Neler Yeni

Coinler Haram Mıdır?

Kripto Paralar Haramdır?

• Evet

Oylar: 38 19.5%
  • Hayır

Oylar: 104 53.3%
  • Ortası

Oylar: 53 27.2%

• Oy kullanan toplam üye
    195

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
O zaman Dolar , Euro da alıp satmak haram

Bu nasıl bir zihniyet , Diyanet bile caiz olduğunu söylüyor

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
Hocam kripto paraların ticaret olduğunu düşünmüyorum.
sebebi ne peki ? bir şeyi ticaret yapan al sat olayı değil mi coin de aynı mantık . batmak da çıkmak da şansa ve zekaya baglı nerde alcan nerde satcan acele etmicen ticareti ticaret yapan şey bunlar değil mi ?

HoYeon Jung

80+ Gold
wergi haram mıdır ya da yolsuzluk?
Mesaj otomatik birleştirildi:

zarar edince ne dedik sana böyle batarsın kar edince haram yok öyle dünya
Son cümlenizden bir şey anlamadım ama verginin haram olduğunu düşünmüyorum. Konunu siyasete gideceğini düşünüyorum ve pek fazla uzatmak istemiyorum ama devlette parayı gökten bulmuyor herhalde ancak tabii ki de günümüzdeki gibi saçma sapan her şeyden vergi almanın haram olduğunu düşünüyorum. Bir şey alırken 1 tane kendimize 2 tane devlete alıyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman Dolar , Euro da alıp satmak haram

Bu nasıl bir zihniyet , Diyanet bile caiz olduğunu söylüyor
Hocam rica etsem linkini falan atma şansınız var mıdır? Ben pek baktım, bulamadım da.
(Yanlış anlaşılma olmasın, sadece öğrenmek istiyorum :) )

coLSwaG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Eren Güler
Coine kumar denmesinin sebebi riskli olması ama temelde borsa gibi. Haram olup olmamasını düşünmenize gerek yok bence, normal hayatta kusursuz bir müslüman ya da bir peygamber olmadığınız sürece. Her şey bitti bu mu kaldı yani.

ulaasbcc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Ulaş Biçici
Instagram
https://www.instagram.com/ulaasbcc/?hl=tr
Steam
https://steamcommunity.com/id/lquad/
Twitter
ulaasbcc
Facebook
uls.lqd
Discord
LquadD | Ulaş#2183
kripto paraların ve borsaların (borsa haram sayılıyor diye biliyorum) birsürü teknik analizi, mum analizi, yok bilanço analizi falanı filanı var. Eğer sen bir şirketin hissesini borsada en ince ayrıntısına kadar analiz edersen hissenin geleceği hakkında az çok fikir sahibi olabilirsin. Tabi anlık olaylar da çok büyük etken fakat sonuç olarak %80 fikir sahibi oluyorsun. %80 kesin kanı, fikir sahibi olduğun bir hisseyi almak senin için şans ise haram kabul edebilirsin. Benim için şans değil, ben haram kabul etmiyorum, ki zaten müslüman da değilim. Benzer şey kriptolar için de geçerli. Mum analizleri, teknik analizleri, piyasaya hakim kişilerin hareketleri ve yorumları, normal kullanıcıların hareketleri ve benzeri analizler ve olaylar o kripto paranın geleceğini belirliyor. E bu analizleri doğru yapmak da yine bizi %80 kesin kanı, fikir sahibi yapıyor. %80 senin için şans ise haram kabul edebilirsin. %20 de kaybetme şansı değil bu arada. Çok anlık olaylardan anında haberdar olamadığını varsay ve bu nedenle aldığın coin veya hissenin sana zarar ettirdiğini ve ya kâr ettirdiğini varsay. Bu da yine senin bilincinde gerçekleşebilecek bir olay ama anlık takip ediyor olman lazım. Şans olarak yorumlamak saçma. Coin veya borsaya haram denmesinin sebebi şans oyunu kabul edilmesi. E sen şans oyunu olarak yorumlamıyorsan sorun yoktur. Aslında bu kimin nasıl yorumladığına bağlı bir şey de değil, kimin nasıl satın aldığına bağlı. Sen şans eseri kazanıyorsan haram sayılabilir ama sen analizlerini yaptıysan sorun yok. Kaybetsen de kazansan da haram değil.

