Neler Yeni

Core Clock'u dahada nasıl düşürürüm?

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
Merhaba arkadaşlar ben rtx 3060 ile mining yapıyorum. Msi afterburner üzerinden biraz ayarlama yaptım mining için. Ama bu ayarlar beni çok memnun etmedi malum havalarda sıcak. Gördüğünüz gibi core clock 1300 civarı ben bunu 1000'e indirmek istiyorum. İnternette dolaşırken ben azaltmak istiyorum. Sizce nasıl yapabilirim?

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    264.8 KB · Hit: 144

RGB Delisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,285
İsim
Anonim-Anonim
Merhaba arkadaşlar ben rtx 3060 ile mining yapıyorum. Msi afterburner üzerinden biraz ayarlama yaptım mining için. Ama bu ayarlar beni çok memnun etmedi malum havalarda sıcak. Gördüğünüz gibi core clock 1300 civarı ben bunu 1000'e indirmek istiyorum. İnternette dolaşırken ben azaltmak istiyorum. Sizce nasıl yapabilirim?
@RevDeisDou @cfranko

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,114
İsim
Cicikuş
1000 biraz yavaş olur sanki benim RX 570 bile 1120 aşağısı çok yavaş olmaya başlıyordu tabi miningde performans farklıysa bilemem

herkesiöldür31

80+ Bronze
Öncelikle o maksimum düştüğü değeri belli ediyor.

Dediğimi yapmadan önce ayarlar sekmesinden

1628374536689.png

şu iki ayarı aktifleştir Sonra afterburner'a girince mining yapmaya devam et. Mv değerini gözlemle. Core Clock kısacağın için bunun altına inebilirsin.

Düşürmek için CTRL + F'ye basıp voltaj grafiğini aç. Uygun olan bir voltaj bulman lazım. Mining yaptığın için 700-800 arası iyidir. İstediğin voltaja denk gelen kutucuğu bulup onu istediğin Core Clock değerine kadar düşür. Sonra "L" tuşuna bas, sarı bir çizgi oluşur. Sonra kaydet ve dene.

Bu arada Mining yapıyorsan Belleklerin Samsung veya Micron ise Memory Clock ayarını biraz arttırmanı öneririm. Daha iyi olur Mh adına.

Ekler

• 1628374534050.png
    1628374534050.png
    1.6 KB · Hit: 59
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle o maksimum düştüğü değeri belli ediyor.

Düşürmek için CTRL + F'ye basıp voltaj grafiğini aç. Uygun olan bir voltaj bulman lazım. Mining yaptığın için 700-800 arası iyidir. İstediğin voltaja denk gelen kutucuğu bulup onu istediğin Core Clock değerine kadar düşür. Sonra "L" tuşuna bas, sarı bir çizgi oluşur. Sonra kaydet ve dene.

Bu arada Mining yapıyorsan Belleklerin Samsung veya Micron ise Memory Clock ayarını biraz arttırmanı öneririm. Daha iyi olur Mh adına.
Ya voltaj değerlerinden birazcık korkuyorum bozarım falan diye de. 41mh kazıyorum şuan için yeterli. İsterseniz discord üzerinden konuşalım hem ben bir kaç şey sorarım hem de oradan daha iyi anlatırsınız. DC: selambenejder#0001

herkesiöldür31

80+ Bronze
Ya voltaj değerlerinden birazcık korkuyorum bozarım falan diye de. 41mh kazıyorum şuan için yeterli. İsterseniz discord üzerinden konuşalım hem ben bir kaç şey sorarım hem de oradan daha iyi anlatırsınız. DC: selambenejder#0001
Attığım mesajı iyice okuyun. Bozulacağı falan yok. Afterburner ayarları kaydetmiyor zaten. Dediğim 2 ayarı açıp mining açıkken ana ekranın SS'ini atın.

Discord olmaz hocam kb.

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Attığım mesajı iyice okuyun. Bozulacağı falan yok. Afterburner ayarları kaydetmiyor zaten. Dediğim 2 ayarı açıp mining açıkken ana ekranın SS'ini atın.

Discord olmaz hocam kb.
Böyle mi?

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    287.8 KB · Hit: 78
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
Heh, şimdi daha anlaşılır oldu. Bence şu an bulduğunuz ayar güzel. Memory Clock arttırmayı deneyin. Core Clock düşürmeye pek gerek yok.

Sıcaklıklar yerinde. Çok rahatsız etmeyecekse fan hızını da %40 yapabilirsiniz.
Hocam benim biraz fan hızıyla ilgili sıkıntım var. Ben fan hızını arttırmaya çalışsam veya azaltmaya çalışsam değişmiyor. Mining açıkken sabit yüzde 30'da çalışıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıcaklık düşer diye Core Clock düşüriyim dedimde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
Yok hocam o zor düşmez.

Hangi Miner'ı kullanıyorsunuz? Aynı sorunu yaşayan arkadaşım var da.
Claymore kullanıyorum hocam. 1-2 miner daha denedim fakat bazılarında 1 saatte bir bozuluyordu kapatıp açmam gerekiyordu. Sizin önerdiğiniz bir miner var mı acaba?

herkesiöldür31

80+ Bronze
Claymore kullanıyorum hocam. 1-2 miner daha denedim fakat bazılarında 1 saatte bir bozuluyordu kapatıp açmam gerekiyordu. Sizin önerdiğiniz bir miner var mı acaba?
Nicehash gayet güzel. İyi bir sistemi var. Claymore kullanıp bu sorunu yaşayan da gördüm. Özel fan profili yapmayı deneyin belki işe yarar. Ama zaten şu anki sıcaklıklarınız gayet iyi.

Top Bottom