somoncum
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,951
- İsim
- Enver Eryalçın
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Phanteks P500A 0.6mm delik içeriyor toz filtesinin ne kadar ince olduğunu söylememe gerek yok heralde bende Sharkoon TG5 RGB var yanlarında Filtre olmasına rağmen aşırı fazla toz çekiyor içine ve bu tozu 1 ayda bir temizlememe rağmen fazla. Bu yüzden zaten Mesh filtre alasım yok ayrıca P500A ile Corsair 5000D Airflow arasında 1-2 derece fark var 5000X ilede 5 derece o da o kadar önemli bir fark değil Sharkoon TG5 RGB önü tamamen kapalı olup yanlarında 1 parmak girecek toz filtreli girişleri olmasına rağmen oyunlarda tek fanlı ekran kartım 78 derece işlemci 50-55 derece ram ve SSD ler de 50 dereceyi geçmiyor radyatör ön ve 3 fanı ile arkada 1 fan ile çalışmasına rağmen bu dereceleri yakalıyorum ona rağmen toz alıyor p500a DRGB alsam düşünemiyorum haftada 1 silmek zorunda kalırım heralde.Ultra Fine Mesh tasarımının olayı bu zaten. Mesh panel ve toz filtresini bir araya getirmek. O toz olayını söyleyenler kasalarını yılda bir temizleyen tipler olabilir zira benim kasam da aynı tasarıma sahip olan Lian Li Lancool II Mesh modeli. Onda da toz filtresi yok Ultra Fine Mesh tasarım var ve bu kasaların temel amacı toz filtresi koymadan hem hava akışını güçlendirmek hem de tozlanmayı azaltmak. Bu arada toz filtresi olan kasalarda sıcaklık farkı 7-8 derece kadar oluyorken toz filtresini söktüğünde, bu kasada direkt ham performansı alıyorsun.