[Çözüldü] Corsair Spec Delta mikrofon sorunu

Reaksiyon skoru
5
Selamlar dostlar elimde başlıkta da belirtmiş olduğum Corsair Spec Delta kasa ve anakart olarak da Gigabyte B40M-S2H bulunmakta. Kasanın arka çıkışına hoparlör bağlı ancak ön tarafta hem kulaklık hem mikrofon işareti olan porta normal telefon kulaklığı bağladığımda kulaklığı kullansam da mikrofonu kullanamamaktayım. Bu durum için ekstra bir aparat vb. almam gerekir mi? Windowsda ayarlar kısmında ses giriş kısmında cihaz görünmemekte. Realtek HD Audio'da da benzer bir şekilde. Bağladıktan sonra çıkan bildirimde kulaklığı seçsem de kulaklığı kullanamıyorum.

Selamlar dostlar elimde başlıkta da belirtmiş olduğum Corsair Spec Delta kasa ve anakart olarak da Gigabyte B40M-S2H bulunmakta. Kasanın arka çıkışına hoparlör bağlı ancak ön tarafta hem kulaklık hem mikrofon işareti olan porta normal telefon kulaklığı bağladığımda kulaklığı kullansam da mikrofonu kullanamamaktayım. Bu durum için ekstra bir aparat vb. almam gerekir mi? Windowsda ayarlar kısmında ses giriş kısmında cihaz görünmemekte. Realtek HD Audio'da da benzer bir şekilde. Bağladıktan sonra çıkan bildirimde kulaklığı seçsem de kulaklığı kullanamıyorum.
bende de aynı kasa var. ama çözümünü bilmiyorum. benimki asus realtek olarak geçiyor.

ön tarafa kulaklık bağladığında sıkıntısız çalışıyor mu ?
valla düz mikrofonsuz kulaklık takınca sorunsuz çalışıyor. mikrofonlu kulaklık için tek jak lazım. tek jaklı bir kulaklıkla deneme yapmadım. ama çift jaklı bir kulaklığı anakarttaki kırmızı ve yeşil girişlere takarak kullanabildim. sorunsuz.

valla düz mikrofonsuz kulaklık takınca sorunsuz çalışıyor. mikrofonlu kulaklık için tek jak lazım. tek jaklı bir kulaklıkla deneme yapmadım. ama çift jaklı bir kulaklığı anakarttaki kırmızı ve yeşil girişlere takarak kullanabildim. sorunsuz.
Ses çıkışı olarak bende de sorunsuz çalışıyor ancak mikrofon olarak çalışmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Realtekde mik giriş olarak işaretle daha sonra hoparlör mikrofon seç.
böyle yapınca evet mikrofon çalıştı ancak ses kulaklığın tek tarafından geliyor

realtek üzerinden bunu da hallettim şuan hem ses çıkışı hem de mikrofon sorunsuz çalışıyor teşekkürler

Son düzenleme:

realtek üzerinden bunu da hallettim şuan hem ses çıkışı hem de mikrofon sorunsuz çalışıyor teşekkürler
kime/kimlere teşekkürler .d

Kanka onun 3.5 mm lik jak girişini 2 ye ayıran aparat var.
Onu alman lazım galiba
Hem mic hem ses için 2 ayrı girişe çeviriyor aparat.
Tronsmart sono kullanıyorum.
Girişi 3.5mm lik jak.
Yanında o aparat geldi onu takıp kullanıyorum.

kime/kimlere teşekkürler .d
SelahattinBingöl__ hocamın dediği gibi işaretledim. Aslında önce mik girişi ardından kulaklık seçtim ve şuan sorunsuz çalışıyor.

Onu alman lazım galiba
Girişi 3.5mm lik jak.
şuan aparata gerek kalmadı aparatsız kullanıyorum

Onu alman lazım galiba
Girişi 3.5mm lik jak.
Dostum varsa linkini atabilir misin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,448
Üyeler
183,431
Son üye
AntepLee00
Geri