Corsair TC100 RELAXED Deneyim Paylaşımı

Lesimov

80+
Reaksiyon skoru
3
Selamlar, forumda 1 2 hafta boyunca "rahat" oyuncu koltukları arasında araştırma yaparken çeşitli ilgi çekici markalarda deneyim paylaşım eksikliği gördüm. Bundan dolayı ileride Corsair TC100 almayı düşünen arkadaşlar için ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim.

Koltuğu henüz yeni aldım, aklıma geldikçe konuyu belirli aralıklarla güncellerim. İlk olarak 1 günlük deneyimlerimi aktaracağım.

Öncelikle koltuğu pckolik'ten aldım ve siyah rengini tercih ettim. Aldığımda fiyatı 9000 civarlarındaydı (27 Mart). İyzico ile ilk alışverişte 300 lira cashback yapıyor aklınızda bulunsun.
Satıcı taraflı hiçbir sıkıntı yaşamadım, kargoya verildiği günün ertesi günü elimdeydi. Kutu da güzel ve düzenli geldi. Ancak içinden kurulum kılavuzu çıkmadı, yine de kurulumu çok zor değil

Sıra geldi koltuğa. Önce başlık sonra fikirlerim olacak.

Estetik:
Normalde daha çok konforumu önemserim, ancak bu koltuk bu fiyatlarda gördüğüm bence en havalı koltuklardan birisi. Kumaşı da kaliteli olduğu için çok güzel bir görünüşü var. Setup'umda duruşu da beni tatmin etti. Yine de bence estetik kısmını çok ön plana almamak lazım.

Malzeme Kalitesi:
Malzeme konusunda çok bilgi birikimim yok ancak koltuk full kumaş ve güzel kaliteli bir kumaş. Dikiş yerlerini incelediğimde herhangi bir yerde atlama, deformasyon yoktu. Baya temiz ve sağlam geldi. Ayak kısmı plastik, metal değil. Yine de dandik bir plastik kullanmamışlar ben sorun yaşatacağını sanmıyorum. Kolçakta da plastik kullanılmış ama sert ve kolunuzu yara yapacak türden değil. Yine de bence burda bazı koltuklarda gördüğüm yumuşak bir malzeme daha iyi olurdu.

Konfor:
Oturma yeri ne aşırı yumuşak ne de sert. Günde min 7 saat bilgisayar başında çalışan biriyim, ilk günümde herhangi bir ağrı veya sızı hissettirmedi (üstelik zayıf bir yapım var, kemiğim batar yani ama sızı yok)
Sırt duruşumda da ideal ayarlamayı yapmamın ardından bel desteğiyle birlikte düzgün bir duruş yakaladım ve sağlıklı bir pozisyonda çalışmama devam ettim. Normalde sağa sola eğilir bükülürüm bu koltukta öyle bir durum olmadı.
Az önce bahsettiğim bel desteği bence çok ideal, hem konumu ayarlanabiliyor hem de yumuşaklığı çok düzgün. Sırtınızı düzgün bir konumda sabitliyor. Ancak aynısını boyun yastığı için söyleyemeceğim, boynumu sanki bir salon koltuğunun kol kısmına yastık olmadan koymuşum gibi. Çok sert ve rahatsız edici. O yüzden 1 saatin ardından direkt çıkardım. Muhtemelen yerine farklı bir yastık bakarım.

Diğer:
Koltuk 160 dereceye kadar geri yatabiliyor, 180 derece olması benim için çok bir şey değiştirmediği için bunu önemsemedim. Geri yattığınızda düşecekmişsiniz hissi yaşatmıyor.
Kolçak kısmı sadece aşağı ve yukarı hareket edebiliyor, ne yazık ki sağ sol veya ileri geri hareketleri yok, bu durum beni üzen 2 şeyden birisi.

Puanlamalar:
Malzeme kalitesi 9/10 (Kolçaktaki plastikten -1)
Konfor 8/10 (Kolçaktaki hareketlerin sınırlılığından -1)
Estetik 10/10

Fiyat Performans açısından puanlama yapmayacağım çünkü diğer oyuncu koltukları hakkında forumda duyduklarımdan başka hiçbir bilgim yok. Ben ödediğim paraya karşın aldığım üründen başta memnun kaldım. Uzun vadede dediğim gibi unutmazsam konuyu güncel tutacağım.

EDİT:
Boğaziçi bilgisayar yedek parça temin ediyormuş, o konuda da endişe etmeye sanırım gerek yok

Son düzenleme:
Boğaziçi'ne mail attım. Konuşma bu şekilde. Sanırım yedek parça temin edilebiliyor.
Screenshot 2025-05-15 173120.webp

Hocam merhabalar, hala öneriyor musunuz? Hawk Fame Silver modeli ile bu marka arasında kaldım.

Hocam merhabalar, hala öneriyor musunuz? Hawk Fame Silver modeli ile bu marka arasında kaldım.
Şu ana kadar ki deneyimimde görüşlerim aynı oturma yerinin yumuşaklığı vs gayet ideal. Malzeme kalitesi de güzel ben tercih edilmemesi için sunabileceğim bir sebep yok memnunum açıkçası

Şu ana kadar ki deneyimimde görüşlerim aynı oturma yerinin yumuşaklığı vs gayet ideal. Malzeme kalitesi de güzel ben tercih edilmemesi için sunabileceğim bir sebep yok memnunum açıkçası
Almak istiyorum ama eğer olur da sıkıntı falan çıkarsa muhattap olabileceğimiz birisi yok diye almak istemiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yukarda boğaziçi bilgisayar falan gördüm fakat google'den biraz araştırdığımda şikayetvar'da dolu şikayetler.

1 seneye yakındır kullanıyorum aşırı f/p daha önce ikea markus felan kullandım onlara göre çok iyi

Almak istiyorum ama eğer olur da sıkıntı falan çıkarsa muhattap olabileceğimiz birisi yok diye almak istemiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yukarda boğaziçi bilgisayar falan gördüm fakat google'den biraz araştırdığımda şikayetvar'da dolu şikayetler.
pckolikten aldım ben sitenin iade politikasını okuduğumda eğer iade koşullarına uyuyorsa 14 gün içinde iade edilebileceği yazıyordu. belki ona güvenip deneyimine bakarsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,431
Üyeler
184,627
Son üye
moltisanti.
Geri