Core 2 Quad Q9450 Overclock

YusufShn01

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
641
Herkese selamlar şu an kulandığım sistemim şu şekilde

Anakart: Ecs G-31T M-7
Ram: 667 Mh 2*2 Kingston
İşlemci: Pentium E5300
Güç Kaynağı : 500W Cooler Master
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 420

Şimdi ben bu sistemin ekran kartının kötü olduğunu biliyorum yorumlarda söylemenize gerek yok fakat başarılı bir şekilde soğutma sağladığım için ekran kartını yüksek oc yaptım ve stabil kullanıyorum 70 Derecelerde
İşlemcim orjinalde 2.6 Ghz ben şu an 3.2 Ghz olarak kullanıyorum voltaj vermeden
Q9450 aldım kargo yarın gelir benim anakartım voltaj veremiyor malesef ve anakartın kullanma klavuzunda maks 95W TDP değerine sahip olduğu yazıyor
Ben bu işlemciye oc yaparsam direk olarak TDP değeri artıcaktır bu benim anakartıma zarar verir mi bilgisi olan varmı ?

Bilen yokmu hala :/

G31 yongaya sahip anakartlarda OC için zorlama derim. P35/P45 veya X38/X48 olmadıktan sonra pek başarılı olacağını sanmam. Keza anakart markan ECS. Exper, Casper kasalarda kullanılan, bazılarında fan girişi için yer olmayan bir anakart kendisi.

Valla G31 chipset ile oc yapmak çin işkencesi gibi bir şey

G31 yongaya sahip anakartlarda OC için zorlama derim. P35/P45 veya X38/X48 olmadıktan sonra pek başarılı olacağını sanmam. Keza anakart markan ECS. Exper, Casper kasalarda kullanılan, bazılarında fan girişi için yer olmayan bir anakart kendisi.
Q9450 orjinal 2.66 Ghz ben sadece 3.00 Ghz yapıcam voltaj vermeme gerek kalmaz ama anakartı yakar mıyım çünkü TDP değeri yaklaşıık 100 e çıkar diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir de lga 775 soket ddr3 veya ddr2&ddr3 combo anakart önerir misiniz sağlam overclock yapılabilen

Q9450 orjinal 2.66 Ghz ben sadece 3.00 Ghz yapıcam voltaj vermeme gerek kalmaz ama anakartı yakar mıyım çünkü TDP değeri yaklaşıık 100 e çıkar diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir de lga 775 soket ddr3 veya ddr2&ddr3 combo anakart önerir misiniz sağlam overclock yapılabilen
Ölü bir yatırım olur 2021 yılında DDR3 775 Soket anakarta yatırım yapmak. Fiyatları da fazlasıyla yüksektir P43 çipsetlerin falan. Niye böyle yapmak istiyorsun anlamadım. En azından LGA 1155 Sokete geç tak bir İ5 kafan rahat etsin
İlla anakart öner dersen : https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P43T-ES3G-rev-13#ov
OC için önerilen sağlam anakartlardan biridir. Fakat bulması zor, fiyatları yüksek. Geçmişe yatırım yapma derim.

Ölü bir yatırım olur 2021 yılında DDR3 775 Soket anakarta yatırım yapmak. Fiyatları da fazlasıyla yüksektir P43 çipsetlerin falan. Niye böyle yapmak istiyorsun anlamadım. En azından LGA 1155 Sokete geç tak bir İ5 kafan rahat etsin
İlla anakart öner dersen : https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P43T-ES3G-rev-13#ov
OC için önerilen sağlam anakartlardan biridir. Fakat bulması zor, fiyatları yüksek. Geçmişe yatırım yapma derim.
sistemi en fazla 2 yıl daha kullanıp sonra atıcam zaten üniversteye geçince laptop almayıdüşünüyorum o zamana kadar idare etmesi için ufaktan geliştirmek istiyorum ikinci elden 100 tl ye felan ddr2 olsada olur güzel oc yapaacğım anakarart yokmu

peki ddr2 4 ram slotu olan ve 8gb ram desteği olan anakart önerebilir misiniz ?

Konuyu güncellemek istiyorum ekran kartı olarak R7 240 aldım ssd de aldım tek eksik anakart oldu bende almışken DDR3 ve en az 1333 MHz istiyorum öneri alabilir miyim 775 soket olucak ve 8 GB desteklese yeter benim için

Geri