Neler Yeni

Yardım Corsair Spec-Delta Kasadaki Stock Fanları, Bu 2 kontrolcüye nasıl bağlarım?

Akanzaii06

80+ Bronze
Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Öncelikle kasamdaki Fanlar Corsair spec-deltanın orijinal öndeki 3 lü fanı. Bunlar 4 pin RGB girişi var ve kendi küçük kasa içi kontrolcüsü var. Aklımda 2 farklı marka olan 1.Gamepower Air Tribüne(6-pin Girişli) 2.Dark marka Fan ( 3pin Argb) girişli kontrolcülü SETLER. bu corsairdaki fanları bu kontrolcüye nasıl bağlayabilirim. Yada piyasada tip olarak bu ürünlere benzeyen 4 pin li kontrolcülü FAN SETİ VAR MI ?
1.Gamepower Air Tribune Kontrocü 6pin girişli
2.Dark 3 pin aRGB girişli
3.Benim kasadaki corsair Fanları 4 pin rgb girişli

Not:çevirici demeyin baktım bulamadım çevirici 3 pini 6 pine yada 6 pini 3 pine çeviriyor oda aliexpreste felan.
1648253328201.png
1648253216613.png

1648253467170.png

1648253484910.png

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
776
İsim
okr
Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Öncelikle kasamdaki Fanlar Corsair spec-deltanın orijinal öndeki 3 lü fanı. Bunlar 4 pin RGB girişi var ve kendi küçük kasa içi kontrolcüsü var. Aklımda 2 farklı marka olan 1.Gamepower Air Tribüne(6-pin Girişli) 2.Dark marka Fan ( 3pin Argb) girişli kontrolcülü SETLER. bu corsairdaki fanları bu kontrolcüye nasıl bağlayabilirim. Yada piyasada tip olarak bu ürünlere benzeyen 4 pin li kontrolcülü FAN SETİ VAR MI ?

Not:çevirici demeyin baktım bulamadım çevirici 3 pini 6 pine yada 6 pini 3 pine çeviriyor oda aliexpreste felan.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
hocam tam olarak amacınız nedir? kasanızdaki fanlar RGB fanlar bu kontrolcüler ise ARGB destekliyor soketler uymayacaktır

Son düzenleme:

Akanzaii06

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam amacım şudur. Corsairin üzerindeki fanların aynısı adeti 250 tl 3 adet fan 750 tl. + bunlara corsair kontolcü alacaz oda 300 civarı 3 fan eklemek için 1000 tl civarı vermek gerekiyor. onun yerine benim f/p olarak buldugum DARK marka ve GamepowerAirTribün var. Dolayısıyla bunlardan 1 tanesini alıp kasadaki Corsair fanlar ile sekronize halinde çalıştırabilmek. diğer türlü cingen işi olcak birisi ankara havasından çalacak diğeri konya havasından.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Çevirici var.
3 pini USB'ye çeviriyor anakarttan asrock programını indirip kontrol ediyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen ARGB ile aynı anda kontrol edemezsin muhtemelen. Kasa fanların RGB olduğu için 4 pin çoklayıcı alıp 3 tane RGB fan alman lazım. Sana RGB fan bulalım daha iyi bence.

Al sana kaliteli ve uygun kasa fanı

1 tanede bundan al

Son düzenleme:

GazzeliAtalay

80+ Bronze
Çevirici var.
3 pini USB'ye çeviriyor anakarttan asrock programını indirip kontrol ediyorsun

Sen ARGB ile aynı anda kontrol edemezsin muhtemelen. Kasa fanların RGB olduğu için 4 pin çoklayıcı alıp 3 tane RGB fan alman lazım. Sana RGB fan bulalım daha iyi bence.

Al sana kaliteli ve uygun kasa fanı

1 tanede bundan al
Son attığın ürün ARGB kontrolü için mi? ll.I şeklinde 5v 3pin olanlar rgb direkt llll şeklinde 4pin giriş olanlar Argb mi oluyor?

Ben rgb çoklamak için şunu aldım. 5v 3pin girişini çokluyor

Ekler

• 1E28A8C0-9085-41F2-BB71-0E4F2C85C2D9.png
    1E28A8C0-9085-41F2-BB71-0E4F2C85C2D9.png
    2.6 MB · Hit: 34

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Son attığın ürün ARGB kontrolü için mi? ll.I şeklinde 5v 3pin olanlar rgb direkt llll şeklinde 4pin giriş olanlar Argb mi oluyor?

Senin corsair fanların 12 v olduğu için sana hem 12 v fan hemde çoklayıcı attım işte

5 v RGB değil ARGB

Akanzaii06

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar benim amacım şuydu. Örneğin gamepowerin kontrolcüsüne tüm fanları takıp. kontrolcüden çıkan 3 pin Argb kablosunuda anakarta takıp böylelikle 3(corsair fanı) 3adet(gamepower) fanını sekronize bir şekilde müdahale edebilmekti. fakat işin sıkıntısı şurda başlıyor. Gamepower in kontrolcüsüne 6 pinli fanlar, beğendiğim Diğer marka Dark marka kontrolcüye ise 3 pin li fanlar giriş yapıyor. Dolayısıyla herşeyi bozan Corsair spec-deltada bulunan fanların 4 pin li olması

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ömer Can
Senin corsair fanların 12 v olduğu için sana hem 12 v fan hemde çoklayıcı attım işte

5 v RGB değil ARGB
Spec delta kasa için rgb çoklayıcı lazım anakart gigabayt h610m-h modeli üst sıvı soğutma yerine 2 tane orjnal kendi fanlarından aldım 3 önde 1 egzoz çıkışı bide üstte 2 tane çıkıs olmak üzere toplam 5 fan olcak ona göre önerebiliceğiniz.bi ürün var mı yanlış ürün almıyım

Akanzaii06

80+ Bronze
Spec delta kasa için rgb çoklayıcı lazım anakart gigabayt h610m-h modeli üst sıvı soğutma yerine 2 tane orjnal kendi fanlarından aldım 3 önde 1 egzoz çıkışı bide üstte 2 tane çıkıs olmak üzere toplam 5 fan olcak ona göre önerebiliceğiniz.bi ürün var mı yanlış ürün almıyım
Ben üzerindeki Corsair fanları söktüm hocam. Teknobiyotik ten dark marka twister model aldım kendi RGB çoklayıcısi var . 3 pin aRGB çıkışlı soketleri. Memnunum tavsiye ederim. Sekronize şeklinde çalışıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ömer Can
Valla reis ben orjinal fan bulcam diye çok ugrstım bide tanesine 150 TL verip 3 tane aldım ama muhabbeti çözdüm çoklayıcı aldım yarın gelicek takıcam inşallah tesekkur ederim yardımın için bu konuyla herkese bişey sordum tek sen geri dönüş yaptın o bile yeter ☺️

Akanzaii06

80+ Bronze
Valla reis ben orjinal fan bulcam diye çok ugrstım bide tanesine 150 TL verip 3 tane aldım ama muhabbeti çözdüm çoklayıcı aldım yarın gelicek takıcam inşallah tesekkur ederim yardımın için bu konuyla herkese bişey sordum tek sen geri dönüş yaptın o bile yeter ☺️
Güle güle kullan aga ne demek

Top Bottom