Çok kilo almaya başladım napabilirim?

91 mi?!?! Hocam bu gerçekten normal değil. Size önceden söyledim diye hatırlıyorum. Bir gidin kan testi falan yaptırın.
Hocam 96 kilo olmuşum ama sorun benden kaynaklı. Ramazan bittiğinden beri hamburger,fast food gömüyorum. Annemler memlekete gittiler bir takım işlerden dolayı. Aldığımıda anlayabiliyorum ama yazın vermeyi düşündüğümden sıkıntı yok. İnş veririm tabi.

17 yaşındayım. Eskiden hep zayıf biriydim hatta hiç kilo alamıyordum. Son 2 senedir falan boyumun uzamasının durmasıyla çok kilo aldım. 2 senede boyum 2-3 cm uzadı. Kilom 25kg civarı arttı. Çoğunluğu da bu seneden. YKS'ye hazırlandığımdan bu kilo mevzusuna çok dikkat etmedim ancak son 4-5 ayda aşırı aldım. İşin garibi ben ramazanda da kilo alan biriyim. Boyum 180 kilom 85 civarı. Sene başı 75 civarıydım. Ne yapabilirim? Sınavdan sonraya mı bırakayım? İnanılmaz rahatsız ediyor bu durum beni.
Az hareket fazla yemek kilo aldırır büyük ihtimalle yks hazırlandığını için evden çıkmıyorsun bu yüzden yediğin fazla geliyor yemeği azaltabilirsin spor yapabilirsin

Kardeş 1 yemek kaşığı yağda tam 100 kalori var. Yağ oranına dikkat et. Mesela ketçap ve mayonezlerde de çok kalori oluyor. Aşırı ekmek tüketimi de kilo almanın başlıca nedenleri. Sebze ağırlıklı ve yağsız et ağırlıklı beslen. Bol bol salata ve sebze tüket ve yanında ekmek tüketme.

Hocam 96 kilo olmuşum ama sorun benden kaynaklı. Ramazan bittiğinden beri hamburger,fast food gömüyorum. Annemler memlekete gittiler bir takım işlerden dolayı. Aldığımıda anlayabiliyorum ama yazın vermeyi düşündüğümden sıkıntı yok. İnş veririm tabi.
Hocam sürekli ertelemezseniz iyi... Umarım başarırsınız.

Çözüm basit hocam muhtemelen evde ki yapılan yemek öğünü dışında yemek yiyorsunuz belki kendiniz öğün hazırlıyorsunuz ya da dışarıdan yemek söylüyorsunuz, kısaca evde ki yemek öğününe adapte olursanız ve payınıza düşen yemeği yerseniz kilo almanız duracak ve kilo vermeye de başlayabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,168
Üyeler
174,833
Son üye
Orcinusorca
Geri