ÇÖZÜLEMEYEN Performans sorunum.

anilg1310

80+
Reaksiyon skoru
87
Merhaba lolde ve her oyunda neden ani düşük fps drop'lar yaşıyorum acaba? 144fps sabitken oynuyorum bir anda 60'lara kadar düşüyor kasıyor gibi oluyor.
driverlerim güncel Windows 11 25H2 kullanıyorum daha temiz formatladım Windows update ile her şey güncel hiç bir yanlış ayar veya program bile indirmedim zaten performans değerlerimden bellidir.
bundan önce bir çok kez atlasOS-ReviOS gibi güvenilir custom Windows 10 ve windows11'leri dahi denedim ama bu soruna çözüm bulamadım.
Oyunları 3840x2160p de oynuyorum bundan 3 ay öncesine kadar hiç böyle şeyler olmazdı biliyorum sistemim 4k için yeterli değil gibi olsa da aslında çoğu oyunu 120fps üstü sabit oynuyorum düşmeden hemde dlss vs. vs. desteğiyle.
fakat lol gibi bir oyunda bile bunun olması çok anormal. çözüm ne olabilir? çünkü daha yapmadığım bir şey kalmadı gibi.

Ekran görüntüsü 2025-12-16 233336.webp
Ekran görüntüsü 2025-12-16 233500.webp

şimdi senin bu fps droplarını yapma sebebi tam olarak bu armoury create programını silip kullanmayacaksın sorunun çözülecektir bende aynı durumu yaşadım ve araştırdım sorunun kaynağı bu sürekli ekran kartı crash atıyor oyunlarda drop yapıyor silince uygulamayı düzelir
Çok teşekkür ederim hocam çözümünüzü deneyeceğim denedikten hemen sonra buraya tekrardan gelip çözülüp çözülmediğini söyleyeceğim o süreç içerisinde başka bir çözüm yöntemi olan arkadaş varsa paylaşabilir

Çok teşekkür ederim hocam çözümünüzü deneyeceğim denedikten hemen sonra buraya tekrardan gelip çözülüp çözülmediğini söyleyeceğim o süreç içerisinde başka bir çözüm yöntemi olan arkadaş varsa paylaşabilir
çözüldü mü

sorunu çözdüm bios'da bir çok battery optimization gibi ve benzer fps kısıtlayıcı ayarlar açık kalmış son bios güncellememden sonra açılmış otomatik. onları kapatınca düzeldi sağolun arkadaşlar.

Geri