Neler Yeni

Comnet e geçmeyi düşünüyorum nasıldır?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

RedFlox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Harun Caner
Arkadaşlar kullanan ya da herhangi bir bilgisi olan var mı ?

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,870
İsim
Oğuz Oğuz

oknparlak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Okan PARLAK
COMNET’E GEÇECEK OLAN VE GEÇMEYİ DÜŞÜNENLER İÇİN BİLGİLENDİRMEÖncelikle Türk Telekom - TürkNET - Göknet - Turkcell - Oris Telekom ve Millenicom gibi ISS (İnternet Servis Sağlayıcısı) deneyimlerim olduğu için Comnet ile mukayese etmek daha kapsamlı olacak. 5-6 ISS deneyiminden şunları söyleyebilirim ki her firma istediğini söylesin en hızlısı en kalitelisi daha performanslısı bunların çoğu gerçeği yansıtmıyor, çoğu diyorum çünkü metro Ethernet kullanıyorsanız yani özel bir altyapıya sahipseniz siz bunların zaten dışındasınız. Kısaca alt yapınızın sahibi hangi firma ise onun izin verdiği kadar hızı onun izin verdiği kalitede alırsınız. Özel bir sinyalizasyon ile ancak modifiye edilebilir. Firmaların farklı yapabileceği yalnızca bundan ibarettir. Comnet’e gelecek olursak kimileri müşteri hizmetleri konusunda şikayetçi kimisi ise bağlantı alt yapı konusunda. Ben daha bağlantı sorunu yaşanmayan ISS görmedim. Türkiye şartlarında internet Avrupa standartlarına göre berbat bunu kabul etmemiz gerekiyor. Yurtdışı veri giriş çıkışı kısıtlamalar belli saat aralıklarından erişim kısıtlaması var oğlu var. Müşteri hizmetlerine benimde bir kaç kez işim düştü kibar bir dille yazdım aynı şekilde cevap aldım. Arkadaşları yalanlamak için değil belki farklı temsilciye denk gelmişizdir. Kaliteye gelecek olursak Ping-Jitter benim alt yapımda minimum neyi gerektiriyorsa o kadar. Alt yapı ne hız veriyorsa da maksimum o ufak bir tavsiye 35-70 mbps arası bir alt yapınız varsa stabil bir internet için 35 mbpslik paketi seçin. Alt yapınızdan fazla internet düzensiz olabiliyor. Bir de ISS değiştirdiniz bağlantınız kötü değiştirdiniz kötü yani X firmasının gelip sihirli değnekle dokumasını beklemeyin alt yapınız sizi tatmin edebilecek seviyede ise, bina içi ve ev içi tesisatınızı önce kontrol ettirin. Bu işlemlerde ciddi bir problem yoksa kaliteli bir modeminiz olmasına özen gösterin. Wi-fi kartları ve Network kartları kolay arıza verebiliyor telefonunuz otomatik atıyor kopma falan yaşayabiliyorsunuz. Bu nedenle modem aslında önemli bir etken. Eğer yine sorun varsa alt yapınız sizin düşündüğünüz kadar tatmin etmiyor demektir. Özetle; Comnet kullanacaksanız bu koşullarda etken fiyat olmalı, kalite zaten alt yapı ve ev tesisatınızla alakalı. Comnet kullanacaksanız öncelikle alt yapınızı desteklediği hızda veya altında paket almaya özen gösterin. Merkezi yerlerde alt yapısal genel bir sorun olmadığı için gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Belde gibi yerlerde yaşıyorsanız bağlattıysanız önceki internet sonuçlarına bakın yukarı aşağı aynı hızı alırsınız. Bağlatmadıysanız bulunduğunuz lokasyonda yakın birinin değerlerine bakın. Yine gruplarda bu değerleri paylaşarak fikir edinebilirsiniz. Comnet’e abone olmakta bu arada çok kolay internet üzerinden geçiş yapacaksan abone kodunla kendin adımları takip ederek kolayca yapıyorsun.- Daha sonra evrakları indirip imzaladıktan sonra kimliğinizle beraber fotoğrafını çekip veya tarattırıp site üzerinden tekrar gönderiyorsunuz. - 48 saat içerisinde (benim 24 saat içinde açılmıştı.) internet kullanıcı adı ve şifreniz SMS ile geliyor. İnternetiniz aktif hale geliyor. Tabi mevcut ISS’niz pürüz çıkarmayıp talebe onay verirse.- Daha sonra kargo ile verilen adrese evrakları gönderiyorsunuz. Comnet’e Hoşgeldiniz.Ayrıca bu işlemler sırasında referans kodu kullanırsanız bir sonraki ay için ödeme yapmanıza gerek kalmıyor mesela ilk abone olurken ödediğiniz ücret ile 2 ay internet almış oluyorsunuz. Tabi sizde kodunuzla davet ederseniz belki de fatura bile ödemeyebilirsiniz. :) BEDAVA İNTERNET KODU:Başvuru sırasında +30 gün bedava internet için referans kodu : CMT698XQW