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
Hocam rica etsem linkini falan atma şansınız var mıdır? Ben pek baktım, bulamadım da.
(Yanlış anlaşılma olmasın, sadece öğrenmek istiyorum

Koskoca Yeni Şafak Gazetesinin yalan söyliyeceğini sanmıyorum

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
kripto paraların ve borsaların (borsa haram sayılıyor diye biliyorum) birsürü teknik analizi, mum analizi, yok bilanço analizi falanı filanı var. Eğer sen bir şirketin hissesini borsada en ince ayrıntısına kadar analiz edersen hissenin geleceği hakkında az çok fikir sahibi olabilirsin. Tabi anlık olaylar da çok büyük etken fakat sonuç olarak %80 fikir sahibi oluyorsun. %80 kesin kanı, fikir sahibi olduğun bir hisseyi almak senin için şans ise haram kabul edebilirsin. Benim için şans değil, ben haram kabul etmiyorum, ki zaten müslüman da değilim. Benzer şey kriptolar için de geçerli. Mum analizleri, teknik analizleri, piyasaya hakim kişilerin hareketleri ve yorumları, normal kullanıcıların hareketleri ve benzeri analizler ve olaylar o kripto paranın geleceğini belirliyor. E bu analizleri doğru yapmak da yine bizi %80 kesin kanı, fikir sahibi yapıyor. %80 senin için şans ise haram kabul edebilirsin. %20 de kaybetme şansı değil bu arada. Çok anlık olaylardan anında haberdar olamadığını varsay ve bu nedenle aldığın coin veya hissenin sana zarar ettirdiğini ve ya kâr ettirdiğini varsay. Bu da yine senin bilincinde gerçekleşebilecek bir olay ama anlık takip ediyor olman lazım. Şans olarak yorumlamak saçma. Coin veya borsaya haram denmesinin sebebi şans oyunu kabul edilmesi. E sen şans oyunu olarak yorumlamıyorsan sorun yoktur. Aslında bu kimin nasıl yorumladığına bağlı bir şey de değil, kimin nasıl satın aldığına bağlı. Sen şans eseri kazanıyorsan haram sayılabilir ama sen analizlerini yaptıysan sorun yok. Kaybetsen de kazansan da haram değil.
Bu analizcilerde çocuk kandırıyor kardeşim. 😃😃😃

DaffyGraphic

80+ Silver
Arkadaşlar iyi günler. İnternette pek net bir şey bulamadım ama galiba doğru değilmiş. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Bende girişmek istiyorum ama tereddüt ediyorum. Nihat Hatipoğlu doğru olmadığını ama kötü de olmadığını söylüyor. Pek net bilgi bulamadım dediğim gibi. Hani şu konuda kavga etmeden değil de, birbirimizle tartışarak yardımcı olalım. Cevabını gerçekten merak ediyorum. Anketi de oylarsanız sevinirim :)
Bence haram kumar gibi bir şey olduğunu düşünüyorum.Kumarda parayla oynuyorsun ya paranı artacak yada azalacak.Coinde aynı mantık.

SucukluYumurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
oğuzhan karaman
Bence haram kumar gibi bir şey olduğunu düşünüyorum.Kumarda parayla oynuyorsun ya paranı artacak yada azalacak.Coinde aynı mantık.
Hayır çok alakasız kumarda kartlar oynuyarak kazanıyorsun burda ise yatırım yapıp üretimden kazanıyosun kumarla alakası bile yok.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Arz ve talebe göre herhangi bir şeyin fiyatının ederinden fazla ya da az olması, yani haksız kazanç sağlaması haram olabilir. Bu konuda kesin bilgiye ahirette ulaşabiliriz diye düşünüyorum.
Coin alıp satmak haram mı değil mi emin değilim ancak kaldıraçlı işlem gibi icatlar tam anlamıyla kumar benzeri. Şöyle, 10x veya 20x kat belirleyip para yatırıyorsun ve sonra yükselecek veya düşecek diye tahminde bulunuyorsun. Tahmin tutarsa fazla kazanıyorsun, tutmazsa yatırdığın tutarı tamamen kaybediyorsun. Bu işlem tam anlamıyla kumar.
Airdrop alıyorsun (sözde bedava ama cüzdana çekerken işlem ücreti ödüyorsun), henüz listelenmemiş piyasayada işlem görmeyen yeni bir kripto para. Bu para işlem görmeye başlarsa çok kazandıracakmış. Kesin kazanç sağlamıyor, yani ya tutarsa. İşte size kumar.
Mining, pow ve pos var. Bu konuda bir fikrim yok kumar olup olmadığı konusunda.
Yukarıdaki gibi ya tutarsa şeklinde olan her şey yüzde yüz kumar. At yarışı, iddia, loto, piyango... vb bir farkı yok.

Hyper_Dream

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Berkan KABLAN
İlgilendiği Kategoriler
laptop, mouse, klavye, oyun, masaüstü pv
bence haram
uğraşmadan yatarak para kazanıyorsun

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Bununla ilgili net bir kısas yok, ama borsanın ve faizin haram olduğunu biliyorum.
babam çok bilgilidir bu konuda (imam hatip mezunu) başkalarına anlatırken dinliyordum eski alimler yok diyordu.

Top Bottom