Neler Yeni

Colorful Anakart alınır mı?

szuo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Zahid Öncü
Merhabalar, umarım iyisinizdir. Öncelikle güncel sistemim;
Ryzen 5 5600
RX 6700 XT
B450M-A PRO MAX
16 GB RAM

Aklımda sistemimi geliştirmek var. RTX 5XXX ekran kartı, Ryzen 7 7800X3D işlemci ve Patriot CL30 6000mhz 32GB RAM ile DDR5'e geçmeyi düşünüyorum. Ancak anakart konusunda COLORFUL B650M-PLUS ve MSI B650M GAMING PLUS bu model arasında çok kararsız kaldım. Colorful B650M-PLUS modelinde PCIe 5.0 soketi bulunuyor ve fiyatı çok daha uygun. MSI B650M'de ise PCIe 5.0 slotu bulunmuyor ama markanın tecrübesi söz konusu. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,007
İsim
Mehmet Aslan
Ryzen 5 5600
RX 6700 XT
B450M-A PRO MAX
16 GB RAM

Aklımda sistemimi geliştirmek var. RTX 5XXX ekran kartı, Ryzen 7 7800X3D işlemci ve Patriot CL30 6000mhz 32GB RAM ile DDR5'e geçmeyi düşünüyorum. Ancak anakart konusunda COLORFUL B650M-PLUS ve MSI B650M GAMING PLUS bu model arasında çok kararsız kaldım. Colorful B650M-PLUS modelinde PCIe 5.0 soketi bulunuyor ve fiyatı çok daha uygun. MSI B650M'de ise PCIe 5.0 slotu bulunmuyor ama markanın tecrübesi söz konusu. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.
bir kaç gün önce 3700 liraydı , fiyatına göre baya fp anakart. Yarını bekle, belki gaming gecesinde indirim yaparlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: szuo

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Hüseyin Mert Görgel

Satriani

80+ Bronze
Ryzen 5 5600
RX 6700 XT
B450M-A PRO MAX
16 GB RAM

Yüksek seviye donanımlara bütçe ayırırken ben şahsi olarak anakart kısmında gidip 4K fiyatı olan bir bileşen tercih etmezdim.
İşini görmez mi? Kesinlikle görür, gayet dolu özelliği de var ama mesela bunu 7500F/7600 işlemciler ve daha alt seviye GPU'lar ile konfigüre edecek olsan kesinlikle F/P bi' kart olarak herkes tarafından da önerilir. Benim şahsi düşüncem biraz daha üst seviye bir MB olur.

• Beğen

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,007
İsim
Mehmet Aslan
3700 lira olan baska bir modeliydi diye hatirliyorum o stoklarda yoktu en son baktigimda
yok hocam hatırlıyorum o modeli , 60-70 lira mı ne fark vardı aralarında , o fiyata düştü o anakart. Bir arkadaş sormuştu çünkü.

szuo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Zahid Öncü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bir kaç gün önce 3700 liraydı , fiyatına göre baya fp anakart. Yarını bekle, belki gaming gecesinde indirim yaparlar.
Peki hocam dediğim parçalarla ilgili bana herhangi bir sıkıntı yaşatmaz değil mi? Performans kaybı, yazılım problemleri vs.
Yüksek seviye donanımlara bütçe ayırırken ben şahsi olarak anakart kısmında gidip 4K fiyatı olan bir bileşen tercih etmezdim.
İşini görmez mi? Kesinlikle görür, gayet dolu özelliği de var ama mesela bunu 7500F/7600 işlemciler ve daha alt seviye GPU'lar ile konfigüre edecek olsan kesinlikle F/P bi' kart olarak herkes tarafından da önerilir. Benim şahsi düşüncem biraz daha üst seviye bir MB olur.
Hocam evet bende bu görüşteydim ancak f/p olarak cidden güzel duran bir seçenek bir de anakartlar ile çok bilgili olmayınca neden olmasın demiştim. Rica etsem önerinizi linkleyebilir misiniz?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,007
İsim
Mehmet Aslan
Peki hocam dediğim parçalarla ilgili bana herhangi bir sıkıntı yaşatmaz değil mi? Performans kaybı, yazılım problemleri vs.

Hocam evet bende bu görüşteydim ancak f/p olarak cidden güzel duran bir seçenek bir de anakartlar ile çok bilgili olmayınca neden olmasın demiştim. Rica etsem önerinizi linkleyebilir misiniz?
anakart hakkında pek bilgim yok hocam , fakat özellikleri fiyatına göre doyurucu. İncelemlerine bak istersen.

• Beğen

Satriani

80+ Bronze

Şöyle işe yarayabilecek uzun da bir anakart videosu var, mesela bunu izleyerek önce biraz daha ön bilgi edinmekte fayda var.
Kesinlikle işini görür aslında, gereksiz kullanmayacağın özellik ya da slotlara para vermek de ekstra saçma olur. Burada önemli olan kart bileşenlerindeki kalite ve ileriye dönük farklı ihtiyaçları karşılaması durumu. Zaten temel olarak bakınca, teknoloji öyle hızlı ki; bugün aldığımız şey de bi' kaç sene sonra bazı özellikler yönünden eksik kalacak.

• Beğen

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Ümit
kağıt üstünde özellikler gayet iyi duruyor ama böyle bir donanım forumunda bile ne biosunu ne özelliklerini bilen yok.
riske girmek isteyen varsa denesin.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,062
İsim
baba merhaba
colorful bios update de kronik sorunu var gibi ve bios arayüzünde ihtiyaç duyulan bazı ayarlar da yokmuş. ben youtube da yabancı kullanıcıların videolarında gördüm. çoğu kişi bios update edilememesinden muzdarip olmuş.
bi de satış sonrası destek, garanti kısmı incehesapta. zannedersem asus, msi gibi yetkiliservis noktaları yok

Trakya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Koray ercan
Ben 3379 tl ye bi alt modeli Proyu aldım çift ram slotlu olan. Fiyatına göre çok dolu anakart alınabilir

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,062
İsim
baba merhaba
Top Bottom