Samet ?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Samet ?
Arkadaşlar kullanan ya da herhangi bir bilgisi olan var mı ?
NetSpeed kullanicisi olarak NetSpeed oneririm. 2 side TT altyapisi kullaniyor fakat musteri hizmetleri ve POP noktalari olarak Netspeed 2-0 onde.

oknparlak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Okan PARLAK
NetSpeed kullanicisi olarak NetSpeed oneririm. 2 side TT altyapisi kullaniyor fakat musteri hizmetleri ve POP noktalari olarak Netspeed 2-0 onde.
Netspeed muhtemelen Haziran ayında port fiyatları gerekçesiyle zam yapacak bu sebeple fiyat performans hemde 6 aylık 1 yıllık paket alırsan zamdan 1 yıl boyunca etkilenmiyorsun bu avantajlarından dolayı kullanıyorum

mdkmdk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mesut Kırkbir
Ben yeni geçtim. Bir günde geçiş tamamlandı. Şimdilik bir sorun yok. Eski interneti kapatmadan geçebilirsiniz. Arkadaşını getirene ikisinede 1 ay bedava var. Geçmeyi düşünen olursa benim kampanya kodu mu yazarsa sevinirim ikimizde kazanırız.
CMT535FCV

şakşukacı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Hasan Erener
Ben yeni geçtim. Bir günde geçiş tamamlandı. Şimdilik bir sorun yok. Eski interneti kapatmadan geçebilirsiniz. Arkadaşını getirene ikisinede 1 ay bedava var. Geçmeyi düşünen olursa benim kampanya kodu mu yazarsa sevinirim ikimizde kazanırız.
CMT535FCV
Hala kullanıyor musunuz? Memnun musunuz?

RaMo55

80+
Kullanıyorum memnunum.
Ama kusursuz değiller onu söyleyeyim.
Sözleşmesiz tüm firmalarda beklenmedik kesintiler oluyor ve her firmanın sana vereceği ping değeri değişiklik gösterir bunun için firmaların gruplarına girmenizi öneririm varsa facebook veya telegram.
Hepsi en iyisiz diyor fakat öyle bir şey yok önemi olan sizin alt yapınız.

Her firmanın ping değeri ve müşteri hizmetleri değişiklik gösteriyor iyi şekilde araştırın.
Gelişen bu firmalar dışında diğerlerinden hizmet almanızı şahsen önermem..
COMNET,NETSPEET,GİBİRNET,TÜRKNET.
BU 4 firmadan birinden hizmet alabilirsin. Netspeed mobil uygulaması yok bilginize

Ekler

• HIZ TESTİ.png
    HIZ TESTİ.png
    137.4 KB · Hit: 130

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Hakan Can Yıldırım
Müşteri hizmetlerinin yapay zeka olduğundan şüphelendiğim bir firma. Şu kablonet fiberi bi aktif olsun içerdeki kalan 70 günüme bakmadan geçiş yapacağım. Yurtdisi çıkışları çok kötü, Twitch izliyorsan sıkıntı yaşayabilirsin. Kafasina göre arada ip anlasmazligi hatasi oluyor bu sadece bende degil comnet kullanan arkadaşımda da ayni anda gerçekleşiyor. Fiber alternatifim olmasa pahalida olsa turknet kullanirdim.
1672314918024.png

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom