Neler Yeni

[Çözüldü] Masaüstünde yüksek GPU kullanımı ve ekrandaki garip çizgiler

Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
Bu yüksek GPU sorununu 2 gün önce fark ettim, daha önce yoktu. Nasıl farkettim? Şöyle: Normalde masaüstünde iken ekran kartı sıcaklığı 38-40 arası olurdu; ama masaüstünde iken ekran kartının fan sesini duydum ve dikkatimi çekti çünkü fanlar normalde 50 derece çalışıyor; ben de bir sorun olduğunu düşündüm ve kontrol ettim: MHz 909 ve kullanım %75. Normalde ekran kartı kullanımı masaüstünde iken %0-10 arası değişirdi, MHz ise 400'de sabit olurdu. Driver'ı sildim tekrar kurdum düzelmedi; eski driverları kurdum düzelmedi. Şu an virüs taraması yapıyorum, bitince sonucunu yazarım ama son bir hafta içinde bir şey kurmadım.
Bir de ekranın sağ üst köşesinde bir kırmızı bir de siyah çizgi belirmiş, yeni farkettim ve bu GPU kullanımı sorunuyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum, wallpaper'imde sağ üst köşesi kırmızı olduğu için bunu daha yeni şimdi farkedebildim. MHz ve dediğim çizgiler (Sağ üstte):
dasdas.png

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Bu yüksek GPU sorununu 2 gün önce fark ettim, daha önce yoktu. Nasıl farkettim? Şöyle: Normalde masaüstünde iken ekran kartı sıcaklığı 38-40 arası olurdu; ama masaüstünde iken ekran kartının fan sesini duydum ve dikkatimi çekti çünkü fanlar normalde 50 derece çalışıyor; ben de bir sorun olduğunu düşündüm ve kontrol ettim: MHz 909 ve kullanım %75. Normalde ekran kartı kullanımı masaüstünde iken %0-10 arası değişirdi, MHz ise 400'de sabit olurdu. Driver'ı sildim tekrar kurdum düzelmedi; eski driverları kurdum düzelmedi. Şu an virüs taraması yapıyorum, bitince sonucunu yazarım ama son bir hafta içinde bir şey kurmadım.
Bir de ekranın sağ üst köşesinde bir kırmızı bir de siyah çizgi belirmiş, yeni farkettim ve bu GPU kullanımı sorunuyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum, wallpaper'imde sağ üst köşesi kırmızı olduğu için bunu daha yeni şimdi farkedebildim. MHz ve dediğim çizgiler (Sağ üstte):
Alıntıyı görüntüle
AMD'nin yazılımsal sorunlarından biri ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AMD'nin yazılımsal sorunlarından biri ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Sonradan durduk yere çıkması garip ama, 7-8 aydır sıkıntısız kullanıyordum ancak kırmızı ve siyah çizgi bana da AMD'yi çağrıştırıyor :d
BTC virüsü de olabilir mi acaba diye Win Defender ile tam tarama yapıyorum, bitsin başka bir uygulama ile de tarayacağım.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Sonradan durduk yere çıkması garip ama, 7-8 aydır sıkıntısız kullanıyordum ancak kırmızı ve siyah çizgi bana da AMD'yi çağrıştırıyor :d
BTC virüsü de olabilir mi acaba diye Win Defender ile tam tarama yapıyorum, bitsin başka bir uygulama ile de tarayacağım.
MalwareBytes tavsiye ederim. Bazen şaşırtıcı sonuçlar verebiliyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Relive açıktır arkada tekrar kaydediyordur onu kapat

Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Relive açıktır arkada tekrar kaydediyordur onu kapat

Evet abi ya ben de tam şimdi farkettim. Video izlemek için kulaklığı takayım dedim sağ üstte mic işareti belirdi. Dedim ReLive kayıt mı ediyor yoksa? Hayır kayıt etmiyormuş ama anladım nedenini. Masaüstünü kaydet seçeneğini kaldırdım, düzeldi GPU kullanımı.
Galiba Son 30 saniyeyi kaydet olayı var ya oyunlarda, onu masaüstü için de kullanıma açmışım ben büyük ihtimalle. Son 30 saniyeyi sürekli kaydettiğinden GPU kullanımı %75 lerde oluyordu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,599
Üyeler
164,340
Son üye
formafelsefesi
Top Bottom