını söylüyor. Pek net bilgi bulamadım dediğim gibi. Hani şu konuda kavga etmeden değil de, birbirimizle tartışarak yardımcı olalım. Cevabını gerçekten merak ediyorum. Anketi de oylarsanız sevinirim :)
Hayır hocam bence değildir çok uzun süre islamı araştırmış olan biri olarak sonuçta "Para yatırıp para alıyorsunuz" Yani eğer haram olsaydı ticarette haram olurdu iyi forumlar dilerim bol kazançlar..

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
Kara para aklamak için müzik de kullanılıyor . TL de kullanılıyor hatta son günlerde çok haber çıktı eski başbakanın çocuğu ile ilgili, dolarla da aklanıyor 🙈 bu çok saçma bir argüman gibi geliyor. Ayrıca dünyadaki kriptoların tamamı kara para aklanması için harcansa bile tüm dünyadaki kara paranın %3ü tek aklanabiliyor 😬
Tamam haklı olabilirsiniz. Ama dinen borsa oynamak caiz değildir. Uygun olan şekil örnek veriyorum; 10.000 TL paran var harcamayacaksn kenarda durucak o para ile dolar alabilirsin, tek şartı ihtiyacın olduğu zaman çekmen yükseldiği zaman çekersen caiz olmuyor araştırmalarımın sonucu bu şekilde

emr1945

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
emrehan keskin
Arkadaşlar iyi günler. İnternette pek net bir şey bulamadım ama galiba doğru değilmiş. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Bende girişmek istiyorum ama tereddüt ediyorum. Nihat Hatipoğlu doğru olmadığını ama kötü de olmadığını söylüyor. Pek net bilgi bulamadım dediğim gibi. Hani şu konuda kavga etmeden değil de, birbirimizle tartışarak yardımcı olalım. Cevabını gerçekten merak ediyorum. Anketi de oylarsanız sevinirim :)
aslında dinciler kötülemeye çalışıyor ama aslında yıllardan beri yapılan bir şey normal borsada ve caiz ama coin işine gelince trde azalsın diye caiz değil diyorlar(ne haram ne helal ama yapılması günah değil) saçmalık bence

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Tamam haklı olabilirsiniz. Ama dinen borsa oynamak caiz değildir. Uygun olan şekil örnek veriyorum; 10.000 TL paran var harcamayacaksn kenarda durucak o para ile dolar alabilirsin, tek şartı ihtiyacın olduğu zaman çekmen yükseldiği zaman çekersen caiz olmuyor araştırmalarımın sonucu bu şekilde
Anladım o konuda bilgim yok ben kripto için bu vodatilasyonun yanın zamanda gideceğini düşündüğüm için ileride altın gibi olacağını düşünüyorum. O yüzden buna haram demenin doğru olmadığını savunanlardanım, yukarıda ifade ettim zaten.

SucukluYumurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
oğuzhan karaman
Hocam adamlar diyorki bu piyasada batanda var kazananda biz helal dersek kazananlar olduğu gibi büyük bir kısımda kaybedecek bunun sorumluluğunu almak istemiyoruz kazandırması kesin elle tutulur ne olduğu belli şeylere yönlendiriyorlar altın gibi bu durumu araştırırken bankalardaki altın hesaplarının bile helal olmadığını öğrendim sen altının güncel fiyatını bankaya ödüyorsun ödediğin miktar kadar altın hesabında var ama sen o parayı çekince gerçekten bir altın bozdurmuş olmuyorsun sana gelen kar bankanın dinen uygun olmayan yöntemlerden kazandığı parayla geliyor faiz gibi bu durumu coin piyasası için düşününce neden helal olarak kabul edilmediği daha net anlaşılıyor
İşte olay kişide bitiyor bankadan faiz yemek ona kalmış sen düşürken satarsan zarar edirsin satmazsan kaybın olmaz bilmeden oynarsan benim adam diyeceğim bişey yok o zaman kişi oynamayı biliyosa oynasın bankaya gelince ona bakarsak tüm bankalarda faiz var özel , devlet farketmeksizin kişi mecbur bu faizi ödeyecek yoksa alamaz nerden alacak bu parayı.

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İşte olay kişide bitiyor bankadan faiz yemek ona kalmış sen düşürken satarsan zarar edirsin satmazsan kaybın olmaz bilmeden oynarsan benim adam diyeceğim bişey yok o zaman kişi oynamayı biliyosa oynasın bankaya gelince ona bakarsak tüm bankalarda faiz var özel , devlet farketmeksizin kişi mecbur bu faizi ödeyecek yoksa alamaz nerden alacak bu parayı.
Haklısınız hocam

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan

SucukluYumurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
oğuzhan karaman
O zaman devletler hiçbir şey yapmasın sadece fiziksel güç harcasın nere kadar.

OrionKnight55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Selim Çakır
Discord
OrionKnight#0090
wergi haram mıdır ya da yolsuzluk?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kumar gibi bir şey diyorlar ama bilmiyorum. Sizlere sorarak öğrenmek istedim.
zarar edince ne dedik sana böyle batarsın kar edince haram yok öyle dünya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,682
Üyeler
163,701
Son üye
İmTeo
Top Bottom