Neler Yeni

Coinler Haram Mıdır?

Kripto Paralar Haramdır?

• Evet

Oylar: 38 19.5%
  • Hayır

Oylar: 104 53.3%
  • Ortası

Oylar: 53 27.2%

• Oy kullanan toplam üye
    195

HoYeon Jung

80+ Gold
Abicim sen ekran kartı alıp onunla kazım yapıyorsun. Bu senin emeğin. Nedem haram olsun? Coin almakta bir emek almaktır. Başkasının kazdığını almak gibi düşün. Marketten bişi alırsın aynı hesap. Bence haram demek saçmalık olur.
Coin 8 yıldır olan bir şey yani önceden denirdi şimdi bu neden konu oldu yani insan biraz düşünür.
Arkadaşlar ben haram veya helal olduğunu savunmadım. Yani bilmiyorum, sizlerden öğrenmek istiyorum. Sanki bir tık agresif davrandınız :D

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,575
İsim
Mert Metshi

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
haram olması için hiçbir sebep yok

Berk Atmaca

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Arkadaşlar ben haram veya helal olduğunu savunmadım. Yani bilmiyorum, sizlerden öğrenmek istiyorum. Sanki bir tık agresif davrandınız :D
Yok kanka bende fikrimi belirttim :D senlik değil yani alındıysan özür dilerim amaıcm o değildi

SucukluYumurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
oğuzhan karaman
hayır yani saçma çünkü o yüzden biraz çıkışlar olabilir 😀

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar iyi günler. İnternette pek net bir şey bulamadım ama galiba doğru değilmiş. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Bende girişmek istiyorum ama tereddüt ediyorum. Nihat Hatipoğlu doğru olmadığını ama kötü de olmadığını söylüyor. Pek net bilgi bulamadım dediğim gibi. Hani şu konuda kavga etmeden değil de, birbirimizle tartışarak yardımcı olalım. Cevabını gerçekten merak ediyorum. Anketi de oylarsanız sevinirim :)
normal paranın sanal hali gibi düşün işte dinsel mevzulara girmiyorum.

MrYılmazer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Yusuf Yılmazer
Arkadaşlar iyi günler. İnternette pek net bir şey bulamadım ama galiba doğru değilmiş. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Bende girişmek istiyorum ama tereddüt ediyorum. Nihat Hatipoğlu doğru olmadığını ama kötü de olmadığını söylüyor. Pek net bilgi bulamadım dediğim gibi. Hani şu konuda kavga etmeden değil de, birbirimizle tartışarak yardımcı olalım. Cevabını gerçekten merak ediyorum. Anketi de oylarsanız sevinirim :)
karşılığı olmadiği için haram .Bu paralarin karşliğinin olmadiğini avrupada amerikadaki ekonomistlerde soyluyor.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Biliyorum ama pek emin değilim, şöyle bir şey okumuştum. ''Elle dokunulup, gözle görülemeyen şeyler haramdır.'' gibi bir şeydi. Tam emin değilim. Cevabınız için teşekkürler.
O zaman aldığımız tüm internet hizmetleri haram oluyor. Bence ne mining ne de coinler haram değil. Ben teknolojiyi çokça okudum araştırdım ve haram olmadığına kanaat getirdim.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
@muhammetsaglam,
Kur'an'da net olarak geçmeyen hiçbir şeye kimsenin "Haram!" deme yetkisi yoktur.
Haram olan bir durum da yok fakat Hatipoğlu'nun da dediği gibi şaibeli bir durumdalar.
Arkanda duran bir kurumun olmadığı, her an tehlikede olduğun, sanal paraların borsası.
Bazı etiklere ters düşüyor, uzak durulması o yüzden tavsiye ediliyor. Kolay para, hayır getirmez.
Fakat kimse "Kesin günah." "Haram." gibi şeyler diyemez. O yüzden "-e bilmek" eki kullanılıyor.
Dini bakımdan şüphe bırakan şeylerden uzak durmak, en mantıklısı. Yine de size kalmış bir tercih.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
karşılığı olmadiği için haram .Bu paralarin karşliğinin olmadiğini avrupada amerikadaki ekonomistlerde soyluyor.
Onlarca bilgisayarda depolanan byte'ları satın alıp veriyorsun.

Top Bottom